Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μια ακόμη δικαίωση του Prefadorou, το πεζοδρόμιο στο Λιμάνι του Ναυπλίου

Έγραφε ο Prefadoros στις 19 Ιουνίου 2013, Πριν από τα έργα στο Λιμάνι Δήμαρχε να φτιάξουμε το (καινούργιο) πεζοδρόμιο που καταστράφηκε, για το νέο πεζοδρόμιο που είχε ξηλωθεί σχεδόν όλο από τη μεριά της θάλασσας στο Λιμάνι.

Εκτός από τις πολλές φωτογραφίες, ρωτούσα και αν έχει παραληφθεί το έργο και την άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Επειδή κανείς δεν μπορούσε να υπογράψει ότι παραλαμβάνει το έργο σε τέτοια κατάσταση, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με το αριθ. 28169/2013 έγγραφό της προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο γνωστοποιεί "... πως για να γίνει προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου < Κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Μπουμπουλίνας > και με δεδομένο ότι έχει γίνει διοικητική παραλαβή για χρήση του έργου πρέπει το ΔΛΤΝ να προβεί στην αποκατάσταση των ζημιών από χρήση".

Δηλαδή, ένα από την αρχή προβληματικό έργο, που πληρώθηκε με χρήματα των Δημοτών, μετά από ένα χρόνο θα επιβαρύνει και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να αποκατασταθούν οι ζημιές, που είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν λόγω της χρήσης.

Αφήνουμε τη διοικητική παραλαβή.

Δεν έχει κανείς ευθύνη; Αν έχει κάποιος ευθύνη, δεν θα πρέπει να πληρώσει τις ζημιές, όταν μάλιστα το έργο δεν έχει παραληφθεί;

Γιατί πρέπει να επιβαρυνθεί ο Δημότης;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για να "τακτοποιήσει" το θέμα όπως ζητά η Τεχνική Υπηρεσία και όπως λέει ο Πρόεδρος κ. Αυγουστόπουλος, "...ότι η επισκευή κρίνεται αναγκαία διότι υπάρχει κίνδυνος για τους χρήστες και προτείνει να γίνει η επισκευή του πεζοδρομίου σύμφωνα με τις αναφερόμενες εργασίες και να ανατεθεί η παροχή υπηρεσίας για την εκτέλεση των εργασιών στον κ... στο ποσό των 2.214,00 € μαζί με το ΦΠΑ".

Ξέρω κάποιοι θα πουν, "σιγά το θέμα και το ποσόν", σημασία έχει να διορθωθεί η κατάσταση.

Συμφωνώ, ήμουνα άλλωστε ο πρώτος που ανέδειξα το θέμα, διαφωνώ με τον χειρισμό γιατί έτσι συνηθίζουμε να ανεχόμαστε κακές εκτελέσεις συμβάσεων και επιπλέον κόστος, που σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχόμαστε για το σπίτι μας.

<Επισκευή- συντήρηση πεζοδρομίου οδού Μπουμπουλίνας ( χερσαία ζώνη λιμ Ναυπλίου)>

Prefadoros

Υ.Γ. Κανένα νέο από τον "Αργολικό Ήλιο" και την Αρβανιτιά;