Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οι χωματερές όμορφα καίγονται στην Αργοναυπλία


Δεύτερη φωτιά μέσα σε ένα μήνα είχαμε χθες στο σκουπιδότοπο της Νέας Κίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Προχθές κάηκε σκουπιδότοπος στην Μπόρσα του ίδιου Δήμου.


Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος έδωσε συγχαρητήρια στους Πυροσβέστες και τα παιδιά του Δήμου, στους Αντιδημάρχους του φυσικά, και μας είπε ότι το πρόβλημα με τις χωματερές έχει αναλάβει να το λύσει η Περιφέρεια.

Μετά τις δηλώσεις τον είδαμε να ανεβαίνει στο όχημα της Πυροσβεστικής και να εκπαιδεύεται στη ρίψη νερού με το "κανονάκι".

Θα ήταν αφέλεια να ρωτήσω αν αυτό επιτρέπεται την ώρα που γίνεται η επιχείρηση κατάσβεσης;

Ξέρω, άσε μας ρε Prefadore, αυτό σε πείραξε; και αυτό, γιατί πολύ απλά κάποιοι έχουν παρεξηγήσει το ρόλο και τη θέση τους και το περνάμε με το γνωστό νεοελληνικό "ντάξει μωρέ" που αν δεν το έχετε καταλάβει είναι η απαρχή πολλών δεινών.

Θα προτιμούσα την επέμβαση του Εισαγγελέα για να βρεθούν αν υπάρχουν ένοχοι για το έγκλημα διαρκείας που διαπράττουν όσοι εκ του Νόμου έχουν την ευθύνη, στους πολίτες, το τόπο μας και το περιβάλλον.

Όπως φυσικά να μας πει ο κ. Καμπόσος τι έχει κάνει για να λύσει το θέμα και τι προγραμματίζει για την οριστική διευθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος την ίδια ώρα διαβεβαίωνε ότι θα πιέσει όσο μπορεί για να δοθεί λύση με το σκουπιδότοπο στην Καραθώνα και αν δεν δοθεί σύντομα και σε 45 μέρες, θα κλείσει τη χωματερή και τα σκουπίδια θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Μακάρι, μέχρι τότε ας αυξηθούν, αν υπάρχουν, τα μέτρα προστασίας σύμφωνα και με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.