Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι πολιτικές παραδοξότητες του κ. Κωστούρου

Τις τελευταίες μέρες και προφανώς μετά την πίεση που δέχτηκε για το θέμα του λιμανιού και της κρουαζιέρας στο Ναύπλιο, ο κ. Κωστούρος επιδόθηκε σε διαρκείς μονολόγους οι οποίοι έδειξαν και ένα μέρος του πολιτικού του χαρακτήρα, αυτός ενδιαφέρει τον Prefadoro, που δεν μας είχε δείξει μέχρι τώρα.

Αφήνω την επιμονή του να μην δέχεται το αυτονόητο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που κάθε άλλο ευνοεί το Ναύπλιο, μπλέκοντας άσχετα θέματα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει, τι άραγε;

Το μόνο που έκανε ο Prefadoros και στη συνέχεια η Αντιπολίτευση, ήταν να επισημάνουν την απουσία του Ναυπλίου από τις προτεραιότητες στον τουρισμό κρουαζιέρας και ότι ο Δήμος πρέπει να αντιδράσει όπως οι Λάκωνες για το Γύθειο.


Αφήνω και αφορισμούς περί «λάσπης στον ανεμιστήρα» κατά του προσώπου του, τη στιγμή που ο ίδιος δεν φείδεται χαρακτηρισμών και προσβολών κατά των αντιπάλων του.

Πάμε στο εφεύρημα ότι έχουν ευθύνη όσοι κυβέρνησαν το Δήμο από το 1998 και όχι ο ίδιος που κυβερνά από το 2006.

Δεν ξέρω αν αναφέρεται και στον Prefadoro για το 1998, όμως αναφέρεται σίγουρα στον Γραμματικόπουλο, ο οποίος ήταν τότε Αντιπολίτευση, όπως και από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ο Γραμματικόπουλος δεν ήταν υποψήφιος το 2006 και επομένως το μόνο διάστημα που βρέθηκε στην πλειοψηφία που κυβέρνησε το Δήμο, ήταν η τετραετία 2003-2006.

Προσπάθεια από τον κ. Κωστούρο να τα κάνει όλα αχταρμά, για να μην βγαίνει τελικά συμπέρασμα και να μένει η εντύπωση ότι οι άλλοι φταίνε για όλα τα στραβά;

Όταν του υπενθυμίστηκε ότι αυτός βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια στην εξουσία του Δήμου, τρεις φορές Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δήμαρχος, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Επιτροπών και Επιχειρήσεων του Δήμου και βασικός εισηγητής των περισσότερων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμαρχος εδώ και δύο χρόνια, αντέδρασε ανατρέχοντας σε μιαν απάντηση του Γραμματικόπουλου στον Αναγνωσταρά του 2010, που του έλεγε γιατί δεν αφήνει τον Κωστούρο να απαντήσει στην ερώτησή του!

Η τέλεια ντρίπλα νομίζει ο κ. Κωστούρος; Μάλλον. Είναι όμως; Αυτές οι ντρίπλες είναι για την προπόνηση, όταν παίζεις μόνος σου, όταν έχεις απέναντι τον αντίπαλο στον αγώνα, συνήθως δεν πιάνουν, γι΄αυτό και αποφεύγει το διάλογο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Κάτι που «πέταξε» μέσα στη φούρια του και θεωρώ πολύ σοβαρό και ενδεικτικό νοοτροπίας.

Είπε ο κ. Κωστούρος, θέλοντας να κατηγορήσει για υποκριτικό ενδιαφέρον τον Γραμματικόπουλο, κάνοντας πως αγνοεί τις αναρτήσεις του Prefadorou, του Μπάμπη Αντωνιάδη και του Κώστα Καράπαυλου για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης των Σκουπιδιών, ότι «είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρε παιδιά γιατί να φωνάξουμε, αν έχετε κάποια άλλη πρόταση πείτε μου», έτσι αποφάσισε, μόνος του, όταν όλοι ζητήσαμε τουλάχιστον να γίνει επίσημη ενημέρωση και συζήτηση για το τόσο σοβαρό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το απέφυγε.

Από την άλλη κατηγορεί, με ύφος δάσκαλου για το ρόλο της Αντιπολίτευσης, ότι δεν ακούει προτάσεις.

Εκτός του ότι οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης είναι καταγεγραμμένες στα προγράμματα και τις ιστοσελίδες τους, όσες έχουν γίνει ή κάνει πως δεν τις ακούει ή τις παρουσιάζει σαν δικές του, επομένως κανείς δεν είναι διατεθειμένος τρεις μήνες πριν από τις εκλογές να προτείνει σοβαρά πράγματα, αυτό θα γίνει στα νέα προγράμματα των Συνδυασμών.

