Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα "μυστήρια" των απευθείας αναθέσεων, που συνεχίζονται αμείωτες

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναθέτει στην εταιρία "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΕ" την εργασία, "Ανάπτυξη πληροφοριακού υποσυστήµατος αυτοµατοποιηµένης ενηµέρωσης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων ∆ιοικητικών (Ληξιαρχείου κλπ) και Οικονοµικών υπηρεσιών (Οικονοµικό διαχειριστικό σύστηµα, Στατιστικά δελτία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αναλυτικές προµηθειών, Στοιχεία ακίνητης περιουσίας και παγίων κλπ) µε την τεχνολογία web services (ειδική αυτοµατοποιηµένη διεπαφή)» αντί του ποσού των 20.000,00. € συµπεριλαµβανοµένου του αναλογούντος ΦΠΑ".

Η ανάρτηση γίνεται στη Διαύγεια στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, εδώ.

Στις 16 Οκτωβρίου 2013, εδώ, γίνεται ανάρηση στη Διαύγεια, ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, της ίδιας απόφασης για την ίδια εργασία και το μόνο που αλλάζει είναι η εταιρία.

Η "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΕ" γίνεται η "ΕΥΡΩ∆ΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΕ" που προφανώς είναι και αυτή που θα εκτελέσει την εργασία.

Τη Νομιμότητα δεν την αμφισβητώ, άλλωστε υπάρχουν τα αρμόδια όργανα, όμως καλό είναι να μαθαίναμε από ποιον έγινε το λάθος.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο με τη συγκεκριμένη ανάθεση, πέρυσι στις 26 Νοεμβρίου 2012, για την ίδια ακριβώς εργασία από την ίδια εταιρία, πληρώσαμε 21.500 Ευρώ, εδώ, ενώ φέτος 20.000 Ευρώ.

Να δούμε και μια άλλη απευθείας ανάθεση.

Εσείς αν βλέπατε, "Αναθέτουµε απευθείας στην : ME.C.I ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΠΕ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ) ΑΦΜ 998291932 την εργασία (Παροχή υπηρεσιών συµβούλου σε χωροταξικά θέµατα του πρώην ∆ήµου Ναυπλίου (Γ.Π.Σ ) , αντί του ποσού των 24.200,00….€ συµπεριλαµβανόµενου ΦΠΑ", εδώ, τι θα καταλαβαίνατε;

Εγώ ειλικρινά τίποτα, εγώ όμως δεν είμαι κριτήριο.

Επειδή αυτές οι απευθείας αναθέσεις βασίζονται στην υπ αριθ. 169/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή έψαξα στη Διαύγεια και δεν βρήκα την εν λόγω απόφαση, μήπως θα μπορούσε κάποιος από το Δημαρχείο, αν όχι ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής να μας ενημερώσουν;

Όχι ότι περιμένω απάντηση, αλλά αν δεν έχει αναρτηθεί είναι άκυρες και οι αναθέσεις.

Κατά τα άλλα, οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται από το Δήμαρχο και τους Προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, για μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά στο όριο των 24.600 Ευρώ και στα πλαίσια της χαλαρής Νομιμότητας που έχει επικρατήσει στην έγκριση των πληρωμών.

Αν βέβαια πάμε στη Νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πολλοί ίσως χάσουν τον ύπνο και τα λεφτά τους.

Αυτοί "που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια" λέει ο σοφός λαός.

Prefadoros