Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η “ενοποιητική” βάση του “δεξιού μετώπου”


«Η Ν.Δ. “ισοπεδώθηκε” από το Μνημόνιο και ο Α. Σαμαράς υπέστη σοβαρή προσωπική ήττα. Η συγκρότηση του δεξιού “μετώπου” αποτελεί την τελευταία “ζαριά” των συστημικών συμφερόντων. Προϋπόθεση για τη διαμόρφωση του μετώπου αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η σημερινή Ν.Δ. δεν διαθέτει ούτε ιδεολογικές αρχές, ούτε σαφείς πολιτικές θέσεις, ούτε μπορεί, βεβαίως, να εκπροσωπήσει ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης, την οποία και διέλυσε.


Γι’ αυτό και κοινή “ενοποιητική” βάση του “δεξιού μετώπου” αποτελούν οι οικονομικές επιλογές και οι πολιτικο-ιδεολογικές “αρχές” του Μνημονίου. Πρόκειται στην πράξη για ένα ακροδεξιο-νεοφιλελεύθερο “μέτωπο” στο οποίο “αθροίζονται” τα “υπολείμματα” του κόμματος της κ. Μπακογιάννη και ακροδεξιά στοιχεία που “αλιεύονται” με την γνωστή διαδικασία των “μετεγγραφών” από τον ΛΑΟΣ. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκρότηση του “μετώπου” αυτού – συναλλαγές, εκβιασμοί, απειλές – παραπέμπουν σε πρακτικές “πολιτικής μαφίας”.

Τα συστημικά συμφέροντα επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα ύστερο “αστικό ανάχωμα” με κόμματα και πρόσωπα που αποδοκίμασε πριν λίγες μέρες ο ελληνικός λαός. Ξεχνούν όμως μία βασική αρχή: ότι το άθροισμα των αποτυχιών και των αθλιοτήτων δεν παράγει παρά μία μεγάλη αθλιότητα»…

Μενέλαος Γκίβαλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη συνέντευξή του στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ».

Προσυπογράφει ο Prefadoros.