Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ε όχι και "προσωπική διαφορά" κ. Μπούκουρη!

Νομικός είστε, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, διατελέσατε για χρόνια Δήμαρχος και σε άλλες δημόσιες θέσεις, είναι δυνατόν να χαρακτηρίζετε μια απρόκλητη επίθεση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μπροστά σας, εναντίον Δημοτικού Συμβούλου και Αρχηγού παράταξης ως "προσωπική διαφορά";

Σε τι έγκειται η "προσωπική διαφορά" κ. Μπούκουρη; Όλοι το κατάλαβαν, εσείς όχι; Μήπως ενόχλησε η κριτική, ο έλεγχος και δημοσιοποίηση από μέρους του Χρήστου Γραμματικόπουλου, όπως έχει υποχρέωση να κάνει, των οικονομικών και πολιτικών συναλλαγών του Δήμου;

Ξέρετε εσείς να έχει κάποια "προσωπική διαφορά" ο Χρήστος Γραμματικόπουλος με τον κ. Μπουζαλά και το λέτε; Μήπως κάτι άλλο;

Εκτίθεστε κ. Μπούκουρη, εκτός αν "ξεφύγατε" λόγω της έντασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που δεν δικαιολογείται βέβαια, λόγω της εμπειρίας σας.

..........................................................................................

Μια απρόκλητη και συγχρόνως αποκαλυπτική επίθεση

Τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού ζει με αποτροπιασμό τη βίαιη συμπεριφορά των ηγετών της Χ.Α., μια εξίσου επικίνδυνη συμπεριφορά εκδηλώθηκε από προσφάτως δηλώσαντα υποψηφιότητα για θέση Συμβούλου στο Δήμο Ναυπλιέων.

Απρόκλητα και με κάθε είδους παραβίαση σεβασμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο και τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους, ο κ. Γιώργος Μπουζαλάς προπηλάκισε με βιαιότητα τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αρχηγό Παράταξης κ. Χρήστο Γραμματικόπουλο ο οποίος ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν ανταπέδωσε τις προκλήσεις.

Το θέμα έχει δύο διαστάσεις, τη δικαστική και την πολιτική.

Εγώ θα σχολιάσω την πολιτική, για τη δικαστική είναι άλλοι αρμόδιοι.

Ένα γνωστό πρόσωπο της περιοχής, ο εργολάβος από το Δρέπανο Γιώργος Μπουζαλάς, ο οποίος δηλώνει ότι συνεργάζεται χρόνια με το Δήμο και ο οποίος έχει πάρει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια δουλειές, με απευθείας αναθέσεις 120.000 Ευρώ, αποφασίζει να δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος με τον νυν Δήμαρχο, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Μπουζαλάς έχει πάρει πάντα με απευθείας αναθέσεις, μέσα σε επτά μήνες δύο δουλειές 48.000 Ευρώ, από τον κ. Κωστούρο.

Η απόφασή του αυτή, να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του κ. Κωστούρου, κρίνεται από πλευράς ουσίας αλλά και ηθικής από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και δημιουργεί ερωτηματικά που εκφράζει ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, όπως ο Νόμος επιβάλει για κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και Αρχηγό Παράταξης.

Ακολουθεί μία ανακοίνωση του κ. Μπουζαλά που το μόνο που προσφέρει στο Δημόσιο διάλογο είναι ότι συνεργάζεται από χρόνια με το Δήμο, που κάθε άλλο από απαλλακτικό είναι, και μια απειλή ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη στο μέλλον, προσθέτει δε και μια παράγραφο ότι η καταγγελία γίνεται γιατί αρνήθηκε πρόταση να είναι υποψήφιος του κ. Γραμματικόπουλου.

Την ίδια μέρα τοποθετείται και ο κ. Κωστούρος και αφού "λιβανίζει" το Γραμματικόπουλο, ξεφουρνίζει και το φοβερό, μεταξύ άλλων, "Για τον εργολήπτη κ. Μπουζαλά, η δεκαετής συνεργασία του με τον Δήμο ευτυχώς τον προστατεύει από το «σφάλμα» της έκφρασης δημόσιας γνώμης και έκφρασης. Και για τον συγκεκριμένο εργολήπτη, φυσικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ως τώρα".

Ότι πείτε κ. Δήμαρχε.

Ακολούθησε απάντηση Γραμματικόπουλου, που ενημέρωσε ότι στέλνει τα στοιχεία στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και μετά ησυχία μέχρι την προχθεσινή επίθεση.

Χθες το πρωί κατατέθηκε μήνυση από τον κ. Γραμματικόπουλο.

Ο Prefadoros ασχολήθηκε και δημοσιοποίησε τις απευθείας αναθέσεις σε σειρά αναρτήσεων, απάντησε δε και στον κ. Μπουζαλά.

Ο κ. Μπουζαλάς και το περιθωριακό blog του Prefadorou

Πόσο νόμιμες και ηθικές είναι οι υποψηφιότητες όσων συνδέονται οικονομικά με το Δήμο;

Οι απευθείας αναθέσεις των 24.108 Ευρώ, οι συμπτώσεις, ο υποψήφιος Σύμβουλος και ο Δήμαρχος

Το Δημοτικό χρήμα θα κρίνει τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές;

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις, δικαίωμά του, όμως αυτά συμβαίνουν στο Δήμο που έχει την τιμή να εκπροσωπεί και ο ίδιος κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να πάρει θέση.

Όπως και όσοι ασχολούνται με τα κοινά στην περιοχή μας.

Prefadoros