Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το "λόμπι της μιζέριας" και η "Επόμενη μέρα"

Είναι σημαντικό να ανανεώνεται το προσωπικό που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φέρνοντας εννοείται νέες ιδέες και για το μέλλον του Δήμου μας αλλά κυρίως νέα νοοτροπία στην πολιτική λειτουργία που θα ξεφεύγει από αυτήν που έχει επιβάλλει η Δημοτική εξουσία.

Πολύ απλά γιατί είναι τόσο φθαρμένη που το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει τα στερεότυπα που έχουν μείνει στάσιμα εδώ και χρόνια, αφού αυτό την βολεύει.

Με άλλα λόγια, διαθέτοντας τη δύναμη της εξουσίας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να "μπολιάσουμε" τους νέους, που θέλουν να μπουν και να προσφέρουν στα τοπικά πράγματα, με τη νοοτροπία του παρελθόντος.


Αντί να επιδιώξει η εξουσία του Δήμου οι νέοι που θέλουν να πάνε μαζί της να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να κάνουν προτάσεις, να παρουσιάσουν νέα πράγματα και ιδέες για το Δήμο, για το Περιβάλλον, τις Υποδομές, τον Τουρισμό, την Αγροτική Ανάπτυξη, τον Πολιτισμό, τόσα και τόσα, το μόνο που κάνει είναι να τους βάζει στο λούκι μιας στείρας αντιπαράθεσης.

Έτσι, πρόσφατα κυκλοφόρησαν κάποιες θέσεις με βαρύγδουπους τίτλους, από συμπολίτες που μας πληροφόρησαν ότι συντάσσονται ως υποψήφιοι στο συνδυασμό του Δημήτρη Κωστούρου, ακολουθώντας την πεπατημένη των λόγων άνευ ουσίας ή ακόμα και διαστρέβλωσης.

Ο πρώτος λοιπόν συμπολίτης, εκ Δρεπάνου ορμώμενος, μας πληροφόρησε ότι ξεκινά το έργο της αποχέτευσης και τα έβαλε και με την Αντιπολίτευση.

Το κακό είναι ότι προφανώς δεν ήξερε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε απενταχθεί πριν από ένα χρόνο και ξαναεντάχθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι η ολοκλήρωσή του πάει τουλάχιστον δυο χρόνια πίσω, με ευθύνη όχι βέβαια της Αντιπολίτευσης.

Πήρε απάντηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής του και τον Πρόεδρο της Κοινότητας και ίσως καταλάβει ότι ο δημόσιος διάλογος δεν είναι φιλική, ούτε κομματική σύναξη ομοϊδεατών.

Ο δεύτερος βγήκε και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, καλώς τονε.

Λοιπόν κύριε υποψήφιε, όταν θα γράφετε κάτι θα πρέπει να είστε απόλυτα ακριβής, όπως "πχ η δημοπράτηση του λιμανιού έχει ολοκληρωθεί, και παρά τις όποιες ενστάσεις από φιλόδοξους εργολάβους το έργο δεν αμφισβητείται από κανένα, ή για τα έργα ύδρευσης που δημοπρατούνται, τις παιδικές χαρές κλπ".

Για τις ενστάσεις δεν φταίνε οι φιλόδοξοι εργολάβοι, φταίει η ερμηνεία που έδωσε η Επιτροπή Διαγωνισμού και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, τις οποίες ενστάσεις τελικά αποδέχτηκαν με αποτέλεσμα τη σχετική καθυστέρηση. Εδώ το πρακτικό.

Ποια έργα ύδρευσης δημοπρατούνται από το Δήμο Ναυπλιέων; Παρακαλώ συγκεκριμένα, γιατί τα "παπία" λένε κανένα.

Προχωράνε οι παιδικές χαρές, όμως γιατί το αναφέρετε σαν κάτι μεγάλο; Ένα πρόγραμμα είναι που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με φορέα διαχείρισης την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α. Ε. (ΕΤΑΑ) και που ομόφωνα έκανε αποδεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι έκανε η Δημοτική Αρχή για να είστε περήφανος, μην τρελαθούμε αγαπητέ, αλλά επειδή ίσως δεν γνωρίζετε και πριν από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές είχε γίνει μια παρόμοια παρέμβαση με πανάκριβα παιχνίδια τα οποία τώρα ή έχουν καταστραφεί ή έχουν εξαφανιστεί.

Λέτε όμως και κάτι άλλο, μέσα στα πολλά άλλα που δεν είναι δουλειά μου να σας απαντήσω, λέτε "γιατί δείχνει την καθολική απουσία εναλλακτικής πρότασης όχι απλά συνολικής αλλά έστω και μερικής που θα αφορά ένα συγκεκριμένο ζήτημα".

"Κρούετε ανοιχτές θύρες" στην προσπάθεια απαξίωσης των αντιπάλων, δεν έχετε ακούσει τρία χρόνια τώρα σε όλους τους τόνους προτάσεις και ιδέες, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο; Μάλλον θα βλέπετε μόνο τα φιλικά κανάλια που έχουν κόψει από καιρό τους αντιπάλους.

Λοιπόν αγαπητέ υποψήφιε, πηγαίνετε στις ιστοσελίδες ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ και ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ και θα βρείτε όχι μόνο μεμονωμένες προτάσεις αλλά ολόκληρα προγράμματα, ώστε να βρείτε και σεις να γράψετε κάτι στην επόμενη ανακοίνωσή σας.

Επειδή είστε νέος στο θεσμό, λίγη σεμνότης δεν βλάπτει, κρατάτε μικρό καλάθι, μην υποτιμάτε τους αντιπάλους σας και κυρίως μην τους απαξιώνετε.

Επειδή φαίνεται είναι εντολή να παίξει πάλι το παραμύθι των δημοσκοπήσεων, παρακαλώ, για να είστε ειλικρινής και να ζητήσετε την ψήφο μας με ευθύτητα, δημοσιεύστε τις δημοσκοπήσεις που επικαλείστε.

Αν δεν το κάνετε, ξέρετε πως λέγετε αυτό...

Θα είναι κρίμα στην αρχή της καριέρας σας.

Καλημέρα στην Επόμενη Μέρα κ. Μπαλαμπάνη.

Prefadoros

Υ.Γ. Μιας και γνωριστήκαμε κ. Μπαλαμπάνη (όρε διαφήμιση), αύριο λέω να αναφερθώ στα έργα του πολυτραγουδισμένου ΕΣΠΑ που εκτελούνται και έχουν ενταχθεί στο Δήμο Ναυπλιέων.

Εκεί θα φανεί η γύμνια και σε έργα και σε χρήματα που κατάφερε να εκτελέσει η Δημαρχία με επικεφαλής Αναγνωσταρά-Κωστούρο από το 2007 μέχρι σήμερα.

Αν δείτε αντίστοιχα Δήμους όπως Τρίπολης, Καλαμάτας, Κορίνθου, θα αισθανθείτε θλίψη.