Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η ιστοσελίδα του Δήμου και οι ειδήσεις που δεν λέει

Πριν λίγες μέρες είχα μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου για την ιστοσελίδα του Δήμου.

Σας φαίνεται περίεργο;



Όπως έχω γράψει πολλές φορές δεν έχω προσωπικά με κανένα συμπολίτη και περισσότερο με κανένα από τους αιρετούς.

Με ενδιαφέρει μόνο η άσκηση της εξουσίας και αυτήν κρίνω, όπου εμπλέκονται πρόσωπα είναι γιατί απλά αυτά είναι τη δεδομένη στιγμή στη συγκεκριμένη θέση.

Μπορεί βέβαια κάποιοι να μου έχουν κόψει την καλημέρα αλλά θα με στεναχωρούσε το ίδιο και αν δεν την είχαν κόψει, καταλαβαίνετε.

Σε ερώτηση λοιπόν πως βλέπω την ιστοσελίδα του Δήμου είπα αυτά που έχω γράψει για το αισθητικό μέρος, που διαφωνώ, ότι έχει πολύ καλό πληροφοριακό υλικό αλλά δεν παρέχει ενημέρωση, για το Ναυπλιώτη κυρίως, αφού οι ειδήσεις είναι λίγες και λειψές.

Τι μπορεί να γίνει; ρωτήθηκα.

Η ανάθεση σε κάποιον υπεύθυνο, αφού σαφέστατα ο Ειδικός Σύμβουλος Μιχάλης Καζάς δεν προλαβαίνει, ώστε να λογοδοτεί αυτός και να αναλάβει το ενημερωτικό έργο.

Σταματάω, γιατί βλέπω κάποιους να βγάζουν σπυράκια και να ψάχνονται, τον φανταστικό ή πραγματικό διάλογο και πάω σε παραδείγματα ειδήσεων της τελευταίας μέρας και το πόσο απαραίτητο είναι να γίνει πιο ενημερωτική η ιστοσελίδα του Δήμου.

- Σωστά αναρτήθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την Καραθώνα που δικαιώνει το Δήμο, για το αυτονόητο, ότι ουδέποτε ο αιγιαλός παραχωρήθηκε στον ΕΟΤ και μετά στα ΕΤΑ και γι΄αυτό πάντα ανήκε, και παραχωρείτο στο Δήμο για εκμετάλλευση, στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

- Δεν έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα κάποια πληροφορία για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που απασχολεί σοβαρά πολλούς συμπολίτες και για τις ενέργειες που γίνονται να λυθεί το θέμα.

- Ξαφνικά εθεάθηκαν κάποιοι κάδοι ανακύκλωσης χωρίς να γίνει κάποια ενημέρωση και λεπτομέρειες για την απόφαση και πως θα λειτουργεί το σύστημα.

- Ένα θέμα που μοιάζει ξένο για το Δήμο αλλά δεν είναι, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που στην κυριολεξία διαλύει και το Ιατρικό προσωπικό αλλά υποβαθμίζει σε σημείο εξευτελισμού τους Ασφαλισμένους και οδηγεί την περίθαλψη σε σημείο πλήρους απαξίωσης σε όσους δεν θα έχουν να πληρώσουν.

Ο Prefadoros έτσι θέλει την ιστοσελίδα του Δήμου, και νομίζω οι περισσότεροι, γιατί τα θεόρατα flash με εικόνες σε όλες τις σελίδες δεν ενδιαφέρουν κανένα ούτε προσθέτουν αισθητικά ενώ οι φρέσκες ειδήσεις και η πλήρης εικόνα λειτουργίας του Δήμου δίνει αυτό που ζητούν οι χιλιάδες πια επισκέπτες του διαδικτύου.

Και επιτέλους, αλλάξτε ρε παιδιά αυτό το μαύρο χρώμα.

Όσο για τους γνωστούς άγνωστους, ψυχραιμία και υπομονή, do not panic που λέει και ο φίλος μου ο Μήτσος από Αθήνα μεριά.