Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η λαίλαπα που έρχεται

Όλοι είδατε και ακούσατε τι μας περιμένει μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα μέτρα πια ξεπερνούν κάθε φαντασία, δεν μιλάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων, μιλάμε για εξαθλίωση ενός Λαού και διάλυση του όποιου κοινωνικού ιστού είχε απομείνει.



Θα ζήσουμε καταστάσεις απόγνωσης και κατοχικής πείνας.

Ο Prefadoros παίρνει θέση, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, και υποστηρίζει τα δύο κόμματα της Αριστεράς που παρά τις αδυναμίες τους είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν ελπίδα και να στηριχτεί ο Λαός για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έρχεται.

Ξεπεράστε τους φόβους, αυτό που δεν θέλουν, αρνηθείτε τις σειρήνες του δικομματισμού μήπως και γλυτώσετε, δεν υπάρχει ελπίδα σ΄αυτούς, τους γνωρίσατε τόσα χρόνια και τους ξέρετε, πάλι τα θύματα θα είστε εσείς.

Μόνο μια δυνατή Αριστερά μπορεί να βάλει φραγμό στην ισοπέδωση που έρχεται.

Σας το έχω γράψει από την αρχή, στόχος τους είναι όχι μόνο τα δανεικά αλλά η λεηλασία της χώρας και η διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, της μόνιμης δουλειάς και του αξιοπρεπούς μισθού.

Το Κεφάλαιο δεν δείχνει συμπόνοια αν ακόμη το νομίζετε, ο Καπιταλισμός θέλει και το λίγο κρέας που έχει απομείνει στο κόκαλο.

Είμαστε ένα τίποτα γι΄αυτούς.

Οι πρώτες αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ:

- Για άγρια μέτρα που «τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας» έκανε λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους» και ότι από κοινού με την τρόικα, αλλά και με τη συναίνεση της ΝΔ προωθεί την εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων.

«Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει», καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

- «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνη απάντηση είναι «οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα».