Τρίτη 29 Μαΐου 2012

"Ο λαός δεν έχει ανάγκη από λαθρέμπορους των καημών του"


Καταπληκτική η ποιητική ατάκα του Αντώνη Σαμαρά στο κλείσιμο της ομιλίας του στην "εθνική εκλογική συνδιάσκεψη" της ΝΔ όπου και δόθηκαν οι άξονες της πολιτικής του κόμματος και έγινε επίθεση στην Αριστερά με διχαστικό τρόπο και τερατολογίες που θα θαύμαζαν και οι πριν πενήντα τόσα χρόνια αντικομουνιστές "πατριώτες", εθνικόφρονες και παρακρατικοί.


Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το εκτός πραγματικότητας και απύθμενης αφέλειας κείμενο που σε ένα στοιχειωδώς ενημερωμένο και με κοινό νου πολίτη προκαλεί θυμηδία, το κάνω όμως για ένα λόγο, να κρατήσω μερικές από τις παραγράφους έτοιμες γιατί σε λίγο χρόνο θα χρειαστούν.

Σκεφτείτε τα συναισθήματα των ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργων, των υπαλλήλων που έχασαν κάθε εργασιακό δικαίωμα και μειώθηκε κατακόρυφα ο μισθός τους, του συνταξιούχου με το φιλοδώρημα και του επαγγελματία που έκλεισε το μαγαζί του και έμεινε χωρίς αύριο, να ακούνε ότι πάλι φταίνε κάποιοι άλλοι και ότι αυτοί θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους, ξεφεύγουν και λίγο ή πολύ και λένε πράγματα που δεν είναι αληθινά ή υπόσχονται πράγματα που δεν γίνονται.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην αγωνία του να κατηγορήσει την Αριστερά για το σημερινό χάλι, και να αποτινάξει από πάνω του τις υπογραφές και το νέο Μνημόνιο, ξεπέρασε και τον Πάγκαλο που είπε ότι "μαζί τα φάγαμε".

-- Ακούστε τι λέει για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί ότι ευθύνονται για το σημερινό τέλμα! μα αυτοί κυβερνούσαν; μέχρι το 2009 ήταν το κόμμα του Σαμαρά και μετά μέχρι σήμερα ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η Συγκυβέρνηση του Παπαδήμου.

Οι συνεπείς δυνάμεις κατά των Μνημονίων από την αρχή φταίνε; ε δεν είμαστε και τόσο μαλάκες.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα.
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Αλλά όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς σύγχρονη επιχειρηματικότητα, χωρίς σύγχρονη έρευνα."

-- Συνεχίζει ακάθεκτος ο Αντώνης λες και απευθύνεται σε εξωγήινους, παραφροσύνη και παράκρουση, δεν φταίει ο Καπιταλισμός και τα αδιέξοδά του, φταίνε αυτοί που υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα, το σεβασμό της ζωής και της αξιοπρέπειας, που βλέπουν ανθρώπινα τους μετανάστες, αυτοί που "πολιτική αδεία" του Αρχηγού του Ευρωπαϊκού Μετώπου θέλουν να διαλύσουν την Αστυνομία και το Στρατό!!!

"Μπορεί το ΚΚΕ, για παράδειγμα, να μην χάιδευε τους κουκουλοφόρους. Αλλά παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Έδιωχνε επιχειρήσεις. Έδιωχνε επενδύσεις. Δέστε τι κάνει σήμερα με τη Χαλυβουργική. Όπου έχει παραλύσει μια μεγάλη σύγχρονη βιομηχανία. Κι έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.
Από την άλλη πλευρά, ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήταν μαζί με το ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών. Γιατί μπορεί να μην έκλεινε λιμάνια, αλλά πρωταγωνιστούσε στις καθημερινές διαδηλώσεις, όπου λίγες δεκάδες άτομα παραλύουν την ζωή της πόλης και προκαλούν απόγνωση σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών τους. Και χάιδευε τους κουκουλοφόρους, προστάτευε τους λαθρομετανάστες, προστάτευε το παραεμπόριο και θέλει να δώσει άσυλο σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θέλει να δώσει επίδομα ανεργίας και μάλιστα απεριόριστο σε όλους τους λαθρομετανάστες. Θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, θέλει να διαλύσει το στρατό. Όλα αυτά δεν είναι το «καινούργιο». Είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει."

-- Κάνει και την ντρίμπλα πως τάχα ξεχνάει τι ψήφισε με τη Δανειακή Σύμβαση το Φεβρουάριο και μάλιστα διέγραφε Βουλευτές που μετά ξαναμάζεψε και αποφαίνεται βάζοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα:

"Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την Τρόικα που επέβαλλαν αλλεπάλληλους φόρους. Τώρα έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να επιβάλει φόρους στον ελληνικό λαό …"

-- Εδώ είναι όλα τα λεφτά, επιτέλους ο Αντώνης Σαμαράς ξεσκεπάζει και μας αποκαλύπτει το σκοτεινό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που "δουλεύει" για τους Κεφαλαιοκράτες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, δυστυχώς μεταξύ αυτών είναι και οι Συνιστώσες ΚΟΕ και ΡΟΖΑ.

