Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνέχεια... και βλέπουμε

Ο φίλος ήταν θυμωμένος: "ρε Μανώλη πας καλά, αφήνεις στο blog σου για δέκα μέρες ένα διάλογο κατασκευασμένο για να συμπεράνουν κάποιοι ότι είσαι λαμόγιο;"

Και τι έγινε καλέ μου φίλε; φοβάσαι μην γίνουν περισσότεροι αυτοί που χρόνια τώρα το λένε;



Εγώ καθόλου, θα ανησυχούσα αν δεν το έλεγαν και αν δεν το πίστευαν κιόλας.

Ψιλά γράμματα; όχι τόσο, για σκέψου το.

Εκείνο που με ενόχλησε ήταν η στάση της Άλλης Πρότασης σε ένα καταφανώς στημένο διάλογο με ανώνυμα συκοφαντικά σχόλια και με τη δικαιολογία ότι εμείς δεν λογοκρίνουμε και ας αποφασίσει ο αναγνώστης.

Δεν ξέρω αν το ίδιο θα ίσχυε και για κάποιον της Άλλης Πρότασης.

Ξέρω ότι με αυτά που θα γράψω παρακάτω θα βάλω βούτυρο στο ψωμί κάποιων "εργολάβων" που έχουν αναλάβει και στο διαδίκτυο να μεταφέρουν τη λυματολάσπη που ευδοκιμεί άφθονη στα λαγούμια τους αλλά ποσώς με ενδιαφέρει.

Άλλωστε και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και κάπως πρέπει να επιβιώσουν όπως χρόνια τώρα οι προκάτοχοί τους.

Έχουν τη συμπάθεια μου γιατί και αυτό το "έργο" κάποιος πρέπει να το κάνει.

Η Άλλη Πρόταση με την 25ετή παρουσία της στα κοινά του Ναυπλίου, πρώτα σαν Απόπειρα και μετά σαν Πρωτοβουλία, είναι γεγονός ότι έδωσε μια άλλη νότα στη ζωή της πόλης και χρωμάτισε τις γκρίζες βραδιές του χειμώνα με καταπληκτικά πάρτι και εκδόσεις πραγματικά αριστουργήματα.

Το κακό, και άνευ τελικά αποτελέσματος, είναι η επιμονή της να διεκδικεί την ψήφο των Ναυπλιωτών με τον τρόπο που έχει επιλέξει.

Με συνεχείς προτάσεις, ενδιαφέρουσες οι περισσότερες, εξαντλεί το όποιο πολιτικό κεφάλαιο διαθέτει σε ανούσιες διαμάχες απέχοντας από τη μάχιμη αντιπολίτευση και συμμαχίες ανατροπής μιας καθιερωμένης νοοτροπίας που εξ αρχής καταγγέλλει.

Εμφανίζεται σαν η ελιτίστικη, τα πάντα γνωρίζουσα, ομάδα που όλοι οφείλουν να ακολουθούν.

Στις δύο προσπάθειες που έγιναν, το 1998 και το 2010, για κοινή εκλογική κάθοδο με σοβαρές πιθανότητες νίκης η ίδια ήταν που τις τορπίλισε θέλοντας να επιβάλει την πρωτοκαθεδρία της.

Τα αποτελέσματα γνωστά, το 1998 νίκη και Δημαρχία Χαραμή χωρίς η Πρωτοβουλία τότε να εκλέξει Σύμβουλο (γι΄αυτό το μίσος προς τον Χαραμή;), και το 2010 ο κατασυκοφαντηθείς Σαλεσιώτης με είκοσι μέρες προεκλογικό αγώνα πήρε σχεδόν 25 % και η Άλλη Πρόταση μόλις 11,5 %.

Να μην μιλήσω και για το Γραμματικόπουλο που μόνος και λοιδωρούμενος από την Άλλη Πρόταση ως "κλώνος" πήρε 18 %.

Το συμπέρασμα από την 25ετή παρουσία και δράση στα Δημοτικά Συμβούλια της Άλλης Πρότασης ποιο είναι;

Πολύ πενιχρό έως ανύπαρκτο, λέω εγώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς απολαμβάνει την τρίτη του τετραετία και σίγουρα θα πρέπει να εκφράσει κάποια στιγμή τις ευχαριστίες του στην Άλλη Πρόταση που θέλοντας ή μη τον οδήγησε σε αυτήν.

Επειδή γνωρίζω καλά την Άλλη Πρόταση θα έχουμε αντίλογο, είναι κάτι που πάντα επιδιώκει, επομένως δεν τελειώσαμε.

Άλλωστε το γράφει και στο logo.