Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Στη Βουλευτίνα Νίκη Φούντα, κόρη του Νίκου και της Φανής


Ήταν Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 1965 όταν πήγα για πρώτη φορά στο 3ο Γυμνάσιο στους Αμπελοκήπους, την ίδια μέρα παρουσιάστηκε και ένας άλλος συμμαθητής από τα Παλιάμπελα της Βόνιτσας.

Η μακαρίτισσα Φιλόλογος με το επίθετο Μαγιώνα κάλεσε στον πίνακα τους δυο νεοφερμένους για να μας γνωρίσει και να μας δουν και οι συμμαθητές μας.


Εκείνα τα χρόνια, στην Αθήνα, παιδιά από την επαρχία όπως και να το κάνεις είχαν ενδιαφέρον.

"Ο Prefadoros και ο Νίκος ο Φούντας από σήμερα θα είναι οι νέοι συμμαθητές σας, ο ένας είναι από το Ναύπλιο και ο άλλος ήρθε από τη Βόνιτσα", θυμάμαι τα λόγια της Φιλολόγου.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό στο πρώτο διάλειμμα να συστηθούμε με το Νίκο Φούντα και από τότε να αναπτυχθεί μια βαθιά φιλία που κρατάει μέχρι σήμερα.

Και τι δεν έχουμε περάσει μαζί, και τι δεν έχουμε κάνει, από ένα σημείο και μετά προστέθηκε και η Φανή, από το 1970 είναι μαζί, σπουδάζοντας, ο Νίκος Μαθηματικός και η Φανή Αρχιτέκτονας, προκόβοντας, επέστρεψαν στη Βόνιτσα μετά τις σπουδές, έκαναν τρία παιδιά και ασχολήθηκαν ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα, η κόρη τους η Νίκη, Αρχιτέκτονας και 32 μόλις χρόνων, ορκίζεται στο Κοινοβούλιο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς εκπροσωπώντας τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Φίλε Νίκο, Φανή, απόψε θα τα πιω για τη Νίκη, όπως τότε, έστω και από μακρυά, έστω χωριστά αλλά πάντα μαζί.