Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προς Κουμουνδούρου μεριά και όχι μόνο

Αγαπητοί Σύντροφοι, μάλλον η πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές δεν πρέπει να ήταν και η καλύτερη σας.

Μπορεί οι δημοσκοπικές προτιμήσεις να αυξάνονται αλλά από πλευράς πολιτικής δεν θα έλεγα ότι τα πήγατε καλά.


Είπαμε προεκλογικά ότι με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τους εφαρμοστικούς Νόμους του Μνημονίου, για να μην πω ότι μιλήσαμε και για καταγγελία του, και ότι θα πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία μιας Κυβέρνησης με Αριστερή κατεύθυνση.

Τι κάναμε με τις περιβόητες εντολές; μιλήσαμε από δυο φορές με τους "περιφρονημένους" από τους ψηφοφόρους εκπροσώπους του δικομματισμού που κατέρρευσε, τους εκπροσώπους και στυλοβάτες του Μνημονίου που και με τις υπογραφές τους έχουν δεσμευτεί στην εφαρμογή του.

Περιμένοντας άραγε τι; να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους; και αφού το αρνήθηκαν τι είχε να συζητήσει από κει και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους;

Τίποτα, πλην της υποτιθέμενης θεσμικής υποχρέωσης που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εννοεί με κάθε τρόπο υποχωρήσεις για συμφωνία κατά των Λαϊκών συμφερόντων.

Τα πράγματα ήταν απλά, από τη στιγμή που το ΚΚΕ δεν μπήκε καν στη συζήτηση και η ΔΗΜΑΡ έδειξε συντηρητικές διαθέσεις για οικουμενική Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ξεκαθαρίσει ότι βάζει το θέμα της απόρριψης του Μνημονίου σαν πρωταρχικό και με νέα προσφυγή στις κάλπες να αναλάβει ο Λαός να δώσει τη λύση.

Ο μόνος που δεν φοβάται τις εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι άλλοι θα έμεναν εκτεθειμένοι, με τα ποσοστά που τους καταδίκασε ο ψηφοφόρος και ότι μια βδομάδα εμφανίζονται και πάλι σαν σωτήρες και υπεύθυνοι ηγέτες, χάρη στη διαχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ, κέρδος το έχουν.

Ένας πόλος της Αριστεράς που χρόνια τώρα κατηγορείται σαν αντιθεσμικός, ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήρθε η στιγμή λειτούργησε σαν κομμάτι του συστήματος.

Γιατί συνέβη αυτό; δεν μπορώ να ξέρω, ελπίζω μόνο να είναι γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα χρειάστηκαν πολλές πρωτοβουλίες και ισορροπίες και επομένως δικαιολογημένες και κάποιες αστοχίες, αν όχι;

(Σύντροφοι, δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να γράφει στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πήραν 33,5% ενώ στην πραγματικότητα πήραν 32,03%. Αυτό κάτι δείχνει που δεν θέλω να το χαρακτηρίσω.)