Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

..."Είδος τουριστικού λιμένα (Μ)" έχει στο Ναύπλιο το χαρακτηριστικό σύμβολο "Μ", δηλαδή Μαρίνα!

Είμαι τελείως απογοητευμένος, αντί ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος να πει και ένα ευχαριστώ στον βλαμμένο συμπολίτη Prefadoro, που μελετάει πράγματα για τους άλλους αδιάφορα και τα επισημαίνει βοηθώντας έτσι και τη Δημοτική Αρχή να παίρνει τα μέτρα της, τα ακούσαμε και από πάνω.

Σε ένα μονόλογο που περιείχε από όλα, μέχρι και ενόργανη γυμναστική, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, Μαρίνες και ότι άλλο είχε πρόχειρο ο Δήμαρχος, μας πληροφόρησε ότι άλλο "προτεραιότητα" και άλλο "αποκλειστικότητα" και άλλα που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που αναρτώ.

Χωρίς να λέει τίποτα για την ουσία, που είναι ότι το Ναύπλιο απουσιάζει από τον σχεδιασμό που δίνεται προτεραιότητα σε τρία Λιμάνια της Πελοποννήσου, Κατάκολο, Καλαμάτα και Πύλο και στις αντιδράσεις Υπουργών και Βουλευτών της Λακωνίας για την απουσία και του Γυθείου, μάλλον χαζοί θα είναι αυτοί Δήμαρχε, μας κάνει και μαθήματα αντιπολίτευσης, κριτικής αλλά μας χαρακτηρίζει και άσχετους.


Θα μου πεις ότι με τον αχταρμά μονόλογο των έξι λεπτών, πόσοι από αυτούς που θα τον ακούσουν και δουν στα κανάλια γνωρίζουν το θέμα; Πόσοι γνωρίζουν για επιχειρησιακά σχέδια, ανταγωνισμό και τεράστια συμφέροντα;

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι με μια απλή εκβάθυνση του Λιμανιού λύσαμε το πρόβλημα της ζωής μας.

Αυτό ο Prefadoros επισήμανε και ζήτησε να αντιδράσει ο Δήμος, εδώ και εδώ.

Δεν θα επαναλάβω την ουσία, έτσι κι αλλιώς ο Δήμαρχος θα πει τα δικά του, υπάρχει όμως τρόπος να αποδειχθεί ποιος έχει άγνοια, όπως μας κατηγόρησε ο Δήμαρχος.

Αγαπητέ κ. Κωστούρο, διαλέξτε κανάλι, δημοσιογράφο, ημέρα και ώρα, εσείς και ο Prefadoros, αντιμέτωποι σε ζωντανό πρόγραμμα.

Η πρόσκληση, πρόκληση θα ισχύει μέχρι τις εκλογές.

Για να μην πέσω και γω στην παγίδα της αλαζονείας, επειδή έχω μάθει να βασίζομαι και να μιλώ πάντα με στοιχεία, παραθέτω τα σημαντικότερα για όποιον θέλει και έχει ανάγκη να ενημερωθεί, πιστεύω ότι θα το κάνει και ο Δήμαρχος παρά τα μεγάλα λόγια.

Μια τελευταία παρατήρηση που θα την βρείτε και πιο κάτω, το 2013 τη χρονιά που έφυγε, στο Ναύπλιο είχαμε 54 κρουαζιερόπλοια, στο Γύθειο 40 αλλά με διπλάσιους τουρίστες, στην Πύλο 13 και στην Καλαμάτα 6.

-- Το θέμα ξεκινά μόλις στις 2 Ιανουαρίου 2014:

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ-ΛΙΜΑΝΙ ΓΥΘΕΙΟΥ

-- Στις 24 Ιανουαρίου 2014 ο Υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-- Στις 31 Ιανουαρίου 2014 αντιδρούν οι Βουλευτές Μεσσηνίας:

Αντιδράσεις για την πρόταση Γρηγοράκου να είναι το Γύθειο λιμάνι κρουαζιέρας

-- Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 δημοσιοποιεί η Φεβρωνία Πατριανάκου την απάντηση που έλαβε στη Βουλή από τον αρμόδιο Υπουργό, βίντεο που αξίζει να δείτε, απαντά και στο Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο:

Στη Βουλή το Χωροταξικό του Τουρισμού και η ένταξη του Γυθείου και της Μονεμβάσιας στα λιμάνια κρουαζιέρας.

Να προσθέσω πολύτιμα στοιχεία για την κρουαζιέρα:

Η Ελληνική κρουαζιέρα του 2013 σε αριθμούς!

Να θυμηθούμε και τη δήλωση Τατούλη για "επίκεντρο του γιοτ τουρισμού της Μεσογείου":

«Ναύπλιο, Αστρος, Τυρός, Γύθειο, Κυπαρισσία: Ανταγωνιστικό δίκτυο για τουρισμό κρουαζιέρας και γιοτ»

Θα κλείσω με το Νόμο που πρωτοδημοσίευσε ο Prefadoros και χάρτες του χρησιμοποίησε κουνώντας τους ο Δήμαρχος Κωστούρος στον τηλεοπτικό του μονόλογο.

Οι χάρτες βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με το σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του τουρισμού κρουαζιέρας, είναι δε και ανακριβείς αφού αναφέρουν το Ναύπλιο με Μαρίνα και στον επόμενο δείχνουν το Ναύπλιο στις αναπτυσσόμενες περιοχές τη στιγμή που η Ερμιονίδα είναι στις ανεπτυγμένες.

Επίσης να πληροφορήσω ότι το 53 που είπε ο Δήμαρχος δεν είναι κατάταξη του Λιμένα Ναυπλίου αλλά η αλφαβητική σειρά των Λιμένων της χώρας ανά Περιφέρεια και ότι το Λιμάνι του Γυθείου δεν αναφέρεται καθόλου, αν και τελειώνουν έργα ύψους 22 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ο Νόμος και ο μονόλογος Κωστούρου:

http://www.eetaa.gr/nomothesia/fek/fek/f_908.pdf



Prefadoros

Υ.Γ. Είμαι πάντως αδιόρθωτος, ήθελα και ευχαριστώ, εδώ κατέθεσε σαν δική του την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και δεν είπε ότι είναι πρόταση, όχι του Prefadorou, αλλά έστω κάποιων συμπολιτών.