Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα σύγχρονης δημοσιογραφίας

Όσοι νέοι θέλετε να ασχοληθείτε με τη δημοσιογραφία δεν έχετε παρά να μελετάτε καθημερινά μια από τις έγκυρες εφημερίδες της Αργολίδας.

Θα μάθετε πως γίνονται τα ρεπορτάζ και πως να χτυπάτε την εξουσία.



Π.χ παίρνετε δυο Κυβερνητικές αποφάσεις, για το Νοσοκομείο και το ΚΕΜΧ και μια απόφαση του Αρείου Πάγου που απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης της ΕΤΑ ΑΕ κατά του Δημοσίου και του Δήμου και αφού καλού-κακού τα ρίξετε εκ των προτέρων στους "κουκουλοφόρους" του διαδικτύου, που σίγουρα θα σας κράξουν, τα εμφανίζετε σαν "συντονισμένες κινήσεις του Δημάρχου που κατάφερε να δώσει λύσεις και στα τρία προβλήματα".

Έτσι έχετε ένα καταπληκτικό πρωτοσέλιδο για τον "δραστήριο Δήμαρχο".


Αυτό την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 γιατί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 το πρωτοσέλιδο έχει και φωτοστέφανο και ανακήρυξη σε Άγιο ενός εκ των Αντιδημάρχων.

Αφού χωρίς στοιχεία ρίξουμε λάσπη στην προηγούμενη Δήμαρχο κ. Τζιάρου γιατί τα σκουπίδια ήταν "εφιάλτης" και "βραδυφλεγής βόμβα" βγάζετε το συμπέρασμα ότι ο "πιο βρώμικος Δήμος" έχει μετατραπεί στον πιο καθαρό χάρη στο Νίκο Χρόνη "Άγιο της Υγείας".

Να σταυροκοπηθώ τώρα ή την Κυριακή στη Λειτουργία;

Δίπλα βάζετε και μια είδηση "φρέσκια" δέκα ημερών για το Νοσοκομείο και τελειώσατε.


Από καιρό σε καιρό προβάλλετε και τους παλιούς σας φίλους και ας λένε "μόνο ο στρατός μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή" (μπρρρ!!!) και έχετε την τέλεια εφημερίδα.


Τώρα αν σας βγει σατυρική οι πρωταγωνιστές δεν θα φταίνε σε τίποτα, ούτε οι αναγνώστες.

Αφορμή για το σχόλιο πήρα από τη σημερινή ανάρτηση στις ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, εδώ.