Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η πολιτική προσωπικότητα του κ. Παναγιώτη Μπούκουρη και τα ερωτήματα

Η καλύτερη μέθοδος για να πετύχεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να μην κάνεις τίποτα, η αμέσως καλύτερη είναι να έχεις προσωπικό ήθος, να είσαι χαμηλών τόνων και να δείχνεις καλοσυνάτος.

Θα μου πείτε, ρε Prefadore αν ήταν έτσι σε ποιον αιώνα θα ζούσαμε;

Το ίδιο σας ρωτώ και γω.

Χωρίς υπεκφυγές, αναφέρομαι στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, πρώην Δήμαρχο, επί οκταετία, του Δήμου Ασίνης, πρώην Αντινομάρχη και Πρόεδρο Νομαρχιακών Επιτροπών, πρώην Πρόεδρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, μπορεί και άλλων θέσεων που αγνοώ.

Τον Παναγιώτη Μπούκουρη λοιπόν, σε αυτόν αναφέρομαι, αφορμή τα ερωτήματα για αγωγές που έγιναν στο Δήμο Ναυπλιέων από χρωστούμενα του Δήμου Ασίνης αλλά και πλειάδα απλήρωτων υποχρεώσεων του Δήμου Ασίνης που πληρώθηκαν το 2011 από το Δήμο Ναυπλιέων.

Εκτενείς αναφορές έγιναν στον Prefadoro με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα εδώεδώ, εδώ και εδώ, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Αντί απαντήσεων δέχτηκα ορυμαγδό λάσπης, όχι φυσικά από τον ίδιο, δεν με πειράζει, με πειράζει πως ένας για χρόνια αιρετός, Δικηγόρος, μπορεί να αγνοεί τα ερωτήματα που τίθενται και που αγγίζουν όλες τις πτυχές μιας εξουσίας.

Ένα μεγάλο γιατί; Αγαπητέ Τάκη, είναι εύκολες οι απαντήσεις όταν υπάρχουν.

Τον Prefadoro τον διαβάζουν χιλιάδες συμπολίτες, δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη που διαμορφώνουν και τα ερωτηματικά που τους δημιουργούνται;

Εγώ θα επιμείνω, επειδή σε γνωρίζω, θα προσθέσω και άλλα ερωτήματα.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Ανδριανός Ανυφαντής, παραιτούμενος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Δήμου Ασίνης ότι είχε πάψει να πληρώνει για το νερό και οι περισσότεροι μεγαλοκαταναλωτές νερού του Δήμου Ασίνης είχαν πάψει αντίστοιχα να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Επί της Δημαρχίας σου δεν αυξήθηκαν ποτέ τα Δημοτικά Τέλη και φυσικά οι ευνοούμενοι ήταν αυτοί που κατείχαν μεγάλες περιουσίες, κυρίως οι Ξενοδόχοι του Τολού, αληθεύει;

Η καταγγελία της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΝ, Άννας Μαντά, που πέρασε στα ψιλά αλλά είμαι υποχρεωμένος να την επαναφέρω.

Στις 21 Ιανουαρίου 2013 η κ. Άννα Μαντά γράφει, εκτός της εγκατάλειψης του έργου της αποχέτευσης του Δρεπάνου από το 2002, το εξής καταπληκτικό:

"... Οι πολίτες δεν τρώμε κουτόχορτο! Και μαζί με αυτή τη ξεχασμένη εργολαβία, ας ασχοληθεί και με το ακατάλληλο νερό πού 'ποτίζεται' τόοοοσα χρόνια Κάντια και Ϊρια και Τολό, ας ασχοληθεί με την υψηλήηηη τιμή που αγοραζόταν αυτό το δηλητήριο από ιδιώτες, ας ασχοληθεί με το βιολογικό καθαρισμό του Τολού, που έχει λήξει η περιβαλλοντική του άδεια από το 2006 και έχει χαλάσει βασικό του μηχάνημα επίσης από το 2006, με σοβαρές οικονομικές και άλλες συνέπειες, κλπ, κλπ, κ.λ.π."

Μπορείς να μην απαντήσεις και πάλι, μπορείς να ξεπεράσεις τις ερωτήσεις ενός περιθωριακού blog, όμως δεν μπορείς να ξεπεράσεις ότι έστω και ένας πολίτης που διαχειρίζεσαι τις τύχες του σε ρωτάει.

Αναμφισβήτητα είσαι αξιοπρεπής, για είκοσι χρόνια σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και για διαφορετικές θέσεις έχεις εκλεγεί, σε έχουν τιμήσει χιλιάδες πολίτες με την ψήφο τους.

Το σέβομαι, ειλικρινά όμως πιστεύω ότι χρειάζονται εξηγήσεις.

Prefadoros