(Κρίμα ρε Αντώνη, ειλικρινά δεν το περίμενα, τόσο ψέμα, τόση φτήνια, λυπάμαι. Prefadoros)

"Η αλήθεια είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ! Όλους αυτούς που έβγαλαν τα κεφάλαιά τους από την Ελλάδα σε ευρώ και τώρα θέλουν να έλθουν να αγοράσουν πολύ φθηνότερα σε δραχμές. Γιατί πιστεύουν ότι μια κατεστραμμένη χώρα μπορούν να την αγοράσουν «για ένα κομμάτι ψωμί». Αυτοί είναι «το λόμπι της δραχμής», οι επίδοξοι ολιγάρχες του μέλλοντος! Αυτούς και μόνον εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ!"

-- Αυτά τα κρατάω για να τα θυμηθούμε σε λίγο καιρό αν γίνει Πρωθυπουργός ο Σαμαράς:

"Με το Σχέδιό μας η άνοδος της ανεργίας σταματάει ως τα τέλη του χρόνου. Κι αρχίζει να μειώνεται μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό. Μέσα σε ενάμιση χρόνο δημιουργούνται εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή απορροφώνται τουλάχιστον αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Φτάνει να μείνουμε μέσα στο ευρώ. Μέσα σε 2 χρόνια περίπου, η ανεργία θα έχει πέσει στα επίπεδα του 2009…"

"Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όχι άλλοι φόροι.
Πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούμε την αποκατάσταση των αδικιών: την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την επιστροφή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους και την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.
Κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας θα δουν άμεση ανακούφιση.
Και ταυτόχρονα, τα μέτρα που προτείναμε για τους δανειολήπτες: να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του εισοδήματός τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και θα ανακουφίσει παρά πολλούς.
Όπως μπορούν να δοθούν και αποζημιώσεις στους ιδιώτες ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το κούρεμα του χρέους. Κι αυτά τα μέτρα είναι ρεαλιστικά, τα έχουμε προτείνει, αλλά θα χρειαστεί πρώτα να ξεπεραστεί η ύφεση."

"Ταυτόχρονα θα προωθήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
Μόνον ένα μέρος από την απορρόφηση του ΕΣΠΑ που υπάρχει και κάθεται, μπορεί να στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη χρονιά. Και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες μέσα στην επόμενη τετραετία, όταν απορροφηθεί ολόκληρο το ΕΣΠΑ."

"Σήμερα, όπως πάνε τα πράγματα, οι άνεργοι μπορεί και να διπλασιαστούν μέσα σε ένα χρόνο! Με το δικό μας Σχέδιο θα έχουν αρχίσει να μειώνονται μέσα στο χρόνο και θα έχουν πέσει στο μισό σε δύο χρόνια περίπου.
Και στο μεταξύ, με την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας στα δύο χρόνια, που κι αυτό το διαπραγματευόμαστε, η αγωνία των ανέργων θα περιοριστεί, ενώ η προοπτική να βρουν εργασία θα έλθει πολύ πιο κοντά."

-- Μετά την αποθέωση των μέτρων ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού που εξαγγέλλει, ο Αρχηγός της ΝΔ απευθύνετε και στους "νοικοκυραίους", είναι νέα ταξική "διαρρύθμιση", μην εκπλήσσεστε, που οι εξωγήινοι που κυβερνούσαν τον τόπο είχαν βάλει στο περιθώριο:

"Η Μεσαία Τάξη είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Οι νοικοκυραίοι που την αποτελούν υπηρετούνται από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Αυτών τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες εκφράζει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.
Και δική μας προτεραιότητα να ξανά-στήσουμε τα πόδια της τη Μεσαία τάξη που τη διέλυσαν. Και να φέρουμε στο προσκήνιο της ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, μετά το Βατερλώ του κρατισμού και του λαϊκισμού."

-- Κοίτα να δεις ρε πούστη μου ζημιά που έχει κάνει αυτός ο Τσίπρας, σύμπασα η οικουμένη συμφωνεί: είναι επικίνδυνος τυχοδιώκτης, να τον εξοντώσουμε Αντώνη;

"Εμείς λέμε ότι αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά. Όλοι συμφωνούν με αυτό. Ακόμα και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Ακόμα και η Κίνα και η Ρωσία δηλώνουν επισήμως και δημόσια ότι φοβούνται τις επιπτώσεις επιστροφής στη δραχμή."

-- Στο φινάλε τα ποιητικά, δεν είναι βέβαια Ελύτης αλλά για τις ανάγκες του έργου, ντάξει μωρέ:

"Κι ο δικός μας λαός, δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας μας με πλαστά χαρτιά."

-- Όχι και το ΠΑΣΟΚ με πλαστά χαρτιά! είπαμε υπερβολές αλλά όχι κι έτσι, τριάντα τόσα χρόνια παίζει πρώτο ρόλο με την ψήφο του Ελληνικού Λαού.

-- Πάμε και στο τέλος της αρχής:

"Γιατί ο λαός δεν έχει ανάγκη από λαθρέμπορους των καημών του."

Αυτό πλησιάζει, μόνο που δεν ξέρω ποιον εννοεί.