Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων αναβαθμίζεται, με το αζημίωτο φυσικά, με απευθείας και τα λοιπά...

Ξέρω ότι οι περισσότεροι συμπολίτες ούτε καν ενδιαφέρονται, άσε που έχουν δικαιολογημένη άγνοια, υπάρχουν όμως και οι λίγοι που καταλαβαίνουν και που νοιάζονται.

Ο Prefadoros σε αυτούς απευθύνεται, σε όσους θεωρούν ότι τους προσβάλλει η υποτίμηση της νοημοσύνης τους, που μπορεί να μην έχουν ίσως τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα, αποτελούν όμως το βραχνά κάθε εξουσίας, που ξέρει ότι εκεί έξω, υπάρχουν αυτοί οι λίγοι που δεν τρώνε το παραμύθι και τους οποίους δεν μπορεί να φιμώσει.

Και φοβάται η εξουσία τους λίγους ρε Prefadore; αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις, το άγχος για το τι λένε, τις απειλές, τις συκοφαντίες, την κοινωνική απομόνωση, ακόμη και την αποστροφή, τότε δεν ξέρω αν φοβάται, πάντως τους υπολογίζει πολύ περισσότερο από τους πολλούς.

Πριν ενάμισι χρόνο, θα θυμάστε τις αποκαλύψεις του Prefadorou για τη "μεθοδευμένη" απευθείας ανάθεση της κατασκευής της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων στην εταιρία Itbiz από τη Λάρισα.

Υπεύθυνος από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος τότε και Δήμαρχος τώρα Δημήτρης Κωστούρος.

Κατήγγειλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ανάθεση αλλά και την ουσία του υπερβολικού τιμήματος.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάλεσε το Δήμο Ναυπλιέων να απαντήσει σε αυτήν αλλά και σε μένα.

Φυσικά δεν απάντησε κανείς χωρίς καμία επίπτωση, για τους αφελείς που νομίζουν ότι λειτουργούν όλα καλά σε αυτή τη χώρα.

Είχα λοιπόν επισημάνει τις ελλείψεις και προσθήκες που θα έπρεπε να γίνουν, φυσικά μέσα στην ίδια ούτως ή άλλως υπερβολική τιμή.

Δεν έγινε τίποτα και ερχόμαστε σε δύο απευθείας αναθέσεις από τον Δήμαρχο πλέον Δημήτρη Κωστούρο προς την ίδια εταιρία για να γίνει η ιστοσελίδα ξενόγλωσση και για ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών ενημέρωσης προς τους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων, αξίας 2.910 Ευρώ και 9.348 Ευρώ.

Μια παρένθεση, προς το παρόν, που χαρακτηρίζει τον αιρετό, ο Νόμος λέει ότι μέχρι 2.934,70 Ευρώ δεν συντάσσονται μελέτες και η απευθείας ανάθεση για την "ξενόγλωσση" γίνεται με 2.910 Ευρώ, σας λέει τίποτα;

Πάμε παρακάτω, αυτό το "ξενόγλωσση παρουσίαση της ιστοσελίδας" τι σημαίνει κ. Δήμαρχε; σε ποια-ποιες γλώσσες περιλαμβάνει η ανάθεση; να μην ρωτήσω ποιος αποφάσισε έτσι;

Γιατί αν είναι μόνο στα Αγγλικά πχ, του χρόνου μην έχουμε τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, τα Ισπανικά, τα Γερμανικά, τα Ρώσικα, τα Κινέζικα και πάει λέγοντας γιατί ο λογαριασμός θα πάει πολύ.

Εξηγήσεις λοιπόν κ. Δήμαρχε για να ζητήσω συγνώμη.

Έχω όμως μια απορία, αυτά που φέτος θα πληρώσουμε δώδεκα τόσα χιλιάρικα Ευρώ, πάλι εκτός Ναυπλίου, γιατί δεν είχαν περιληφθεί στο αρχικό πακέτο; για το Ναύπλιο μιλάμε, είναι δυνατόν να μην είναι και ξενόγλωσση, που λέτε και σεις, η ιστοσελίδα του Δήμου και να παρέχει αμφίδρομη ενημέρωση για τους πολίτες;

Λύσε μου τις απορίες Δήμαρχε για να πάψω να είμαι προκατειλημμένος.

Οι αποφάσεις των απευθείας αναθέσεων:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nafplio/ada/%CE%924%CE%A3%CE%A6%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%93%CE%A6%CE%99

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nafplio/ada/%CE%924%CE%A3%CE%A6%CE%A9%CE%9A%CE%A6-%CE%A78%CE%A0

Αναρτήσεις του Prefadorou για την ιστοσελίδα του Δήμου από την αρχή:

Η ιστορία της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζεται

Η ιστοσελίδα του Δήμου και οι ειδήσεις που δεν λέει

Η "γκρίζα" ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων

"Ανέβηκε" στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου

Η ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλιέων και ο Προφήτης

Όταν η εξουσία έχει χιούμορ