Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ, η έκπληξη των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012


Αναρωτιούνται πολλοί πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την έκπληξη και το άλμα τελικά να βρεθεί τρίτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές.

Αν υπάρχει μια έκπληξη αυτή πρέπει να αναφέρεται μόνο στις αντοχές του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα στον για χρόνια καταιγισμό λάσπης, κακοήθειας, περιφρόνησης, απόδοσης ευθύνης για ότι κακό έχει συμβεί στη χώρα, για τις διαδηλώσεις, τη λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά, τις φωτιές, τις καταστροφές, τους κουκουλοφόρους και ότι άλλο ενοχλεί την αστική βολεμένη εξουσία που πάντα ρίχνει τα παράγωγα από τις δικές της αμαρτίες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.


Με συνέπεια και επιμονή άντεξε ακόμα και στις εσωτερικές αμφισβητήσεις και κράτησε σταθερή αντιμνημονιακή θέση από την αρχή.

Βρέθηκε δίπλα στο δοκιμαζόμενο Λαό, στα προβλήματα της νεολαίας, αντιστάθηκε στην επίθεση των βάρβαρων μέτρων, μέσα στη Βουλή και έξω στο δρόμο έδωσε μάχες χωρίς ακρότητες με προτάσεις και λύσεις στα δήθεν αδιέξοδα.

Απάντησε στα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς με αποκορύφωμα την πρόταση για Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Με καταγγελία του Μνημονίου και ανατροπή των δυσβάσταχτων μέτρων για το Λαό.

Είναι αυτό που δεν περίμεναν οι συνεργάτες της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που προσπαθούν και πάλι να εκβιάσουν με τάχα ακυβερνησία για να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα με το φόβο.

Είναι αυτό που δεν περίμενε η Τρόικα και όλοι οι νταβατζήδες και τοκογλύφοι του διεθνούς κεφαλαίου, είναι αυτό που τελικά φοβόντουσαν, μπας και βρεθεί η δύναμη που θα βάλει ευθέως και ξεκάθαρα αυτό που για 60 χρόνια δεν είχε ειπωθεί.

Μια Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η απάντηση στα ψεύτικα διλήμματα που τελειωμό δεν έχουν για την Ελλάδα και τους αδύναμους Ευρωπαϊκούς Λαούς.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου έκπληξη η παρουσία και τα ποσοστά που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 6 Μαΐου, έκπληξη θα ήταν αν ο Λαός έμενε εγκλωβισμένος στα παραμύθια της ακυβερνησίας.

Ευτυχώς ο Λαός αντέχει σε όλες τις επιθέσεις και στα πιο απίθανα σενάρια που τον βομβαρδίζουν και θα τιμωρήσει τους δεσμώτες του και θα ψηφίσει τις δυνάμεις εκείνες που θα ξαναφέρουν το χαμόγελο της ελπίδας στα χείλη του.

Είπαμε οι Λαοί δίνουν τις λύσεις, γι΄αυτό μη φοβάστε, χαμογελάτε, η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική αντιμνημονιακή μέρα.