Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ιδιωτικοί διάλογοι στο διαδίκτυο. "Χούντα είναι θα περάσει"

Πάνε μήνες τώρα, μπορεί και χρόνος, που η γυναίκα μου σε, και με, κάθε ευκαιρία και αφορμή μου έλεγε, "ρε Χούντα έχουμε".

"Σώπα ρε γυναίκα, υπερβολές, άλλωστε τι ξέρεις εσύ από Χούντα, παιδάκι ήσουνα τότε".

"Ναι αλλά μου άρεσε να βλέπω το πουλί με το φαντάρο, από το παράθυρό μου, στο Παλαμήδι και με πλάκωνε ο πατέρας μου".

"Για να σου δώσω να καταλάβεις, η πλειοψηφία, με όποια κόλπα και εκλογικούς Νόμους να έχει αποκτηθεί, ότι θέλει ο Αρχηγός, έτσι τουλάχιστον φαίνεται, μπορεί να γίνει".

"Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πειστούν οι αντιρρησίες και εφαρμόζονται με επιτυχία χρόνια τώρα, επίσης υπάρχουν και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για πιο κλειστό κλαμπ".

"Επομένως, στους τύπους τουλάχιστον, εφαρμόζονται έστω και οριακά όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους".

"Τώρα, όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν από διορισμούς δικών μας παιδιών και στελεχών σε θέσεις κλειδιά, εύνοια σε δικούς μας επιχειρηματίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης μέχρι επιθυμίες των δανειστών μας, τελευταίο φρούτο αυτό, είναι στα πλαίσια της σαν λάστιχο εφαρμοζόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας που έχει και αυτή τις ανάγκες της".

"Ε, δεν θα κάνουμε και επανάσταση, ούτε θα πούμε ότι έχουμε Χούντα για μερικές υπερβολές του καθεστώτος".

"Ούτε βέβαια θα ξεσηκωθούμε γιατί μας έκοψαν μισθούς και συντάξεις, είναι άνεργα τα παιδιά μας, δεν έχουμε φάρμακα για τις μανάδες μας, μας έβαλαν χαράτσια και φόρους και μας έκαναν μαύρη τη ζωή".

"Συμβαίνουν αυτά, άλλωστε κύκλους κάνει η ζωή, τώρα μας βρήκε από κάτω".

"Ναι ρε Prefadore μου, εντάξει, αλλά εσύ πάντα δεν έλεγες ότι τουλάχιστον σε αυτό διαφέρει και είναι το μόνο σίγουρο πλεονέκτημα της Δημοκρατίας έναντι της όποιας Δικτατορίας; το απόλυτα κατοχυρωμένο, και Συνταγματικά, δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης γνώμης, άποψης και σκέψης".

"Ναι και το επαναλαμβάνω".

"Ξέρεις, διάβασα απόψε στο internet, ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε πειθαρχικό έλεγχο σε δυο Εισαγγελείς Πρωτοδικών που δημοσιοποίησαν την άποψή τους για την τρέχουσα κατάσταση και τις αντιρρήσεις τους για την επίθεση που δέχεται και ο κλάδος τους".

"Ωραία ρε γυναίκα, και τι θέλεις τώρα;".

"Να, μήπως αν μας φιμώσουν κιόλας θα έχουμε κανονική Χούντα;".

"Ρε μανία με τη Χούντα, γιατί λες έβαψα κόκκινο τον Prefadoro;".