Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ανώμαλη προσγείωση

Όταν ξεκινάς την "Επόμενη μέρα" με μια ντουντούκα να γυρίζει στην πόλη και να διαλαλεί την πραμάτεια, τον παλιατζή, τον καραγκιόζη ή τα μπουλούκια της δεκαετίας του 60, τότε να με συγχωρείτε αλλά αυτή είναι πολύ "Παλιά μέρα", όσα κόλπα και να σκαρφιστεί για μεταμφίεση.

Έφτασε λοιπόν η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη εκδήλωση στο Αμαλία όπου ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος θα ανακοίνωνε τη δημιουργία νέας παράταξης με τίτλο "Ναύπλιο. Επόμενη μέρα".

Η προσδοκία που είχε δημιουργηθεί για πολλές μέρες, ήταν για μια πράγματι ανανεωτική σε πρόσωπα και ιδέες προσπάθεια του νέου Δημάρχου με την άνεση που του δίνει το αξίωμα και η εμπειρία του στα Δημοτικά.

Προσδοκία βέβαια όσων δεν έχουν καταλάβει ακόμη τις δυνατότητες του Δημάρχου και όσων είχαν πειστεί από την αφόρητη προπαγάνδα.

Μαζεύτηκαν λοιπόν γύρω στα 300 άτομα, οι διοργανωτές περίμεναν τουλάχιστον οκτακόσια και ήλπιζαν και στα χίλια, ήταν βλέπετε τέτοια η κινητοποίηση που ούτε εκλογές να είχαμε την άλλη Κυριακή.

Αν υπολογίσεις ότι οι υποψήφιοι Σύμβουλοι είναι καμιά εκατονπενηνταριά και τη μεταφορά με πούλμαν από το Αραχναίο κάμποσων, μάλλον πενιχρό το αποτέλεσμα της ντουντούκας.

Μια συνηθισμένη ομιλία, χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο και ένα ανακάτεμα που υποτίθεται είναι κάποιο όραμα που όλοι έχουμε, αλλά ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως ο ίδιος θέλει.

Πρόσωπα νέα πουθενά, οι άμεσοι συνεργάτες του Δημάρχου σχεδόν εξαφανισμένοι, τουλάχιστον από τη μόστρα, και στις πρώτες θέσεις των καθισμάτων πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι του Τσούρνου και του Αναγνωσταρά.

Δεν γράφω τα ονόματα, αλλά όλοι τους είδαμε, και βέβαια δεν είναι κακό, κακό είναι να μιλάς για "Επόμενη μέρα" και ότι αφήνεις πίσω το χθες.

Μόνος στο βήμα, γιατί; Μόνος και στην "Επόμενη μέρα"; Μεγαλοϊδεατισμός ή σκοπιμότητα;

Για να κλείσω την πρώτη ανάγνωση, επειδή τα έξοδα των προεκλογικών αγώνων είναι νομοθετικά περιορισμένα, την περίοδο της κανονικής προεκλογικής περιόδου, μήπως θα έπρεπε ο Δήμαρχος να μας πει πόσα στοίχισε αυτή η εκδήλωση με τα παρελκόμενα;

Άμα αρχίσαμε επτά μήνες πριν από τις εκλογές τις σπατάλες που θα φτάσουμε κ. Δήμαρχε;

Οι παπαγάλοι θα παρουσιάσουν το θρίαμβο της "Επόμενης μέρας", δικαίωμά τους και δικό μου να γράφω ότι βλέπω, χτες , σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Η "Επόμενη μέρα" είναι γεγονός, μόνο που από αυτό που είδαμε, κανείς δεν εγγυάται ότι θα είναι και "Καλύτερη μέρα".

Prefadoros