Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το "άλυτο" πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών στο Ναύπλιο

Έχουμε την τάση αντί να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όταν εμφανίζονται, να τα "κουκουλώνουμε" προσωρινά λες και κάποιος άλλος εκτός από μας θα δώσει τη λύση.



Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι η διόγκωση του προβλήματος  και η ακόμα δυσκολότερη εξεύρεση λύσης.

Αυτό συμβαίνει και με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στο Ναύπλιο, που μετά από το προσωρινό κλείσιμο, λειτουργούν με προσωπικό που δεν έχει υπογράψει συμβάσεις γιατί πολύ απλά αυτό δεν γίνεται, όπως τουλάχιστον λέγεται.

Τι πιο εύκολο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ενημέρωση και να αναζητηθούν λύσεις στο ανώτατο όργανο του Δήμου;

Όταν μάλιστα είχαν προσέλθει και οι εργαζόμενοι;

Και όμως η πλειοψηφία αρνήθηκε.

Γιατί; δεν μπορούμε να ξέρουμε, μπορούμε όμως να υποθέσουμε.

Παραείναι καυτή η πατάτα και πιθανότατα υπάρχουν ευθύνες που ξεπερνούν την απλή αμέλεια.

Φυσικά και αν υπάρχουν ευθύνες θα έρθει η ώρα του καταλογισμού γιατί ήδη κάποιοι μαζεύουν στοιχεία και μάλλον είναι πολύ σοβαρά.

Ο Prefadoros δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και κυρίως να εκθέσει συμπολίτες, όταν έχω τα στοιχεία που λέγεται πως υπάρχουν τότε θα τα δημοσιεύσω.

Προς το παρόν αντιγράφω από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2011 όπως ανέβηκαν στο Διαύγεια:

"Πριν τη συζήτηση του κατωτέρω θέματος ζητήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Βασιλείου η συζήτηση του θέματος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση τη παράγραφο 7 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 έθεσε σε ψηφοφορία τη συζήτηση του θέματος λειτουργίας των παιδικών σταθμών ως κατεπείγοντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία Είκοσι (20) Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν ΚΑΤΑ της συζήτησης του θέματος Εφτά (7) Δημοτικοί Σύμβουλοι η κα Πιτσάκη-Ξύδη Σοφία και οι κ.κ. Βασιλείου Ανδρέας, Σαλεσιώτης Αναστάσιος, Μερμίγκης Παναγιώτης, Γκιόλας Ιωάννης, Βλαχάκης Ευάγγελος και Γραμματικόπουλος Χρήστος ψήφισαν ΥΠΕΡ της συζήτησης του θέματος

Απόφαση: Να μην συζητηθεί το θέμα."