Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Και αν έρθουν οι Βάρβαροι, και αν μας ισοπεδώσουν...

Εμείς εδώ, όπως χιλιάδες χρόνια τώρα, θα ματώσουμε, θα πεινάσουμε, θα σκύψουμε το κεφάλι, θα κλάψουμε, όμως τελικά αυτοί θα χάσουν.

Δεκάδες κουσούρια και στραβά έχει αυτός ο λαός, έχει όμως και πρώτη ύλη αυτό το μοναδικό κράμα που κάνει τη ζωή να ξαναγεννιέται, να ανθίζει και πάλι να δημιουργεί.

Θα πεινάσουμε, θα απολυθούν όσοι έχουν ακόμα δουλειά, θα χαθούν τα όνειρα για πολλούς, θα μας πατήσουν στη δουλειά, θα αυτοκτονήσουν οι πιο αδύναμοι, θα πεθάνουν γέροντες που δεν θα προφτάσουν να φτάσουν στη φροντίδα που χρειάζονται, τα προβλήματα θα πνίξουν τη διάθεση για δημιουργία, θα πληρώσουν τα παιδιά που σε τίποτα δεν φταίνε, η ξενιτιά θα γίνει καταφύγιο της νέας γενιάς.

Όλα ισοπεδωμένα, "οριζόντιες" μειώσεις παντού, μετά τους φταίει ο κομμουνισμός που θεωρητικά τουλάχιστον εξισώνει του ανθρώπους.

Εισαγγελείς, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Αντισυνταγματάρχες, Αστυφύλακες, Γιατροί του ΕΣΥ και εκπαιδευτικοί ρίχνονται στην απαξίωση και εξαθλίωση.

Ηθελημένα και προμελετημένα, μην ακούτε "να πληρώσουν και αυτοί όπως όλοι", τι να πληρώσουν ρε απατεώνες;

Απλά δεν θέλετε ούτε Στρατό, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε Ασφάλεια, ούτε Υγεία ούτε Παιδεία, τις βάσεις και τους πυλώνες που στηρίζεται κάθε κοινωνία.

Δείτε τους μισθούς όπως διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα και πες τε μου ποιος Δημόσιος λειτουργός, όσο ευσυνείδητος και να είναι, θα μπορέσει να αποδώσει, με ποιο κίνητρο, με ποια διάθεση και για ποιο τελικά λόγο σε μια ισοπεδωμένη κοινωνία;

Στυγνά τα συμφέροντα και άθλιοι αυτοί που αναλαμβάνουν να τα εξυπηρετήσουν.

Μόνο που, όπως έχω ξαναγράψει, δεν διαβάζουν ιστορία ή δεν διδάσκονται από αυτήν.

Με λάθος λαό μπλέξανε.

Δεν ξέρω πως, δεν ξέρω πότε, όμως είμαι σίγουρος ότι...

Προς το παρόν η χλεύη και οι Ερινύες, ας λένε ότι δεν υπάρχουν, αυτές σε ακολουθούν τις νύχτες, θα συντροφεύουν τους Βάρβαρους.