Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δημήτρης Κωστούρος, από το "ΝΑΥΠΛΙΑΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ" στο "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ"και από κει στην "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

Συνέχισε ο Δημήτρης Κωστούρος τον καθημερινό μονόλογο, αυτή τη φορά 26 λεπτών στο ραδιόφωνο που ο ευγενής δημοσιογράφος άφηνε να ολοκληρώνει τις φράσεις του που ήταν ένα κράμα κατηγοριών κατά του Κράτους, της Αντιπολίτευσης στο Δήμο, τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, σε όλους τους κακούς που επιβουλεύονται έναν μη επαγγελματία πολιτικό και την παρέα που καταγγέλθηκε ότι διοικεί το Δήμο.

Ακούγοντας, έφερα στη μνήμη μου το Δημήτρη Κωστούρο όταν ανέλαβε Δήμαρχος, καμία σχέση με τον σημερινό Δημήτρη Κωστούρο, έναν άνθρωπο που δεν δέχεται κριτική, είρωνα, που διαστρέφει την πραγματικότητα, που κρύβει τα γεγονότα, που απαξιώνει τους συμπολίτες του που δεν συμφωνούν μαζί του, που δεν δίνει απαντήσεις και κάνει μαθήματα για όλα τα θέματα, που κατέχεται από το άγχος ότι κάτι δεν προλαβαίνει και το επισημαίνουν οι άλλοι, κάτι σαν σούπερμαν που μόνο αυτός έχει την ικανότητα, που περιφρονεί όποιον ρωτά, που θεωρεί ότι όλα τα κάνει καλά και δεν δέχεται κουβέντα.


Δεν θέλω να πω για το Δήμαρχο μου, ότι λέει ψέματα, το θεωρώ υποτιμητικό και για μένα, θα πω όμως ότι λέει ανακρίβειες σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια; Την ανικανότητα; Τη μη δυνατότητα; Μιλάει πολύ για να καλύψει την ουσία.

Μόνο που η ουσία είναι αδυσώπητη, στέκει εκεί, όσα φτιασίδια και να της φορτώσεις αυτή δεν αλλάζει.

Για το θέμα της κρουαζιέρας τα είπαμε εχθές, τα στοιχεία είναι συντριπτικά κατά του Δημάρχου και δεν έχει αξία να επανέλθω, αν κάποιους έπεισε με τους μονολόγους του ο Δημήτρης Κωστούρος, χαλάλι του.

Θα σταθώ όμως σε κάτι που ανέφερε σήμερα για τα σκουπίδια της Καραθώνας, αλλά και του Τολού, χωρίς μάλιστα να προκληθεί και δείχνοντας ότι βρίσκεται μάλλον σε σύγχυση.

Είπε λοιπόν ότι την ευθύνη έχει η Περιφέρεια, που είναι σωστό μόνο ως προς το σκέλος ότι η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα να βρει λύση για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου.

Καμία Περιφέρεια και κανένας φορέας δεν έχει σχέση με τη χωροθέτηση της Καραθώνας ως σκουπιδότοπου.

Η περιοχή της Καραθώνας επιλέχτηκε, ως χώρος ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, από τη Δημαρχία Αναγνωσταρά που Αντιδήμαρχος και επίλεκτο στέλεχος ήταν ο κ. Κωστούρος.

Όσο και να θέλει να αρνηθεί τις ευθύνες για τη γιγάντωση του σκουπιδότοπου, δεν μπορεί, γιατί δεν λέει για το πρόστιμο των 40.000 Ευρώ από την Περιφέρεια για τη χωματερή της Καραθώνας;

Για τα προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης που λέει ότι δεν έχει ακούσει καμία πρόταση, προφανώς νομίζει ότι και μεις δεν ακούμε, έτσι πρόχειρα, ας διαβάσει την χθεσινή τοποθέτηση του Κώστα Καράπαυλου, αφού όπως είπε στο ραδιόφωνο, δεν είχε ακούσει την προηγούμενη της Άλλης Πρότασης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης στην παραλιακή Ναυπλίου-Ν.Κίου, δεν συζητώ βέβαια να έχει ακούσει κάτι από τον Prefadoro.

Δεν μπορώ όμως και να σιωπήσω, να κάνω το κορόιδο, το μαλάκα, όταν προσπαθεί ο Δήμαρχος να "βιάσει" και τη νοημοσύνη μου, ας αφήσουμε το σκουπιδότοπο, είπε και για το πιστοποιητικό ασφαλείας του Λιμανιού που έπρεπε από το 2004 να είχε υλοποιηθεί και δεν φρόντισαν από τότε οι παλιότεροι.

Το 2004 ξεκίνησε η πειραματική, ας το πούμε και λόγω Ολυμπιακών Αγώνων εφαρμογή, και από τον Ιούλιο 2005 με την οδηγία της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης άρχισε η ουσιαστική εφαρμογή στα Λιμάνια της χώρας.

Από τον Οκτώβριο του 2006, οπότε και εξελέγει, ο κ. Κωστούρος συμμετέχει μέχρι σήμερα σε επιτελικές θέσεις στο Δήμο, τρεις φορές Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου και τα δύο τελευταία χρόνια Δήμαρχος.

Εδώ και οκτώ χρόνια δηλαδή, που ο κ. Κωστούρος βρίσκεται στη Δημοτική εξουσία, έθεσε και πότε το θέμα της ασφάλειας του Λιμανιού; Έκανε κάποια ενέργεια, που κατηγορεί τους άγνωστους άλλους ότι δεν έκαναν, για να προχωρήσει αυτό το θέμα που διευκολύνει την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων;

Να περιμένω απάντηση μάλλον μάταιο.

Την είχε ξαναπεί αυτή την "εξυπνάδα" αλλά ο Prefadoros θεώρησε ότι του ξέφυγε και δεν έδωσε συνέχεια.

Φαίνεται ότι ο κ. Κωστούρος έχει επιλέξει, εκτός της αλλαγής της επωνυμίας του συνδυασμού του και την πλήρη (απ)άρνηση του πρότερου πολιτικού του βίου.

Στα λόγια θα τα καταφέρει, όμως η πορεία είναι καταγεγραμμένη, δεν αλλάζει και δεν απαλλάσσει.

Είστε συνυπεύθυνος κ. Κωστούρο, για τα καλά και τα κακά.

2006 "ΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ"

2010 "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ"

2014 "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

Prefadoros

Υ.Γ.1 Ο νέος ραδιοφωνικός μονόλογος Κωστούρου:



Υ.Γ.2 Για όσους αντιλαμβάνονται, μια επανάληψη:



Υ.Γ.3 Το άρθρο του Κώστα Καράπαυλου για τα σκουπίδια:

Διαχείριση σκουπιδιών : Το έγκλημα συνεχίζεται (μέρος δεύτερο)

Υ.Γ.4 Αύριο μάλλον το βαρυσήμαντο άρθρο για τους επαγγελματίες πολιτικούς.