Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η κατάντια του συστήματος δια στόματος του Πρωθυπουργού

Τόσα χρόνια ο Λαός έχει φάει τόσο παραμύθι από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το σιγοντάρισμα του ντόπιου κεφαλαίου και των ΜΜΕ, που οι αποκαλύψεις και η ζοφερή σημερινή πραγματικότητα έπρεπε να τον κάνουν όχι να απλά να αντιδράσει αλλά να ζητήσει και ευθύνες γι΄αυτούς που τον έφτασαν εδώ.



Και όμως, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες των κατά καιρούς θιγομένων, ο Λαός εξακολουθεί να δίνει την προτίμηση του στα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την εξαθλίωση του.

Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα αντοχές αλλά και αφελείς που πιστεύουν σε αυτούς.

Δικαίωμα τους, αυτή άλλωστε είναι η Δημοκρατία.

Μόνο που όταν έρθει και σε αυτούς η καταστροφή ας μην ψάξουν για υπεύθυνους, απλά ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Τι άλλο πρέπει να ακούσουν από τις δυο παραγράφους στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για να το πάρουν απόφαση;

"Απευθυνόμενος στους νέους, ζήτησε να μείνουν στη χώρα και να δώσουν την μάχη τους εδώ κι όχι να φύγουν στο εξωτερικό. Είναι κάτι που ζητά η πατρίδα, όχι εγώ, είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος, δε, στην ανεργία, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα."

Γι΄αυτό κ. Πρωθυπουργέ, και όλοι εσείς οι συνυπεύθυνοι, αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια; Για να "κατακτήσουμε" το μέγα αγαθό να έχουμε ένα εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια; Δεν ντρέπεται κανείς; Δεν έχει τα κότσια να πάει σπίτι του;

Αυτό ήταν το όραμα που μας πουλάτε 37 χρόνια τώρα;

Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν για να μας φτάσετε στο "στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια" και το λέει αυτό ο Πρωθυπουργός του Σοσιαλιστικού Κινήματος και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;

Και ζητάτε από τους νέους "να μην φύγουν στο εξωτερικό γιατί τους το ζητά η πατρίδα";

Προφανώς ως χιούμορ το λέτε, γιατί αυτό ισχύει για πατρίδες που πρώτα έχουν οι ίδιες αξιοπρέπεια και δυστυχώς η δική μας την έχει χάσει προ πολλού.