Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Η εμπάθεια του τέως και νυν

Ο κ. Γιώργος Τσούρνος τέως Δήμαρχος και Βουλευτής και νυν Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά με επιστολή του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του άλλου Συμβούλου Μιχάλη Καζά, επιτίθεται στον Χρήστο Γραμματικόπουλο για τη διαφωνία του να γίνει στο οικόπεδο που προορίζεται για Συνεδριακό Κέντρο το νέο Δημαρχείο.



Ο Γραμματικόπουλος όπως έχει δικαίωμα και όπως οφείλει, σαν Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός του Συνδυασμού του, δημοσιοποίησε την άποψη να γίνει προσπάθεια για τη δημιουργία του Συνεδριακού Κέντρου, που ούτως ή άλλως λείπει από το Ναύπλιο, τη στιγμή μάλιστα που έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις μελέτες.

Ο κ. Τσούρνος μπλέκοντας μελέτες που έγιναν, μελέτες που δεν έγιναν και μελέτες που δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι καλύτερη λύση είναι να γίνει το οικόπεδο Δημαρχείο.

Να δεχτώ ότι έχει και αυτός το δικαίωμα, όπως κάθε πολίτης, να εκφράσει την άποψή του.

Άλλο αυτό κ. Τσούρνο και άλλο να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

Γράφετε:

"Εις ό,τι αφορά το ύψος της δαπάνης για τη μελέτη του συνεδριακού κέντρου, είναι ένα θέμα που χρήζει έρευνας ως προς το γεγονός ότι το Δ.Σ. επί δημαρχίας του διαδόχου μου δημάρχου ενέκρινε το σύνολο της μελέτης (στατικός υπολογισμός, ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, σχέδιο λεπτομερειών κλπ.), όταν δεν είχε αποφασιστεί η ανέγερση δεδομένου ότι η πληρωμή μόνο της γενικής αρχιτεκτονικής μελέτης θα αντιπροσώπευε δαπάνη υποπολλαπλάσια της συνολικής."

Τι θέλετε να πείτε; αν έχετε στοιχεία στον Εισαγγελέα, αφήστε αυτά τα "χρήζει έρευνας" για τις εντυπώσεις και δημιουργία αμφιβολιών σε αυτούς που δεν γνωρίζουν.

Εμείς οι παλιοί θυμόμαστε ότι στο παρελθόν προσφεύγατε στη Δικαιοσύνη για διάφορα θέματα, γι΄αυτό το θέμα γιατί δεν το κάνατε από το να αφήνετε υπονοούμενα;

Αλλά δεν σας φτάνει αυτό, "καρφώνετε" το Γραμματικόπουλο που συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο στη θέση σας όταν παραιτηθήκατε επί Δημαρχίας Χαραμή (ξεχνώντας βέβαια τον Αναγνωσταρά που ήταν επίσης Δημοτικός Σύμβουλος) με λεκτικές ακροβασίες, με "πιθανώς" και "ίσως" για να τον μειώσετε αφήνοντας σκιές.

Γράφετε: 

"Ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος πιθανώς να συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που ενέκρινε το σύνολο της μελέτης, ίσως πρέπει να ερευνήσει το θέμα αυτό για το οποίο ο δήμος ενέκρινε άνευ πραγματικού λόγου το σύνολο της αμοιβής μελέτης του έργου, επιβαρύνοντας το δήμο με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ."

Η εμπάθεια σας όμως προς τα πρόσωπα του Χαραμή και του Γραμματικόπουλου είναι τόσο προφανής που, αν είναι δυνατόν, τους υποτιμάτε χωρίς να αναφέρετε στην επιστολή σας τα ονόματά τους!.

Λες και αναφέρεστε σε κάποιο Δήμο, σε κάποιο διάδοχο Δήμαρχο, σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάποιον Σύμβουλο σαν σε μυθιστόρημα.

Μάλλον δεν μπορείτε να ξεπεράσετε ακόμη την ήττα σας στις εκλογές του 1998 από τον "διάδοχο δήμαρχο" (Κώστας Χαραμής) και την επιμονή στην γνωστή καταγγελία του "δημοτικού συμβούλου" (Χρήστος Γραμματικόπουλος).

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσούρνου, εδώ.