Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Απογείωση Γραμματικόπουλου

Ξέρω, ξέρω, θα μου πείτε, "εκδηλώθηκες Prefadore", δηλαδή τι να πω ρε παιδιά, ψέματα;

Όταν κάτι το βλέπεις ζωντανό στην τηλεόραση και μάλιστα με στημένες κάμερες χωρίς κόλπα και σκηνοθεσίες, να πω ότι δεν είδα, δεν πρόσεξα, μπορεί να είδα, μπορεί και όχι;

Η συγκέντρωση του Γραμματικόπουλου ήταν συντριπτικά μεγαλύτερη από αυτήν του Κωστούρου, προ τριμήνου στον ίδιο χώρο.

Όταν είσαι στην Αντιπολίτευση και κάνεις τέτοια συγκέντρωση, τότε έχεις βάλει πλώρη για τη διακυβέρνηση του Δήμου, δεν μιλάμε για γκάλοπ, εδώ έχουμε συμμετοχή των πολιτών και οι πολίτες εκδηλώθηκαν, έδειξαν την προτίμησή τους.


Αυτή η συγκέντρωση προεξοφλεί και το αποτέλεσμα των εκλογών; Προφανώς και όχι, θα ήταν αφελής όποιος το ισχυριστεί, δείχνει όμως την τάση, τη δυναμική που μοιάζει ότι έχει αλλάξει υπέρ του Γραμματικόπουλου.

Είναι πολύ δύσκολο ιδιαίτερα στις συνθήκες του Καλλικράτη, να διεκδικήσει κάποιος με αξιώσεις να νικήσει ένα Δήμαρχο και μια Δημαρχιακή εξουσία που είναι ήδη εκλεγμένη.

Θα με θυμηθείτε το βράδυ των εκλογών, εκεί θα δούμε πόσοι από τους νυν Δημάρχους θα χάσουν την εξουσία τους, ελάχιστοι λέει ο Prefadoros.

Είναι τόσα τα προνόμια και η δύναμη της εξουσίας, που κάνει πολλές κατηγορίες πολιτών να εξαρτώνται από αυτούς που βρίσκονται ήδη στην εξουσία.

Ένα παράδειγμα, ποιος δίνει τις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος; Αυτός που είναι και υπεύθυνος για τον έλεγχο σωστής λειτουργίας, ο Δήμος.

Χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο; Για το πως γίνεται η διαχείριση στο Δημοτικό χρήμα τα έχω πει τόσες φορές, δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι, όλοι πια έχουν καταλάβει.

Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι, εφόσον θα έχουμε πέντε Συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στο Δήμο Ναυπλιέων, το πιθανότερο σενάριο με τα σημερινά δεδομένα, είναι ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο με Κωστούρο-Γραμματικόπουλο.

Αυτό που επίσης φαίνεται και από τη σημερινή συγκέντρωση, είναι ότι ο Γραμματικόπουλος κρατώντας σταθερή και συνεπή πορεία από το 2010 μέχρι τώρα, άντεξε στον υπόγειο πόλεμο και τις συκοφαντίες που δέχεται συνέχεια, κατάφερε να πείσει ότι έχει τη δύναμη και μπορεί να αλλάξει την παρακμή του Δήμου, παίρνοντας τελικά τον αέρα του Κωστούρου, που από δω και πέρα θα ακολουθεί.

Η πρόταση του, με ιδιαίτερο βάρος στη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, με μια σειρά από δράσεις για άμεση αλλαγή της εικόνας του Δήμου, με ξεκάθαρες θέσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών, με ιδέες που αφοπλίζουν τις ενστάσεις ακόμα και των πιο δύσπιστων, θα συζητηθεί και θα γίνει η βάση όχι μόνο της καμπάνιας του μέχρι τις εκλογές αλλά και σημείο αναφοράς της κριτικής των αντιπάλων του.

Η τελική φάση του αγώνα ξεκίνησε, μένει να δούμε αν ο Γραμματικόπουλος θα κόψει πρώτος το νήμα, αν και πόσο θα αυξήσει τη διαφορά που σήμερα έχει.

Prefadoros