Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"Καραθώνα"


Πάλι κατηγορούμενη η χώρα μας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ΧΑΔΑ

"Η Κομισιόν παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητεί την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, επειδή η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση όσον αφορά τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη".

Τα πράγματα ζορίζουν και πάλι, δεν ξέρω αν η υπόσχεση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η προεργασία και θα έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, φτάνει για να αποφύγουμε τα πρόστιμα.

Πάντως, εμάς που μας ενδιαφέρει η Καραθώνα, που παρά τις υποσχέσεις μεγαλώνει ο χώρος απόθεσης των σκουπιδιών, μήπως ο Δήμαρχος πρέπει να ενεργοποιηθεί για σύντομη λύση και να μην περιμένει να λυθεί το πρόβλημα από άλλους που στο κάτω κάτω δεν έχουν και τόση σκοτούρα;

Ολόκληρο το ρεπορτάζ με τις σχετικές οδηγίες και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 21-2-2013

Όλες οι αναρτήσεις για την Καραθώνα

Το έγκλημα συνεχίζεται




Η Καραθώνα, τα σκουπίδια, και πάλι στις φλόγες. Την ώρα που τσακώνονται οι "βλάχοι". Τα γράφω χοντρά μπας και φιλοτιμηθεί κανένας.
29-11-2012

Όλη η Πελοπόννησος ασχολείται με τα σκουπίδια

Ξαφνικά και εκεί που υποτίθεται όλα πήγαιναν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και είχαν μείνει ελάχιστες ανοιχτές χωματερές, πρώτα στο Κρανίδι, μετά στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη και τώρα στην Καλαμάτα και την Αρχαία Ολυμπία ξέσπασαν διαμάχες και αδιέξοδα στο που θα πάνε τα σκουπίδια. Είναι και πολλά τα λεφτά, μεγάλα τα συμφέροντα. Μας βλέπω πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ας λένε ότι δεν τρέχει τίποτα.
22-10-2012

Υπουργική Παρέμβαση για ΧΑΔΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης παρεμβαίνει για τους ΧΑΔΑ (Καραθώνα), μετά την απειλή για παραπομπή και πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τσουχτερά πρόστιμα, και ζητά άμεσα ενέργειες για κλείσιμο και αποκατάσταση των χώρων, το έγγραφο του Υπουργού.
4-10-2012

Δήμαρχε κάνε κάτι γρήγορα γιατί θα μπλέξουμε με την Καραθώνα

Φαντάζομαι θα ξέρεις για την απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως για τον ΧΑΔΑ στη θέση "Πλάτωμα" έξω από την Τρίπολη. Ας την έχουμε υπ΄όψιν μας, 642/2011 αλλά και την 1161/20-8-2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μπορεί να μας χρειαστούν.
3-10-2012

Τι άλλο θα γίνει στην Καραθώνα;

Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση του Κώστα Καράπαυλου.
2-10-2012

Έξω τα σκουπίδια από την Καραθώνα

Έρχονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μαντάτα, κάποιοι ψευδώς τους έχουν πει ότι ο ΧΑΔΑ της Καραθώνας έχει κλείσει από τον Ιούνιο του 2011 και έχει αποκατασταθεί ο χώρος. 2-10-2012

Μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Prefadoros άνοιξε σελίδα στο Facebook http://www.facebook.com/Karathonaskoupidia στην προσπάθεια να φύγουν τα σκουπίδια από την Καραθώνα. Όλο το υλικό θα το βρείτε στο argolidafree.blogspot.gr.
27-9-2012

Γι΄αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει υπεύθυνος;

Πόσες παραβάσεις και παρανομίες έχουν γίνει εδώ και δέκα χρόνια; εκτός από την υγεία μας και την καταστροφή του περιβάλλοντος, όλες αυτές οι αλλοιώσεις με ποιες αποφάσεις έχουν γίνει; ποια όργανα έχουν αποφασίσει και υπογράψει τόσες κατάφορες παρανομίες; δεν θα λογοδοτήσει κανείς; Που είναι οι υπεύθυνοι να επιβάλουν τους Νόμους και να ασκήσουν διώξεις στους παρανομούντες; ως πότε θα ανεχόμαστε τις αυθαιρεσίες; αν ένας ιδιώτης έκανε τα ίδια κατά συρροή, πόσες ποινές θα είχε εισπράξει; οι Νόμοι λειτουργούν για κάποιους ή για όλους; έχω γαϊδουρινή υπομονή, θα περιμένω και θα επιμένω. Η σύνθεση είναι του Γιώργου Ταραβίρα.
3-10-2012

Γι΄αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει υπεύθυνος;