Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο "πανίσχυρος" Τατούλης αμφισβητείται από παντού

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί, στην πολιτική από τη μια μέρα στην άλλη έρχεται ο κόσμος ανάποδα.

Ο Τατούλης εδώ και κοντά τέσσερα χρόνια έπαιζε μόνος του, χωρίς να αισθάνεται την πίεση της Αντιπολίτευσης Δράκου, μόνο ο Γόντικας από το ΚΚΕ και οι Πετράκος, Πατσαρίνος από το ΣΥΡΙΖΑ το πάλευαν.

Απόλυτος άρχοντας, με τις δημόσιες σχέσεις του και τα μεγαλεπήβολα σχέδια, που σχεδόν όλα μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει κάτι συγκεκριμένο

Η διαχείριση των απορριμμάτων μόνο του έμεινε, αυτή με τις τόσες αντιδράσεις και με το αβέβαιο μέλλον.


Έχοντας το πλεονέκτημα του ενδιάμεσου φορέα αλλά και του ίδιου ως διαχειριστή του ΕΣΠΑ, αποφάσιζε και προωθούσε έργα σε περιοχές και Δημάρχους που ήταν σαφώς φιλικοί.

Αλλά και έτσι να μην ήταν, μια ανακοίνωση ένταξης έργου για να εκτελεστεί κάποτε, πάντα ενθουσιάζει αυτούς που περιμένουν όφελος από αυτό.

Όλα αυτά μέχρι την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Μαξίμου και τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι η ΝΔ θα τον στηρίξει στις εκλογές.

Αιτία πολέμου για πολλούς Νεοδημοκράτες, κυρίως Καραμανλικούς αλλά και όσους είχαν ταχθεί απέναντι στον Τατούλη στις προηγούμενες εκλογές, όπως ο δικός μας Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Σκηνές απείρου κάλους είχαμε στη Συγγρού από διαμαρτυρόμενους.

Ζήλεψαν και στο ΠΑΣΟΚ και έγινε χαμός στη Χαριλάου Τρικούπη, σύσκεψη και το πλήρες μπάχαλο, διχασμός και αγεφύρωτες αντιθέσεις.

Τέθηκε ξεκάθαρα ότι αν υποστηρίξει τελικά η ΝΔ τον Τατούλη, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συρθεί σε στήριξη, οι κατηγορίες άλλωστε για αυταρχική διαχείριση και συμπεριφορά του Περιφερειάρχη είναι πολύ ισχυρές και από πολλούς.

Δόθηκε μικρή παράταση για να παρθεί η τελική απόφαση αλλά η ζημιά ήδη έχει γίνει.

Τα δυο στρατόπεδα, πολέμιοι του Τατούλη ο Αναπληρωτής Υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δικός μας Ανδρέας Πουλάς, ο Σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας και η δική μας Χριστίνα Μελίδη.

Υποστηρικτές Τατούλη οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Τάσσος Χειβιδόπουλος και Βαγγέλης Γιαννακούρας της Αρκαδίας, οι Σύμβουλοι Ηλίας Στρατηγάκος και ο δικός μας Φάνης Στεφανόπουλος.

Ήδη και εν΄όψει της διαδικασίας στις Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ, η Νομαρχιακή της Κορινθίας τάχθηκε κατά.

Μπάχαλο λοιπόν, ο Τατούλης θα χρειαστεί να ισορροπήσει πάνω σε πολλές άκρες μέχρι να φτάσει στην πραγματική και δυσκολότερη μάχη, των Περιφερειακών εκλογών.

Prefadoros