Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Παραχωρούνται με πλειοδοτική δημοπρασία η Αρβανιτιά και το Ηλιοστάσιο

Όπως αναμενόταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Ναυπλίου, προχωρά στη δημοπράτηση των χώρων της Αρβανιτιάς, μετά τη φυγή του Αργολικού ήλιου και του Ηλιοστασίου που έληξε η προηγούμενη παραχώρηση.

Οι πλειοδοτικές λοιπόν δημοπρασίες έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου 2014 για την Αρβανιτιά και τις 21 Μαρτίου 2014 για το Ηλιοστάσιο.

Τα δύο εξαιρετικά "κομμάτια" του Ναυπλίου, μπορεί να είναι από πλευράς θέσης και ομορφιάς ασυναγώνιστα, από εμπορικής όμως απόδοσης μάλλον υστερούν από αντίστοιχα στην Παλιά Πόλη ή και αλλού στο Δήμο Ναυπλιέων, έχουν πολλές ιδιαιτερότητες.


Η παρατήρηση του Prefadorou έχει να κάνει με το υψηλό τίμημα που κατά τη γνώμη μου θα οδηγήσει σε αδυναμία καταβολής του ενοικίου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχονται και την φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου.

Έχουμε πολλά παραδείγματα δυστυχώς, γνωστά να μην τα επαναλαμβάνουμε, που από αξιοζήλευτα μέρη καταντούν υποβαθμισμένες και απωθητικές τελικά περιοχές.

Να μην γίνω μάντης κακών εκ των προτέρων και μακάρι οι επαγγελματίες που θα τα πάρουν να με διαψεύσουν.

Για την Αρβανιτιά, το τίμημα εκκίνησης για παραχώρηση πέντε ετών, είναι 49.800 Ευρώ ετησίως.

Για το Ηλιοστάσιο, το τίμημα εκκίνησης για παραχώρηση πέντε ετών, είναι 56.400 Ευρώ ετησίως.

Τα ενοίκια καταβάλλονται σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις και θα υπάρχει 1% αύξηση κάθε χρόνο, απαγορεύεται δε να ζητηθεί μείωση του ενοικίου.

Το Λιμενικό Ταμείο, ο Δήμος δηλαδή, ζητά μηνιαίο ενοίκιο για δύο ακίνητα που αν υπάρξουν πλειοδότες θα ξεπεράσουν τα 5.000 Ευρώ, ποσό εξωφρενικό για τα δεδομένα και της πόλης και κυρίως της εποχής.

Δεν υπάρχουν πια τέτοια ενοίκια και αν υπάρχουν, δεν πληρώνονται.

Θα δούμε στις ημερομηνίες των δημοπρασιών, αν, πόσοι και ποιοι θα εμφανιστούν.

Για να δούμε και αν επιβεβαιωθεί και η αντίληψη, ότι το Λιμενικό Ταμείο είναι κακός διαχειριστής της περιουσίας του, του Δήμου, των Δημοτών.

Prefadoros

Η διακήρυξη για την Αρβανιτιά

Η διακήρυξη για το Ηλιοστάσιο

Υ.Γ. Μια παρατήρηση, το συμφωνητικό λέει: Τυχόν καθυστέρηση στην καταβολή οποιασδήποτε δόσης συνεπάγεται αυτοδίκαια την έξωση του παραχωρησιούχου και παντός τρίτου, εξ αυτού έλκοντος τα δικαιώματά του επί του παραχωρουμένων εγκαταστάσεων.

Δηλαδή αν τον Ιούλιο δεν καταβάλει ο ενοικιαστής το ενοίκιο τον διώχνουμε και μένει η Αρβανιτιά χωρίς παροχές όλο το καλοκαίρι;

Αυτά επισημαίνω και γίνομαι κακός, δεν φτάνει μόνο να κρυβόμαστε πίσω από τα τυπικά, χρειάζεται και πολιτική βούληση που μεταφράζεται σε παραγωγική διαδικασία που δίνει λύσεις.

Prefadoros