Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Με λουστρίνια στο χωματόδρομο, φρέσκα πρόσωπα σε μπαγιάτικο σκηνικό

Στήθηκε ο Prefadoros να δει τις ανακοινώσεις και το πρόγραμμα για το φετινό Καρναβάλι, κυρίως να δω όχι τον Κωστούρο με τα τετριμμένα, αλλά δυο νέα πρόσωπα που τον πλαισίωναν, εκπροσώπους του Οργανισμού Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

Φρέσκοι λοιπόν, λέω, "κάτι καινούργιο θα έχουν να μας πουν, κάποια πρόταση, κάποια ιδέα, αν όχι τίποτα βρε αδερφέ, έστω τα παλιά να τα κάνουμε καλύτερα".

Απογοήτευση, χειρότερα και από πέρυσι, λιγότερες εκδηλώσεις του Δήμου και "βάφτισμα" χορών σε ταβέρνες και κέντρα ως καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου.


Κάποια δρώμενα τοπικών συλλόγων και σχολείων δεν μπορεί να αποτελούν το πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

Από αυτό το υποτίθεται πανηγύρι σε κάθε γειτονιά, που πάντα ούτως ή άλλως γίνεται, κάντε δυο τρεις σοβαρές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν και επισκέπτες και θα ανταγωνιστούν τη μόδα, κάθε πόλη να θέλει να μιμηθεί τις πολυδάπανες εκδηλώσεις καθιερωμένων καρναβαλικών προτύπων, με κάκιστη και υποβαθμισμένη κουρελαρία που υποτίθεται μας κάνει χαρούμενους.

Όσο για συντονισμό και οργάνωση από τον ΔΟΠΠΑΤ τι να πεις, τρεις αν έχετε το θεό σας "Βλάχικοι Γάμοι" σε τρία γειτονικά χωριά.

Δεν μπορούσατε να βάλετε τη νύφη από το ένα χωριό, το γαμπρό από το άλλο και τον κουμπάρο από το τρίτο, να γίνει και χαβαλές;

Αμ το άλλο, όπου υπάρχει πλατεία στο Δήμο βάζουμε μια φωτιά και προσφέρουμε τσάμπα κρασί και αυτό είναι Καρναβαλικό γλέντι και ξεφάντωμα.

Μετά την ανυπαρξία κάθε εκδήλωσης τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έρχονται οι Απόκριες να δείξουν και να επιβεβαιώσουν την παρακμή και σε ιδέες, πρωτοβουλίες, δράσεις σοβαρές και μελετημένες που θα αλλάξουν το κλίμα στην πόλη, κυρίως, μα θα προσφέρουν πραγματικά στιγμές χαράς και ζωντάνιας, ζωή στην περιφέρεια.

Ειλικρινά περίμενα από τα φρέσκα πρόσωπα που είδα στη συνέντευξη, ότι θα μεταφέρουν τον προβληματισμό τον δικό τους, της παρέας, του κύκλου τους, των φίλων και γνωστών τους, ώστε μπαίνοντας στα κοινά να μεταφέρουν άποψη, να αφαιρέσουν και να προσθέσουν πράγματα.

Λυπήθηκα αφάνταστα όταν άκουσα το νεαρό και αξιόλογο συμπολίτη μας να καλεί επαγγελματίες που θα κάνουν κάποια εκδήλωση στο μαγαζί τους, λόγω των ημερών, να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου.

Συγνώμη, αυτό δεν είναι πρόγραμμα Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων.

Μοιάζει μάλλον με προεκλογικό πρόγραμμα που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του Δήμου, έχει και χαιρετισμό του Δημάρχου.

Promotion σε επιχειρήσεις δεν έχει δικαίωμα να κάνει ο Δήμος, όποιος δεν το καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, λυπάμαι αλλά έχει κάποιο όφελος, πολιτικό ή οικονομικό.

Εκτός αν είναι δωρεάν, προσφορά των καταστημάτων ή του Δήμου, η διασκέδαση, φαγητό και ποτό αναλόγως.

Δεν μπορεί να αποτελεί Αποκριάτικο "δρώμενο" και να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Δήμου η διοργάνωση χορού από Επιμορφωτικό Σύλλογο Δημοτικής Κοινότητας σε κοσμικό κέντρο και μάλιστα εκτός του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι χορηγοί συνήθως αναφέρονται στο πρόγραμμα, έτσι γίνεται πάντα και φυσικά πρέπει κάτι να προσφέρουν γι΄αυτό, όχι το αντίθετο.

Παραθέτω τα προγράμματα του 2014 αλλά και του 2013, με την ελπίδα τα φρέσκα πρόσωπα να αναθεωρήσουν τον ενθουσιασμό τους στο να περπατήσουν με λουστρίνια στο χωματόδρομο.

Το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά στον τόπο μας είναι το διαχρονικό, "αν ήμουνα εγώ"...

...θα τα έκανες χειρότερα.

Το πιο δύσκολο, η επιλογή, αλίμονο αν πάρεις το λάθος δρόμο, καταντάς χειρότερος και από αυτούς.

Prefadoros