Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο συμβιβασμός των τοπικών μέσων ενημέρωσης, χωρίς εισαγωγικά

Κάποτε, που τα πράγματα ήταν αλλιώς σε αυτό το δύσμοιρο τόπο, η τέταρτη εξουσία, ο τύπος βασικά, έκανε έλεγχο στις άλλες εξουσίες.

Ο τοπικός τύπος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έστω κατά διαστήματα και κατά περίπτωση, λόγω ιδιαιτεροτήτων, έβγαζαν κάποιο θέμα ή αναδείκνυαν πτυχές κακοδιαχείρισης και υπέρβασης της εξουσίας.

Εδώ και κάμποσο καιρό, ιδιαίτερα από την ανάληψη της Δημαρχίας από τον Δημήτρη Κωστούρο, τίποτα που να ενοχλεί τη Δημαρχία του, τίποτα που να πρέπει να απαντήσει, τίποτα στραβό στη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος και στη διαχείριση σημαντικών θεμάτων όπως τα απορρίμματα.

Κάποιες αποσπασματικές αναφορές που στην ουσία χρησιμοποιούνται για διαφήμιση και προπαγάνδα του Δημάρχου, αφού δεν ακολουθούνται από στοιχεία και δεν δίνεται συνέχεια.

Ξέρω ότι θα ακούσω περισσότερα από όσα ακούω από τον ίδιο το Δήμαρχο και τους λογής κοντυλοφόρους και επαγγελματίες υβριστές των social media, δεν πτοούμαι, δεν "κωλώνω", δεν φοβάμαι και δεν περιμένω τίποτα και από κανέναν.

Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, αν αποδείξετε κάτι, εγώ θα σταματήσω να γράφω, άλλωστε φαίνονται του καθενός τα "λάφυρα".

Θα στεναχωρήσω κάποιους φίλους, δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, ξέρετε πόσοι με συναντούν στο δρόμο και με ενθαρρύνουν να γράφω όπως μέχρι σήμερα; "Έχεις μείνει μόνος σου" μου λένε, "μη σταματάς να τους τα λες".

Δεν είμαι αφελής, ούτε καβαλημένο καλάμι, ξέρω μέχρι που φτάνω, που μπορώ να πάω.

Όμως αυτή η φτήνια γύρω μου, μαζί με την οικονομική κατάρρευση και τη μιζέρια, με τρελαίνουν, δεν τα μπορώ, αντιδρώ, αυτό μπορώ να γράφω και να επισημαίνω τα στραβά και αυτό τουλάχιστον κάνω.

Να πάρουμε την παρουσίαση της εκδήλωσης του Δημήτρη Κωστούρου, εκτός από το argolidaportal.gr και το argolida-net, που παρέπεμπε στο argolidaportal, τα οποία είχαν μικρό ρεπορτάζ και φωτογραφίες μετά την εκδήλωση, όλα τα άλλα μέσα περίμεναν μέχρι το μεσημέρι της επομένης να δημοσιεύσουν υλικό και φωτογραφίες που είχαν επιλεγεί και ανακοινωθεί σαν Δελτίο Τύπου της παράταξης "Επόμενης μέρας".

Πες τε μου, ποια δημοσιογραφική δεοντολογία το λέει αυτό; Που είναι γραμμένο, σε ποιο δημοσιογραφικό εγχειρίδιο υπάρχει; Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι να περιμένουν το δελτίο τύπου με τις χαμογελαστές φάτσες των ακροατών και χωρίς στοιχειώδες ρεπορτάζ αν αυτά που γράφονται στο δελτίο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν θα επεκταθώ, δεν θα τους ανοίξω και τα μάτια στα λάθη, δεν θα αναφερθώ στο πως εκτέθηκε η νέα παράταξη.

Αυτά άλλωστε είναι "ψιλά γράμματα" και λόγος για ακόμα μεγαλύτερο μίσος.

Θα περιμένω κάποια στιγμή οι έμπειροι δημοσιογράφοι, που έχουν ακούσει και δει εκατοντάδες παρόμοιες παρουσίες, να αναφερθούν, αν έμειναν ικανοποιημένοι και πως χαρακτηρίζουν τον ομιλητή, από κάθε άποψη.

Εγώ πάντως θα γράψω, είδα δυο φορές την ομιλία και το συμπέρασμα είναι, αυτά που πίστευα μάλλον είναι καλύτερα από την πραγματικότητα, ήμουν μάλλον επιεικής μέχρι τώρα.

Κατά τα άλλα, ο καθένας το δρόμο του.

Κάπου το είχα ξαναγράψει το ρημάδι και πρέπει να ψάξω να το βρω, "η ελευθερία είναι μοναχική υπόθεση", "μόνος σου την κατακτάς και μόνος γεύεσαι τους καρπούς της".

Prefadoros