Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Απέραντη χωματερή η Καραθώνα μετά από τις βροχοπτώσεις

Για τους περισσότερους δεν σημαίνει τίποτα, για κάποιους απλή είδηση που την ξεχνάνε μέχρι να διαβάσουν την επόμενη.

Έτσι είναι, νομίζετε ότι για τα σημαντικά που άλλαξαν τη ζωή στον πλανήτη συνεδρίαζαν οι αδιάφοροι και βολεψάκηδες για να αποφασίσουν να δράσουν; ελάτε καλέ; αυτό το παραμύθι δεν έχει δράκο, ούτε καν κοκκινοσκουφίτσα.

Όταν είδα τις σημερινές φωτογραφίες της Καραθώνας από το εξαιρετικό ρεπορτάζ των Μπουγιώτη-Ρασσιά στις "Αργολικές ειδήσεις" πραγματικά εξοργίστηκα.

Δίνω έναν αγώνα, πολύ καιρό τώρα, ώστε να φύγουν τα σκουπίδια από την Καραθώνα και με παρεμβάσεις μου έχω φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το γράφω όχι γιατί ζητώ την όποια αναγνώριση και ανταμοιβή, απλά για να ευαισθητοποιήσω τους αρμόδιους και όσους από τους συμπολίτες μας θεωρούν ότι αξίζει να ενδιαφερθούν.

Εξοργίστηκα λοιπόν γιατί η φυσιολογική και φυσική βροχούλα που έπεσε, στο διάβα της προς τη θάλασσα παρασύρει, πάνω και κάτω από το έδαφος, τα σκουπίδια που εμείς οι ηλίθιοι "αποθηκεύουμε" στο χώρο και σε λίγους μήνες, εγώ ο σκατόγερος αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα "απολαμβάνουμε" το μπάνιο μας στην πεντακάθαρη παραλία.

Ξέρω, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, χάρη μου κάνετε και που με διαβάζετε (οι περισσότεροι).

Δεν πειράζει, όταν θα ψάχνετε γιατί οδηγήθηκε η ζωή σας εδώ, κοιτάξτε τον καθρέφτη.