Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ένας Εισαγγελέας να ξετυλίξει το κουβάρι της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Αυτά που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου ξεπερνούν κάθε όριο αμέλειας, ανευθυνότητας, αυθαιρεσίας, ακόμα και παρανομίας.

Καθημερινά ανακαλύπτονται και αποκαλύπτονται θέματα που αφορούν κακοδιαχείριση σε επιμέρους τομείς της λειτουργίας της Επιχείρησης.

Επιγραμματικά να αναφέρω την παράνομη τοποθέτηση και αμφίβολης νομιμότητας πληρωμή των κλιματιστικών, υπέρογκα χρέη που καλύπτει ο Δήμος Ναυπλιέων και δάνεια ακόμη και για να πληρωθεί η ΔΕΗ και να μην κοπεί το ρεύμα, πληρωμές όλων των προμηθευτών με μικροποσά 500 και 1.000 Ευρώ έναντι λόγω αδυναμίας εξόφλησης, καταγγελίες του Δήμου Άργους-Μυκηνών για χρωστούμενα από υποχρεώσεις του κοινού βιολογικού καθαρισμού, σοβαρά προβλήματα με επιπτώσεις στην υγεία στην ύδρευση και αποχέτευση στον πρώην Δήμο Ασίνης, καταγγελίες για καταναλωτές που δεν έχουν καν ρολόι μέτρησης, καταμέτρηση μετά από ένα χρόνο και διαγραφή οφειλομένων με παρεμβάσεις τρίτων.

Αυτά έχουν επισημανθεί με αναρτήσεις μου, εδώ και έχουν γίνει παραδεκτά και από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Κωστούρο, στην επιστολή του προς εμένα, που έχω δημοσιεύσει, και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αρματά.

Εκτός όλων αυτών, με αφορμή την απόλυση πέντε εργαζομένων ΑΜΕΑ που έληξαν οι συμβάσεις τους στη ΔΕΥΑΝ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων καταδικάζει ομόφωνα την απόφαση απόλυσης και την βγάζει άκυρη και παράνομη, εδώ.

Στη συνέχεια, με επιστολή της η Διευθύντρια της Επιχείρησης κ. Μαντά, εδώ, καταγγέλλει μια σειρά από παρατυπίες και παραλήψεις από τον προηγούμενο και τον τωρινό Πρόεδρο τους κ.κ. Αναγνωσταρά και Αρματά.

Ενώ εδώ και καιρό υπάρχουν υποτίθεται διάφορες έρευνες για θέματα κακοδιαχείρισης, από τους αρμόδιους φορείς, μέχρι στιγμής και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, από αυτούς που κάνουν τις έρευνες.

Εγώ σαν πολίτης τι πρέπει να κάνω; πόσο να περιμένω τους, σύμφωνα με το Νόμο, υπεύθυνους να μου δώσουν εξηγήσεις; εδώ δεν πρόκειται για πολιτικές επιλογές και συνήθεις πρακτικές στα όρια της νομιμότητας.

Εδώ υπάρχουν αποδεδειγμένες ευθύνες για κακοδιαχείριση ή ανεπάρκεια.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι ας τις καταλογίσουν, τι περισσότερο περιμένουν;