Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ


Ευ. Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ σάπισε».

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μουσείο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι μουσεία. Τα κόμματα πρέπει να είναι ζωντανοί οργανισμοί και να ανανεώνονται. Δυστυχώς, εμείς το αφήσαμε και έγινε μουσείο».


Οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι οδυνηρό για κάποιους ανιδιοτελείς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να δεχτούν αυτό που συνέβη στις 6 Μαΐου 2012, κυριολεκτικά έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση, όμως κάπου ήταν αναμενόμενο, το παραδέχονται ο νέος Πρόεδρος και το κορυφαίο στέλεχος του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος.

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει κανένα ΠΑΣΟΚ σήμερα, δεν έχει απομείνει τίποτα από το σφριγηλό κίνημα που σάρωνε, στο όνομα του Λαού, κάθε αντίσταση και έχτιζε ανάλογα με τα συμφέροντα του κομματικού μηχανισμού και τις προσταγές του, πράγματι Μεγάλου, Ανδρέα.

Για τον Prefadoro δεν αποτελεί έκπληξη η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, στην ουσία το τέλος του.

(Δείτε εδώ τι έγραφα στις 12 Ιανουαρίου.)

Νομίζω ότι δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις, φυσιολογικά έκανε τον κύκλο του, ας δώσουν ένα τέλος αυτοί που έχουν την ευθύνη και ας συνεχίσουν ένα διαφορετικό δρόμο, ο καθένας με τις αξίες και τις ιδέες του.

Το καλύτερο είναι να μείνει το ΠΑΣΟΚ στην μνήμη και την ιστορία του Λαού, κάθε προσπάθεια ανάστασης ή έστω ανάτασης είναι καταδικασμένη.

Όπως νομίζω ότι δεν έχει τύχη και η πανστρατιά της ηγεσίας της ΝΔ που ξανα-"μαζεύει" όλο τον πολιτικό "κατιμά" για να ξανακυβερνήσει τον τόπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να διασώθηκε προσωρινά λόγω της πρωτιάς στις εκλογές και επειδή είναι το τελευταίο ανάχωμα στην επίθεση της Αριστεράς, και επομένως χρήσιμη στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, αλλά είναι αδύνατον να κρατήσει ένα τόσο ξεφτισμένο "προϊόν" με τόσο ξεπερασμένα πρόσωπα για μερικούς μήνες ακόμη.

Μάλλον χρειάζεται και πιστεύω θα δημιουργηθεί ένα σοβαρό αστικό φιλελεύθερο κόμμα απαλλαγμένο από φθαρμένα πρόσωπα και ιδέες.

Κάποια άλλη στιγμή θα πούμε γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου πήραν το ρίσκο; να σκάσει η βόμβα στα χέρια τους και δεν την άφησαν στον Κώστα Καραμανλή ή έστω δεν την κράτησαν μαζί.