Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Τατούλης, ο Κωστούρος και η "Γη της επαγγελίας"

Λογικά και φυσιολογικά θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε, να γλεντάμε γιατί έρχονται, φτάσανε, οι καλύτερες μέρες, διώξαμε τα άγχη για το αύριο, η ανασφάλεια τέλειωσε και μαζί της πήρε την ανεργία και τα λουκέτα, η ανάκαμψη ξεκίνησε από τον ευλογημένο μας τόπο, και όλα αυτά τα χρωστάμε στους Αιρετούς μας Άρχοντες, τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο.

Αφορμή για το σχόλιο η νέα θριαμβευτική ανακοίνωση για ένταξη δύο έργων στο πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ, το ένα εκ των οποίων αυτό του αποχετευτικού Δρεπάνου, που είχε απενταχθεί πριν από δέκα μήνες από άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης, χωρίς να μάθουμε ποτέ το λόγο, αν και όλοι υποψιαζόμαστε.

Πολιτικά παιχνίδια, οι εκλογές πλησιάζουν, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, απόλυτος Άρχων, υπογράφει έργα και τα εντάσσει σε προγράμματα, αν έχουν τις προϋποθέσεις ποιος νοιάζεται;

Σάμπως θα ζητηθούν ευθύνες αύριο για τις προσδοκίες; Εδώ δεν ζητάμε ευθύνες για εκατομμύρια απευθείας αναθέσεων, για ανώδυνες εντάξεις έργων θα διαμαρτυρηθούμε;

Εξυπηρετούμε, "βάζουμε πλάτη" και σε Δημάρχους που περιμένουν με κάτι τέτοια να κοροϊδέψουν όσους αφελείς ψηφοφόρους μπορέσουν.

Θα μου πείτε, είναι δυνατόν ένα έργο που απεντάχθηκε από ένα πρόγραμμα, να ενταχθεί σε κάποιο άλλο χωρίς να αλλάξει τίποτα;

Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω, η σκοπιμότητα πλέον είναι τόσο απροκάλυπτη που ξεπερνά τη λογική μου.

Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια, το αποχετευτικό του Δρεπάνου, και αυτή η Δημοτική Αρχή, υπό τον κ. Κωστούρο, αδυνατεί να προχωρήσει, ξαναεντάσσεται για να υλοποιηθεί, πότε άραγε;

Μέχρι τις εκλογές θα δούμε, θα ακούσουμε, θα διαβάσουμε, πολλές τέτοιες εξαγγελίες έργων, οι τίτλοι των παρατάξεων μπορεί να αλλάζουν, όμως η νοοτροπία και οι μέθοδοι παραμένουν ίδιες.

Όλα για να παραπλανήσουμε, όλα για να δημιουργήσουμε ψεύτικες ελπίδες, να καλλιεργήσουμε προοπτικές ενός καλύτερου αύριο.

Πως να έρθει το καλύτερο αύριο; Πως να έρθει η καλύτερη "Επόμενη μέρα", όταν σέρνεις όλα τα κουσούρια του χτες, όλα τα βαρίδια, όλη τη σαβούρα της σκέψης; Όλα τα σκοτεινά μονοπάτια της εξουσίας; Όλες τις καταδικασμένες αλλά υπαρκτές μεθόδους; Όλα τα κόλπα προπαγάνδας για να μην καταλαβαίνει ο λαός, οι συμπολίτες σου, τι ακριβώς συμβαίνει;

Ο Άρχων Τατούλης τελευταία μας θυμήθηκε και εντάσσει τα έργα το ένα μετά το άλλο.

Να ξεχωρίσω τη σοβαρή παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου που με άλλες συνθήκες πραγματικά θα πρόσφερε πολλά στον τόπο μας.

Με μια ματιά που έριξα στην Περιφέρεια, εκτός από τη διαχείριση των σκουπιδιών που δεσπόζουν στις ανακοινώσεις σε καθημερινή βάση, βρήκα πρόχειρα τις εξής εντάξεις.

(Αύριο ίσως προλάβω να ασχοληθώ με το εξαιρετικό κείμενο του Καράπαυλου, την ανακοίνωση του Μανιάτη και την απάντηση του Κοδέλα, πράγματι αξίζουν.)

Prefadoros

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Π.Ε Αργολίδας
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2013

Πέτρος Τατούλης, Η μαρίνα Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2013

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν. Αργολίδας, Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2013

Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Π.Ε. Αργολίδας
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2013

ΕΡΓΑ ΔΕΠΙΝ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2013

Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Π.Ε. Αργολίδας
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2013

Η μαρίνα του Ναυπλίου μέσω ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2013

Πέτρος Τατούλης, «Μετά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν διαλύθηκε η εργολαβία και σώθηκε το έργο του Αναβάλου»
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2013

Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας Π.Ε. Αργολίδας
Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2013

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων ΠΕ Αργολίδας
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2013

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του λιμανιού του Ναυπλίου
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2013

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ” συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 280.000,00 €
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2013