Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μια κουραστική βδομάδα για το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο

Όταν ο χρόνος τελειώνει, η κλεψύδρα αδειάζει, ο πανικός είναι ο σύμβουλος που πολιορκεί το νου, με καταστροφικές συνέπειες αν αφεθείς και σε κυριεύσει.

Ο Δημήτρης Κωστούρος θέλοντας να προλάβει να πείσει ότι μπορεί, ότι κάτι έκανε σαν Δήμαρχος, ότι πρέπει να τον ψηφίσουμε, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες και σε πολλούς, βλέποντας τον κύριο αντίπαλό του να ακολουθείται από ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, βγάζει στην επιφάνεια και βάζει στο τραπέζι ότι μπορεί ώστε, έστω και επικοινωνιακά να κερδίσει τις εντυπώσεις.


Έτσι τη Δευτέρα είχαμε για τρίτη ή τέταρτη φορά κάτι για τον Μαραθώνιο στο Βουλευτικό, την Τρίτη μια άρον άρον παρουσίαση της Β1 φάσης της Β και πάει λέγοντας μελέτης σχεδίου πόλης πάλι στο Βουλευτικό, την Τετάρτη την ανακοίνωση μιας επιτροπής που θα απασχοληθεί να βρει οικόπεδο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όνειρο θα το είδε ή επειδή το είπε ο Γραμματικόπουλος, την Πέμπτη το πρωί αλλάζοντας τοποθεσία, από το Βουλευτικό στην Αποκεντρωμένη, συζήτηση με εκπροσώπους του Τουρισμού Κρουαζιέρας, χωρίς να κληθεί η Αντιπολίτευση, αλλά με την παρουσία πέντε-έξι επαγγελματιών φίλων του Δημάρχου.

Όπου σε αυτή την τελευταία συνάντηση ο εκπρόσωπος κ. Καλούδης είπε αυτό που και μεις είχαμε επισημάνει και μας κατακεραύνωσε ο κ. Κωστούρος, ότι χρειάζονται και άλλες δράσεις εκτός από την εκβάθυνση και το ISPS.

Όλα λοιπόν ανακατεμένα χωρίς πρόγραμμα και προετοιμασία, μόνο για τις εντυπώσεις, τις ανακοινώσεις και τα κανάλια.

Μα καλά πιστεύει κανείς αλλά και ο ίδιος ότι, έτσι θα αποδείξει ο Δημήτρης Κωστούρος πως είναι ικανός και μπορεί να διοικήσει το Δήμο Ναυπλιέων, όταν υπάρχουν δυο χρόνια τώρα, αφήνουμε τα προηγούμενα που συγκυβερνούσε, που έχει δείξει και τις πραγματικές δυνατότητές του και κυρίως τον τρόπο διακυβέρνησης και διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος που πιστεύει;

Πιέστηκε είναι γεγονός από τη μεγάλη επιτυχία της συγκέντρωσης του Γραμματικόπουλου την περασμένη Δευτέρα στο Αμαλία, όμως αν είναι να αντιδρά έτσι πόσες φορές θα δούμε Ματαθώνιο, σχέδια και Λιμάνι μέχρι τις εκλογές;

Θα εμπλουτιστεί το πρόγραμμα με αποχετευτικό Δρεπάνου και νερό στη Μιδέα, και μετά;

Άντε πάλι από την αρχή, μέχρι τις εκλογές.

Σε αυτό όμως που δεν μπορεί να κάνει διαφήμιση ο Δήμαρχος, είναι στη Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, στην ανοιχτή διακυβέρνηση, στους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις, σε αυτούς που τον στηρίζουν και στη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος.

Γι΄αυτά που αξιολογούνται από τους πολίτες πολύ περισσότερο και από μια εκβάθυνση, αν και πως αυτή θα γίνει θα το δούμε λέει ο Prefadoros, το μόνο που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής από τηλεοράσεως και πάντα σε μονόλογο, είναι για λάσπη στον ανεμιστήρα, συκοφαντίες και πως οι δαπάνες ελέγχονται.

Δεκάδες περιπτώσεις κατασπατάλησης του Δημοτικού χρήματος έχει αναφέρει ο Prefadoros, χωρίς να πάρει απάντηση.

Έχουμε ξαναπεί ότι προτιμούν πλέον να μην απαντούν στον Prefadoro φοβούμενοι ότι έτσι θα βρεθούν σε μόνιμη απολογία και θα χάσουν περισσότερες εντυπώσεις από το να μην απαντούν.

Δικαίωμα τους, η επιλογή είναι δική τους, όμως τρέχοντας να καλύψει ο Δήμαρχος με εντυπώσεις τις προφανείς αδυναμίες, πηδά και λάκκους που δεν καλύπτονται με προπαγανδιστικά τρικ.

Μια υπενθύμιση, ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 3870/2010 για τις δαπάνες των υποψηφίων, μύρισε επίσημα προεκλογική περίοδος.

Καλή ψήφο να έχουμε, προπαντός καλό τριήμερο.

Prefadoros