Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνείδηση, αξιοπρέπεια, αίσθημα ευθύνης και εθνικό συμφέρον


Σαμαράς: "η πολιτική του μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί".

Βενιζέλος: "έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης".

Θα είμαι αφελής να ρωτήσω γιατί θα το κάνετε αύριο και δεν το κάνατε δυο μήνες πριν; όταν συγκυβερνούσατε.


Προφανώς και δεν το καταλάβατε τώρα, ότι θέλει τουλάχιστον τροποποίηση αν όχι κατάργηση το Μνημόνιο, και προφανέστατα το γνωρίζατε όταν το ψηφίζατε και δίνατε έγραφες εγγυήσεις για την μελλοντική εφαρμογή του.

Μας παγιδεύσατε, μας δεσμεύσατε, μας κοροϊδέψατε, προσπαθήσατε να μας ξαναπάρετε την ψήφο στις 6 Μαΐου και αφού δεν τα καταφέρατε και είδατε ότι είμαστε αποφασισμένοι να σας αλλάξουμε, το ρίξατε στα πιο απίθανα επιχειρήματα και τους αόρατους εχθρούς με το όνομα Τσίπρας.

Πανευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο κήρυξε ο Σαμαράς, για τη σωτηρία της χώρας από τους νέους Μπολσεβίκους, και όποιος θέλει ας έρθει να ανάψει κερί στη Συγγρού, θα τον εξαγνίσουμε κιόλας.

Πόσο αστείο είναι να ακούς από αυτούς, που για τη Βουλευτική έδρα και τις λοιπές χορηγίες αλλάζουν αποφάσεις με τόση ευκολία και ψηφίζουν άλλα σήμερα και άλλα αύριο και για να δικαιολογήσουν τις κωλοτούμπες τους να μιλούν για "συνείδηση, αξιοπρέπεια, αίσθημα ευθύνης και εθνικό συμφέρον" που τάχα είναι τα κίνητρά τους.

Κωμικοτραγικές φιγούρες σε μια παράσταση που ούτε τα νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν, παρά τους κλόουν που διαθέτει ο θίασος.

Είναι δυνατόν σοβαρός άνθρωπος σε αυτό τον τόπο να πιστεύει ότι η λύση του προβλήματος μπορεί να δοθεί αθροίζοντας απλά ποσοστά και ανθρώπους; ακόμα και με πλειοψηφία αυτό το συνονθύλευμα δεν μπορεί να ισορροπήσει και να σταθεί έστω και με τη συγκολλητική ουσία της εξουσίας.

Πολύ θα ήθελα να κερδίσει αυτό το "μέτωπο", για να απολαύσω σύντομα τον πάταγο της εκκωφαντικής και θεαματικής πτώσης του.

Το απεύχομαι όμως γιατί η εξαθλίωση του Λαού και η παράδοση της χώρας δεν είναι πράγματα που προσφέρονται για παιχνίδια, τουλάχιστον γι αυτούς που πράγματι έχουν συνείδηση και αξιοπρέπεια.