Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δουλειά και αναταράξεις στο Δήμο Ναυπλιέων


Θλιβερή η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Συνεδρίαση που σφράγισε τη νέα Δημαρχία του Δημήτρη Κωστούρου.

Σκηνές που λίγες φορές είχαμε ζήσει, όχι τόσο με αντεγκλήσεις και ακρότητες, όσο με κατηγορίες και υπονοούμενα, μεταξύ κυρίως Συμβούλων της πλειοψηφίας.


Πάντα μπορεί να υπάρξουν έντονες αντιπαραθέσεις σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, για θέματα όμως πολιτικής, διαφορετικής προσέγγισης και καμιά φορά προσωπικές αντιδικίες, αλλά ευθείες βολές και τοπικιστικές αντιπαλότητες νομίζω για πρώτη φορά είχαμε.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι τα ερμηνεύουν σαν αποτέλεσμα της διάσπασης στην εκλογή του νέου Δημάρχου και των προσωπικών επιδιώξεων και ακόμη στην "κατοχύρωση" θέσεων στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται.

Χωρίς να παραγνωρίζω αυτά τα δεδομένα, για μένα κάπου, και αργά ή γρήγορα, θα ξέσπαγαν οι αντιφάσεις του Καλλικράτη και η τοπογραφία που κύρια ευθύνη για το Νομό μας φέρει ο Γιάννης Μανιάτης.

Εξηγούμαι, θα θυμούνται οι αναγνώστες μου ότι έδωσα μάχη, μέσα από το διαδίκτυο, μαζί με ελάχιστους άλλους και πιο αρμόδιους από μένα, για το λάθος της κατάργησης του Δήμου Μυκηνών και την ενσωμάτωση του Δήμου Μιδέας στο Δήμο Ναυπλιέων.

Η ανεξήγητη, για πολλούς, επιμονή και τελικά επιβολή αυτής της χωροθέτησης από τον Γιάννη Μανιάτη και η αποδοχή, για μικροκομματικούς και προσωπικούς λόγους, της ένταξης της Μιδέας στο Δήμο Ναυπλιέων από τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά επέφερε ήδη τις πρώτες παρενέργειες.

Αν τότε είχε ακουστεί η γνώμη της πλέον αρμόδιας Δημάρχου Μιδέας κ. Κανέλας Τζιάρου για Δήμο Μυκηναίων με Κουτσοπόδι, Μυκήνες και Μιδέα πολλά θα είχαν προληφθεί.

Ας είναι, η ουσία είναι ότι άνοιξαν μέτωπα στο Συνδυασμό που έφτιαξε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δημήτρης Κωστούρος, που παρά το σάστισμα, κατά πως φαίνεται έχει αποφασίσει να δείξει σε όλους και να βάλει να δουλέψει ο μηχανισμός του Δήμου που είχε αδρανοποιηθεί για μήνες.

Προς το παρόν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όσο ακολουθεί τη νομιμότητα θα κερδίζει, αν καταφέρει να ισορροπήσει και τους Συμβούλους του, τουλάχιστον να φαίρονται με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, θα έχει κερδίσει την πρώτη φάση που εκ των πραγμάτων θα είναι και η πιο δύσκολη της θητείας του.

Η αντικατάσταση του Ειδικού Συμβούλου του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, Γιώργου Τσούρνου, μάλλον αναμενόμενη.

Έπρεπε να απολυθεί ο Γιώργος Τσούρνος για να μάθουμε από τον ίδιο για τα θέματα που ασχολήθηκε, όπως ο ίδιος λέει, αν και τόσους μήνες κανείς δεν μας πληροφόρησε.

Βέβαια δεν μας είπε, σε επιστολή που εξέδωσε, την πορεία και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του σε θέματα κυρίως χιλιοειπωμένα και χρονίζοντα από τότε που ήταν ο ίδιος Δήμαρχος, τα περισσότερα.

Όσο για τον έτερο Ειδικό Σύμβουλο, τον Μιχάλη Καζά, αν και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για απόλυση μάλλον φεύγει και αυτός αν κρίνουμε από τα πικρόχολα σχόλια κατά του νέου Δημάρχου από την ιστοσελίδα του.

Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι μειώνουν τον εαυτό τους και όχι το Δήμαρχο Κωστούρο;

Αυτές τις περιβόητες ΕΔΕ ποιος τις κάνει; ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε.