Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αναγνωσταράς ξανά υποψήφιος Δήμαρχος για 4η φορά

Η απόφαση πάρθηκε προ ημερών μετά από επαφή και συμφωνία με τη Συγγρού και είναι οριστική.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές που η ΝΔ εκτιμά ότι θα είναι το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2012 δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής.



Δύο είναι οι λόγοι και έχουν να κάνουν με τη στρατηγική του κόμματος και με το Δήμαρχο.

Από πλευράς ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς θέλει τελείως καινούργια πρόσωπα, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, όπως του εκδότη Χρήστου Καλατζή και ο Αναγνωσταράς δεν θέλει να αφήσει τη Δημαρχία τόσο νωρίς και να χρεωθεί τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών του ότι τους κορόιδεψε.

Έτσι και εφ΄όσον οι εκλογές γίνουν πολύ πιο γρήγορα από το Σεπτέμβρη του 2013 ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος τον Ιούνιο του 2014.

Μόνη περίπτωση πλέον για να ανατραπεί αυτός ο σχεδιασμός, και αυτό έχει συμφωνηθεί, είναι να αντέξει το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2013 οπότε ο Αναγνωσταράς θα έχει συμπληρώσει δέκα χρόνια Δημαρχίας και θα μπορεί να διεκδικήσει χωρίς πρόβλημα και ενισχυμένος την εκλογή του στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Ξέρω ότι πολλοί από σας θα πείτε ότι σας γράφω το λογικό, το αυτονόητο.

Ναι, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο, έχουμε δει τόσα και τόσα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των Στρατηγών και Λοχαγών της παράταξης Αναγνωσταρά που σχεδόν από την άλλη μέρα της εκλογής τους άρχισαν να παίρνουν θέσεις μάχης για τη διαδοχή και το δαχτυλίδι.

Ήδη ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια μέχρι το τέλος.

Γιατί αν ο Αναγνωσταράς συνεχίσει και τον Ιούνιο του 2014 αυτό σημαίνει ότι πάνε περίπατο όνειρα και σχέδια αλλά και φανταστικές πολιτικές καριέρες γιατί η επόμενη εκλογή θα γίνει τον Ιούνιο του 2019 (πέντε από τέσσερα χρόνια η Δημαρχία) οπότε "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" για τους επίδοξους διαδόχους.

Ίσως και γι΄αυτό ο πόλεμος να ξεκίνησε τόσο νωρίς, μιας και κάποιοι δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία.

Όσο για τον Αναγνωσταρά είναι ο μόνος που δεν έχει άγχος, καπνίζει που και που το πούρο του και απολαμβάνει τις κόντρες (ως μηχανόβιος) με τη σιγουριά του δικού του πολιτικού μέλλοντος.