Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι απολυμένοι-εργαζόμενοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου

Πριν δυο χρόνια τέτοιο καιρό, είχαμε την υπόθεση με τους συμβασιούχους των Βρεφονηπιακών Σταθμών και την απόλυση δεκαπέντε εργαζομένων, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στη λειτουργία τους, εκτός βέβαια από το ότι έχασαν τη δουλειά τους οι συμπολίτες μας.

Στις 24 Οκτωβρίου 2013 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου σε τακτική δικάσιμο θα γίνει η συζήτηση της υπ΄ αριθμ. / ΕΓ/1289 αγωγής κατά του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.) , με αίτημα την συνέχιση της απασχόλησης των ανωτέρω, στους ως άνω κλάδους εργασίας έως την ημερομηνία διορισμού των συμπεριλαμβανομένων στους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 1/534Μ/2008.

Ο Prefadoros είχε ασχοληθεί και πρόβαλλε δυναμικά το θέμα, εδώ, γνωστοποίησα μάλιστα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και του Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης τους κατά τη γνώμη μου κακούς χειρισμούς.

Το θέμα λοιπόν επανέρχεται με την αγωγή των εργαζομένων κατά του ΔΟΚΟΙΠΑΝ και την συνέχιση της εργασίας τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ αποφάσισε να αναθέσει στη Δικηγόρο κ. Νατάσα Τραγγάλου, με αμοιβή 815 Ευρώ, την εκπροσώπηση της Επιχείρισης και δεν ξέρουμε τη στάση που θα κρατήσει στο Δικαστήριο, απέναντι στο αίτημα των εργαζομένων, η απόφαση εδώ.

Εκτός όμως από τη Δικαστική έκβαση της υπόθεσης, που θα παρακολουθήσουμε, υπάρχει ένα ακόμη θέμα, μπορεί η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, η κ. Τραγγάλου, που αμείβεται για τη θέση της, να αναλαμβάνει με αμοιβή και υποθέσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων;

Για να γίνεται θα είναι νόμιμο, πόσο ηθικό και θεμιτό είναι όμως;

Η συγκεκριμένη Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου θα στοιχίσει στο Δημότη Ναυπλιέων περισσότερο από 80.000 Ευρώ, είναι και επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Προτιμήθηκε βέβαια, όπως λέει και η απόφαση, γιατί γνωρίζει το θέμα αφού ήταν δικηγόρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ και στην προηγούμενη δικάσιμο.

Ο Prefadoros είχε γράψει τότε:

"Πάντως στην κ. Τραγγάλου, υποψήφια και μη εκλεγείσα στο Συνδυασμό του κ. Αναγνωσταρά και τώρα αμειβόμενη Ειδική Συνεργάτη του Δημάρχου, ανατέθηκε από το ΔΟΚΟΙΠΑΝ η εκπροσώπηση του Νομικού Προσώπου κατά της προσφυγής των απολυμένων συμβασιούχων με αμοιβή 750 Ευρώ"

Η τότε απόφαση

Προφανώς αυξήθηκαν και τα έξοδα και τα 750 Ευρώ έγιναν 815 Ευρώ.

Prefadoros