Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"Βάλτε μου δυο κανναβουριές να κάνουν κανναβούρια..."


Άκουσα πολλά, λοιδορήθηκα, μου είπαν ότι έχω κόμπλεξ και απωθημένα, ότι δεν μπορώ να ξεχάσω πως κάποτε μας κέρδισε, ότι δουλεύω για τον αντίπαλο, ότι έχω πρόβλημα με τη ΝΔ και τον Αρχηγό της.

Δίκιο έχουν, μπορεί και περισσότερα από αυτά να μου καταμαρτυρήσουν, όμως σε ένα δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς.


Στο ότι έχω γράψει κάτι που να μην είναι αλήθεια, στο ότι αδίκησα χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, στο ότι τελικά, αυτό που φωνάζω τόσο καιρό, το πέρασμα του Παναγιώτη Αναγνωσταρά από τη Δημαρχία θα αποδειχθεί πολύ πιο οδυνηρό για το Δήμο, ιδιαίτερα η τελευταία θητεία του.

Έγραψα, εδώ, για το τι αφήνει πίσω του ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και τελικά μάλλον ήμουν επιεικής, η πλήρης συστράτευση, και για μήνες, όλου του στελεχιακού μηχανισμού στην προεκλογική προσπάθεια του Δημάρχου, η παντελής έλλειψη διοίκησης και ελέγχου, η αδράνεια και το τέλμα οδήγησαν και σε φαινόμενα σήψης, παρακμής και υποβάθμισης της ζωής και της νοημοσύνης μας.

Μέσα στην πρώτη βδομάδα της νέας Δημαρχίας του Δημήτρη Κωστούρου γίναμε μάρτυρες δυο γεγονότων που φανερώνουν τις ευθύνες, που πιθανόν επεκτείνονται πέρα από το πολιτικό μέρος, του πρώην Δημάρχου και συνεργατών του Αντιδημάρχων.

Δημοτικός Σύμβουλος, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατηγόρησε Αντιδήμαρχο ότι δεν έχουν μπει στο ταμείο του Δήμου τα χρήματα από το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας, περισσότερα από 40.000 Ευρώ, χωρίς να δοθεί μέχρι στιγμής δημόσια απάντηση και στη συνέχεια κάτω από περίεργες συνθήκες ενημέρωσης βρέθηκαν τέσσερα δενδρύλλια χασίς σε αποθήκη του Δήμου.

Πέρα από τα βαρύτατα ποινικά παραπτώματα, οι ευθύνες των προσώπων που ασκούν την εξουσία, έστω και αν δεν εμπλέκονται άμεσα στα παραπτώματα αυτά, είναι τεράστιες.

Δεν περιορίζονται σε απλές εξηγήσεις και δικαιολογίες, η εγκληματική συμπεριφορά ή αδιαφορία είναι εξίσου επιζήμια για το Δήμο και τους Δημότες, την κοινωνία μας.

Πιστεύω να το αντιλαμβάνονται όλοι και κυρίως οι υπεύθυνοι.

Επειδή ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος έχει εκφράσει και δείχνει να θέλει να "πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα", αλλά βέβαια πρέπει και να το αποδείξει και να μη μείνει στις καλές προθέσεις, άμεσα πρέπει να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα για τις δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις πέρα από εξηγήσεις, έρευνα της Ασφάλειας, ΕΔΕ ποιος θα την κάνει; δεν μάθαμε και άλλες πιθανόν ενέργειες που θα τις κάνουν να ξεχαστούν σε λίγο καιρό χωρίς καταλογισμό έστω πολιτικών ευθυνών για αμέλεια.

Γιατί το λέω αυτό; μα γιατί έχει περάσει χρόνος από την καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Γραμματικόπουλου για την παράνομη τοποθέτηση κλιματιστικών στη ΔΕΥΑΝ και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση αλλά και για το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα εργαζόμενο στην καθαριότητα, πριν από δέκα μήνες, που συνοδεύτηκε από καταγγελίες για σωρεία παραβάσεων από πλευράς υπευθύνων δεν έχουμε ακούσει τίποτα.

Όσο περνάει ο καιρός και ο Δημήτρης Κωστούρος θα έρχεται αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που του άφησε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς τόσο και θα μαθαίνουμε πράγματα από την Δημαρχία του που έκαναν τον Αρχηγό της ΝΔ να τον θέλει σε κεντρικό επίπεδο μετά την επιτυχία του στο μικρό μας τόπο για να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία το έργο του και στη χώρα.

Η πουτάνα η ζωή φτιάχνει τα καλύτερα σενάρια.

Δεν χαίρομαι για να πω "όλα εδώ πληρώνονται".

"για να 'ρχονται οι φίλοι μας-κι οι γκόμενες
να γίνονται μαστούρια"