Τρίτη 22 Μαΐου 2012

"Ραγιαδισμός ή υποκρισία;", μάλλον και τα δύο.


Ομοβροντία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τη ΝΔ κατά του "μικρού" Αλέξη που τόλμησε! να προσβάλει το νέο Γάλλο Πρόεδρο και μάλιστα στην έδρα του το Παρίσι.

Οι Ελληναράδες Ευρωπατριώτες, οι διαχρονικοί "έμποροι" της ιδέας της πατρίδας και της ευημερίας του Ελληνικού Λαού, που δεν διστάζουν σε κάθε ευκαιρία να υπογράφουν δηλώσεις υποταγής αποφάσισαν για τον Αλέξη Τσίπρα: "και αφελής και επικίνδυνος".


Γιατί παρακαλώ; μα γιατί έκανε αυτό που δεν έκανε όλο το σύστημα εξουσίας εδώ και δυο χρόνια, είπε τα πράγματα όπως πρέπει σε ΕΤΑΙΡΟΥΣ που έχουν ξεχάσει προ πολλού ότι είμαστε ισότιμα μέλη μιας ένωσης και έχουμε αξιοπρέπεια ίση με τη δική τους.

"Ραγιαδισμός ή υποκρισία;" αναρωτιέται ο Prefadors, για όλους αυτούς που "ταράχτηκαν" από τις προσβολές του Αλέξη στον Ολάντ και την κριτική στην Μέρκελ.

Υπερβολές; δε νομίζω, που ήταν οι ευαίσθητοι πατριώτες όταν Μέρκελ και Σαρκοζί όχι απλά πρόσβαλαν, τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στις Κάννες αλλά και τον "έδιωξαν" και επέβαλαν το διάδοχό του; που είναι όταν καθημερινά ο Σόιμπλε και ο κάθε "Αξιωματούχος" της Ένωσης παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας χωρίς ντροπή και σεβασμό;

Το έχουμε ξαναπεί, μπορεί η ΝΔ να απευθύνεται στον υποτιθέμενο κόσμο της για να τον συσπειρώσει, όμως σε αυτή τη χώρα γεννήθηκαν και κατοικούν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι από όσους φαντάζονται, που δεν αντέχουν να ακούνε τις προκλήσεις, γιατί αυτές είναι προκλήσεις, και θα παίρνουν απαντήσεις με ερωτήματα που έχουν αφετηρία τα δικά τους πεπραγμένα.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά:

«Αναρωτιόμασταν ο κ. Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος; Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου (και μάλιστα μέσα στο Παρίσι) δείχνει ότι είναι και αφελής και επικίνδυνος.
Διότι μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας.
Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Συμπληρώνει και ο Μιχελάκης:

Τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας πως «την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κύριος Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον «Ολανδρέου», και μάλιστα μες στην ίδια την πατρίδα του Γάλλου προέδρου» προσθέτοντας πως «αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής»

Οι δηλώσεις του Τσίπρα που "ανησύχησαν" το κατεστημένο:

-- «ο πρόεδρος Ολάντ θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει Ολαντ-ρέου, διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα»

-- «ευρώ ή δραχμή» θέτοντας από την πλευρά του το δίλημμα «λιτότητα της καταστροφής ή προοπτική ελπίδας με ακύρωση του μνημονίου»

-- «η ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει»

Για την Άγγελα Μέρκελ:

-- «Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες της ευρωζώνης σαν να πρόκειται για χώρες προτεκτοράτο των χωρών με πιστοληπτική δυνατότητα 3Α στην ευρωζώνη»

-- «Το μνημόνιο δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση, διότι η κόλαση δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση»

Και επειδή ο Prefadoros το ψάχνει πριν γράψει κάτι πάρτε και σημερινές δηλώσεις της Υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας για να κάνετε συγκρίσεις με τους Ελληναράδες:


"Μιλώντας στην Oberoesterreichische Nachrichten, η Μαρία Φέκτερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την αλλαγή που φέρνει η επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές εκλογές.

Οι θέσεις που προωθούνται από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είναι ανόητες, είναι ακριβώς αυτές που μας έφεραν σε αυτό το χάλι".

Τσαντίστηκε και ο Ολάντ και κάλεσε στο Παρίσι το Βενιζέλο, για να μάθεις Αλέξη!.

Άντε γεια!!!