Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βγάλτε τα σκουφάκια

Επειδή όλοι γνωριζόμαστε στον μικρό μας τόπο καλό είναι κάποιοι να μη θεωρούν κάποιους άλλους τόσο μαλάκες.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου (ΝΟΝ) έστειλε ανακοίνωση με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2011 που χαιρετίζει την έναρξη της νέας αθλητικής χρονιάς και την ίδρυση της ΔΟΠΠΑΤ που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.



Αντιγράφω αυτολεξεί από τη συνέχεια της ανακοίνωσης: "και εκφράζει ταυτόχρονα τις ευχαριστίες του στην απερχόμενη διοίκηση του ΔΑΚΝ και ιδιαιτέρως στον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Κωστούρο για την άριστη συνεργασία και την υποστήριξή του στη λειτουργία του κολυμβητηρίου και για τη μέχρι προσφάτως άμεση ανταπόκρισή του στις έκτακτες ανάγκες προετοιμασίας των ομάδων μας".

Στις 18 Μαΐου 2011 σε ανακοίνωση του ΝΟΝ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"1. Ακόμη και σήμερα δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση για την επαναλειτουργία-άνοιγμα του κολυμβητηρίου Ναυπλίου.

2. Η μη επίσημη τηλεφωνική ενημέρωση περί του αντιθέτου δε μας ικανοποιεί, αφού όταν ζητήσαμε την επίσημη (ημερήσια) ανάρτηση θερμοκρασίας της πισίνας, εισπράξαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ!

3. Η ανακοίνωση επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (και όχι προς τα σωματεία, που καλλιεργούν τα αθλήματα υγρού στίβου) από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μας θυμίζει περισσότερο τηλεοπτική διαφήμιση παρά οτιδήποτε άλλο (βλέπε διαφήμιση ντομάτας, που στην ερώτηση «Τι περιμένουμε;», η απάντηση είναι «Το καλοκαίρι»!!!)."

Και συνεχίζει: "Δείξαμε τεράστια ανοχή στις δήθεν «καλλικρατικές δυσλειτουργίες», που εμπόδιζαν τη λειτουργία του κολυμβητηρίου (αυτά τα «δήθεν» πρέπει να ερευνήσετε, και μάλιστα από το Νοέμβριο του 2010 – αλλά σ’ αυτά θα αναφερθούμε στο μέλλον), όμως ο εμπαιγμός μας όλον αυτόν τον καιρό για πιθανές ημερομηνίες λειτουργίας του κολυμβητηρίου ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας για τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση τέτοιου μεγέθους αγώνων."

Για να καταλήξει η ανακοίνωση της 18ης Μαΐου 2011:

"Πιθανολογούμε ότι στο μέλλον θα «τιμωρηθούμε» για την ενέργειά μας (ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία μας ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό)."

Μπορούν να μας εξηγήσουν οι αγαπητοί φίλοι του ΝΟΝ τι μεσολάβησε από τις 18 Μαΐου 2011 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2011 και ο "εμπαιγμός" από τον  Αντιδήμαρχο έγινε θερμές "ευχαριστίες";

Αλλά επειδή προκαλούν, δεν μας λένε τι εννοούν, για να μάθουμε και μεις, όταν λένε:

"Πιθανολογούμε ότι στο μέλλον θα «τιμωρηθούμε» για την ενέργειά μας (ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία μας ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό)."

Όχι τίποτα άλλο αλλά μιλάνε και για αξίες:

"Αντιλαμβανόμαστε αρκετά καλά την κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται η πατρίδα μας και ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο, πλην όμως υπάρχουν κάποιες αξίες οι οποίες δεν μπορούν να εγκλωβιστούν στα πλαίσια ενός μνημονίου. Και ο αθλητισμός, με τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί, είναι μια τέτοια αξία."

Γι΄αυτό λέει και ο Prefadoros "βγάλτε τα σκουφάκια".

Οι ανακοινώσεις: