Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η βιασύνη του κ. Κωστούρου

Επτά μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και ο Δημήτρης Κωστούρος σπεύδει να ανακοινώσει την αλλαγή ονόματος του Συνδυασμού του και να παρουσιάσει νέους υποψήφιους.

Επτά μήνες στην πολιτική είναι τεράστιος χρόνος, γιατί αποφάσισε ο Δήμαρχος να ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα τόσο νωρίς;

Ποντάρει στην επικοινωνία και στην αμνησία των ψηφοφόρων.

Θέλει να προλάβει τις εξελίξεις.

Ένας Δήμαρχος είναι ο τελευταίος που μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα αφού κρίνεται το έργο του, η δουλειά του και ανάλογα τον επιβραβεύουν ή όχι οι Δημότες με την ψήφο τους.

Ο Δημήτρης Κωστούρος λοιπόν προσπαθεί με αγωνία να αποχαρακτηριστεί από τα κουσούρια της παράταξης που ανήκει, από το 2006 να μην το ξεχνάμε, και από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε ο ίδιος σε αυτή.

Παράλληλα προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα που πλέον είναι πολύ μαύρη και σκοτεινή, με τα βαρίδια να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να εμφανίζονται ως η άτρωτη, πανίσχυρη ομάδα.

Ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος ότι αν δεν αλλάξει, όχι μόνο την εικόνα αλλά και τα πρόσωπα, δεν έχει καμία τύχη, θα μπατάρει το εγχείρημα στον ακροδεξιό βούρκο.

Πόσο εύκολο είναι αυτό; Καθόλου, όταν ξεκινάς την πορεία σου με συμφωνίες και παρασκήνιο, έρχεται η ώρα να πληρώσεις.

Ας ξαναδιαβάσουν μερικοί υβριστές του Prefadorou τι έγραφα τότε, στην εκλογή του Δημάρχου και θα έρθουν στα λόγια μου.

Μετά υπάρχει και το ερώτημα, θέλει πράγματι να απεγκλωβιστεί ή είναι ένα καλό πρόσχημα για να παγιδεύσει προοδευτικούς πολίτες με κάλεσμα τάχα εσωτερικής ανατροπής;

Ο χρόνος θα δείξει.

Υπάρχει όμως και η επικοινωνιακή πλευρά, πότε θα μας μιλάει ο Δήμαρχος, πότε ο Αρχηγός της παράταξης και πότε θα ταυτίζεται το πρόσωπο.

Στόχος βέβαια η συνεχής παρουσία, κυρίως στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, μέχρις ότου πειστεί και ο τελευταίος πολίτης ότι η "Επόμενη Μέρα" δεν είναι ίδια με τη χθεσινή.

Όταν είσαι συμμέτοχος στη  Δημαρχία εδώ και επτά χρόνια, όταν είσαι Δήμαρχος τα δύο τελευταία, όταν ο κορμός σου είναι φθαρμένος, πόσο εύκολο είναι να πείσεις ότι δημιουργείς "νέα δημοτική παράταξη";

Με τη βιασύνη του και το άγχος ο κ. Κωστούρος ξέχασε κάτι, ότι για επτά μήνες πρέπει να δείχνει συνέχεια ότι αυτά που λέει τα εννοεί.

Εξαιρετικά δύσκολο.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, προσπαθεί να εγκλωβίσει και να εκθέσει για στήριξη στο συνδυασμό του όσους περισσότερους πολίτες μπορεί από τώρα.

Οι προοδευτικοί, κεντροαριστεροί και αριστεροί που έστω και την τελευταία στιγμή θα συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, θα βάλλουν φραγμό στην πρόθεση λεηλασίας του χώρου.

Από την άλλη, δεν μπορεί να τα βάζει με το Γραμματικόπουλο, για την πολιτική του προέλευση, γιατί θέλει και την εύνοια του Πρωθυπουργού και των συντηρητικών.

Γίνονται όλα αυτά; Και μάλιστα συγχρόνως;

Τι να σας πω, στη ζωή όλα γίνονται, μόνο που εδώ πρόκειται για προεκλογικό αγώνα.

Όλα επιτρέπονται και όλα ανατρέπονται.

Και όλα βέβαια χάνονται στις αλχημείες.

Στις αλχημείες που δημιούργησαν το σημερινό "Φραγκενστάιν" συνδυασμό, που είναι και δημιούργημα δικό του.

Prefadoros