Άλλωστε, αυτός που Κυβερνά έχει την ευθύνη της κεντρικής πολιτικής και επομένως να φέρνει προτάσεις, γι΄αυτό τον ψήφισαν οι συμπολίτες μας, η Αντιπολίτευση είναι για να ελέγχει και αν βλέπει κάτι στραβό να το καταγγέλλει.

Οι προτάσεις δεν γίνονται μεμονωμένα και επειδή κάτι μας αρέσει ή όχι, γίνονται για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το λαό, αν βέβαια υπάρχει και δεν έμεινε στα ιλουστρασιόν προεκλογικά χαρτιά.

Αν τώρα ο κ. Κωστούρος θέλει κάθε πρωί να ξυπνάμε και να λέμε κάτι για να το λέμε, αυτό δεν είναι πολιτική και πολύ περισσότερο δεν είναι παραγωγική και στοχευμένη πολιτική που μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Μας είπε ότι το Ναύπλιο είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που όποιος θέλει αμφισβητεί κάτι που λέει ο Δήμαρχος, συνήθως για ένα έργο που βρίσκεται σε κάποιο στάδιο υπογραφών ή υλοποίησης.

Κατ΄αρχήν να υπενθυμίσω ότι σε μια τετραετία όλο κάτι και θα γίνει και αυτό ισχύει για όλους τους αιρετούς, αλίμονο αν δεν γινόταν τίποτα, διαφορετικά γιατί να εκλέγουμε τους τοπικούς μας άρχοντες και να τους πληρώνουμε κιόλας;

Από καταβολής κόσμου, η αντιπαράθεση ήταν πάντα για την εξουσία και τα συνήθη οφέλη που προέρχονται από αυτήν, βεβαίως υπάρχει και η επιθυμία να γίνει η ζωή μας καλύτερη, αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία, της διαμάχης.

Ο κανόνας είναι πάντα και παντού, ότι λέει η συμπολίτευση το αντίθετο να λέει η αντιπολίτευση και το αντίστροφο.

Τι δεν καταλαβαίνει και τον ενοχλεί τον κ. Κωστούρο; Εδώ ακόμα και όταν ένα έργο τελειώνει πάλι υπάρχουν αντίθετες φωνές που το κρίνουν, είτε για το κόστος, είτε για τη λειτουργικότητα, είτε για την αισθητική.

Να θυμίσω την έντονη κριτική που δέχτηκε το 2000 ο τότε Δήμαρχος Χαραμής για τα πεζοδρόμια και τις θέσεις στάθμευσης στην οδό Άργους, το ίδιο σχέδιο ακολουθείται σήμερα στη Σιδηράς Μεραρχίας και την Αμαλίας.

Επομένως ας συνηθίσει ο κ. Κωστούρος στην κριτική και αμφισβήτηση, όσο ασχολείται με τα κοινά θα την δέχεται ακόμα και αν είναι άδικη ή υπερβολική.

Στην προσπάθεια να επιτεθεί ο κ. Κωστούρος, αλλάζοντας την ατζέντα, στους Τσούρνο-Γραμματικόπουλο, για την έντονη κριτική τους στο έργο 3.000.000 Ευρώ που έγινε πριν από τις εκλογές του 2010 στην περιοχή της Πρόνοιας, ανέφερε ότι οι έλεγχοι δεν έδειξαν κάτι μεμπτό και τα χρήματα άλλωστε πληρώθηκαν από την Περιφέρεια.

Επειδή πάλι κάτι ξεχνάει ο κ. Κωστούρος, η κριτική, που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα, ήταν για τη σκοπιμότητα και τις περιοχές που κάλυψε το έργο, τη νομιμότητα όπως και έγινε, έλεγξαν οι αρμόδιοι.

Κλείνοντας, το πιο σημαντικό για τον Prefadoro, θυμίζοντας ο κ. Κωστούρος το «Βουλγαράκειο», ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, λέει "εγώ δεν τα ξεχωρίζω".

Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω γιατί το νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικά ή πάντα και ηθικό, άλλωστε αυτό είναι κάτι που ο καθένας το καταλαβαίνει μόνος του, θα ρωτήσω όμως τον κ. Κωστούρο:

Η σπατάλη στη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος που είναι νόμιμη, είναι και ηθική κ. Κωστούρο;

Prefadoros

Από τους ραδιοφωνικούς παράλληλους μονολόγους Γραμματικόπουλου-Κωστούρου: