Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012
«Σήμερα τελειώνουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, κερδίζει η Ελλάδα»


Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την απόφαση να μας δοθεί η δόση.

Δεν έχω καμιά διάθεση να του χαλάσω την ικανοποίηση για το χρόνο που κέρδισε στην εξουσία, καθώς και του κάθε συνοδοιπόρου του.

Θα μπορούσε όμως να μας πει για τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, "ποιες, από ποιους και σε ποιους και φυσικά τα ανταλλάγματα".

Έτσι δεν είναι κ. Πρωθυπουργέ;

Τουλάχιστον αυτό μας το χρωστάτε, τα άλλα, τι σημαίνει η δόση και πόσο θα την πληρώσει ο Ελληνικός λαός και η χώρα τα έχουμε πει τόσες φορές.

Κάτι ακόμα που θυμήθηκα, το 2009 πόσα δις δανειστήκαμε;

Μήπως 65 δις;

Για να δείτε το ξεπούλημα για τα μισά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Επειδή έχω μια μανία να κρατάω αρχείο με τα σημαντικά και τις δηλώσεις των Αρχόντων μου, «Οι θυσίες έπιασαν τόπο».

Prefadoros. 13-12-2012

4-2-1 το δοκιμασμένο σύστημα που αποδίδει πάντα


Αυτοί που ασχολούνται με τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις σε οργανισμούς, ΔΕΚΟ και λοιπές επιτροπές του δημοσίου, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις, ότι τηρείται εδώ και έξι μήνες απαρέγκλιτα ο κανόνας, 4 της ΝΔ, 2 του ΠΑΣΟΚ και 1 της ΔΗΜΑΡ.

Έτσι, εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις, κομματικά στελέχη, πρώην ή αποτυχόντες να εκλεγούν Βουλευτές και σε βάθος χρόνου υπηρετικό κομματικό προσωπικό, καταλαμβάνουν τις θέσεις, σε δόξα της αξιοκρατίας, με κύριο προσόν την κομματική αφοσίωση ή εύνοια του Αρχηγού και την εξυπηρέτηση των αναγκαίων ισορροπιών.

Να θυμηθούμε ότι και ο Γιώργος που προσπάθησε να κάνει αξιοκρατικές προσλήψεις πάλι δεν μας άρεσε.

Τι να πω ρε παιδιά, πάντα είχα την απορία τι έκαναν αυτοί πριν καταλάβουν τις θέσεις και τι θα κάνουν μετά που θα τις χάσουν;

Και μια δεύτερη, όπου τοποθετούνται οι εκλεκτοί με το ανάλογο βαρύ οικονομικό τίμημα, δεν υπάρχουν προϊστάμενοι; διευθυντές; επικεφαλής βρε αδερφέ από την υπαλληλική ιεραρχία; γιατί θα πρέπει να ηγείται πάντα άνθρωπος του κόμματος;

Για ευνόητους λόγους θα μου πείτε.

Όσο δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα αυτούς του ευνόητους, καθόλου ευνόητους θα έπρεπε, λόγους, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Απλά το τραίνο θα συνεχίσει να πηγαίνει ακυβέρνητο, έτσι στο "κουτουρού", πάνω στις ράγες.

Prefadoros. 11-12-2012

Ολισθαίνουμε επικίνδυνα κ. Πρωθυπουργέ...


Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να δίνει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να παραγγείλει στον Πρόεδρο Δημόσιας Επιχείρησης να αγνοήσει Δικαστική απόφαση, στην ουσία να παρανομήσει;

Δυστυχώς στη χώρα μας με τις αμφίβολες και καταγγελλόμενες ως Αντισυνταγματικές αποφάσεις και Νομοθετικές ρυθμίσεις, από μια Κυβέρνηση που προτιμά να κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με υπεύθυνους Υπουργούς που δεν ξέρουν, και το λένε χωρίς ντροπή, τι έγιναν λίστες με φοροφυγάδες, με πολιτικό σύστημα που αρνείται να ερευνήσει ευθύνες μιας εθνικής καταστροφής, ήταν φυσιολογικό να φτάσουμε και εκεί.

Τελικά η κρίση δεν είναι οικονομική, το αποτέλεσμα της σήψης της κοινωνίας και της διαφθοράς της εξουσίας είναι το οικονομικό πρόβλημα που βιώνουμε.

Αν προσθέσουμε και τα διχαστικά μηνύματα που εκπέμπονται από την πλειοψηφία, προφανώς ως επιλογή πολιτικής επιβίωσης, τότε τα πράγματα μοιάζουν να εκτρέπονται.

Ο αυταρχισμός ως μέθοδος εξουσίας ποτέ δεν οδήγησε στο προσδοκώμενο, το αντίθετο μάλλον...

...αφήνοντας πίσω του αποκαΐδια.

Prefadoros. 9-12-2012

Ο αδίστακτος Καπιταλισμός και οι υπηρέτες του


"Ο Όμιλος Φουρλή, προχώρησε σε απολύσεις όσων διαμαρτυρήθηκαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις. Χθες απολύθηκαν οι τελευταίοι 15 που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει άλλοι 10 εργαζόμενοι..."

Μάλιστα, θέλετε να δεχτούμε ότι έπρεπε να γίνουν μειώσεις για να μην πέσει η κερδοφορία της επιχείρησης; να το δεχτούμε.
Όμως προκύπτει το παρακάτω που δεν μπορούμε να το δεχτούμε.

"η μείωση έφτανε στο 11% σε μισθούς που δεν ξεπερνούν στην πλειονότητά τους τα 480 ευρώ μεικτά ενώ επιβλήθηκε και κατάργηση της κλαδικής σύμβασης".

Καλά ρε δεν ντρέπεται κανείς; είναι δυνατόν να δουλεύουν όλη την ημέρα για να πάρουν 300 Ευρώ και κάτι στο χέρι και να ζήσουν;
Το IKEA τη δουλειά του κάνει, να πλουτίζουν τα αφεντικά, οι πρόθυμοι πολιτικοί που Νομοθετούν και παρέχουν στους Καπιταλιστές τέτοιες εξευτελιστικές δυνατότητες εξαθλίωσης των εργαζομένων πως μπορούν και βγαίνουν στα κανάλια; πως μπορούν να λένε ότι προσπαθούν να μας σώσουν; πως;
Με το να μας γυρίσουν αιώνες πίσω;

Δεν ξέρω πότε, δεν ξέρω πως, η Νέμεσις πάντα έρχεται.

Γιατί την αδικία δεν τη θέλει ούτε ο Θεός που πιστεύουν.
7-12-2012

Ο πονηρός κύριος Φώτης


"...Το εκλογικό σύστημα, όπως είναι τώρα, δεν αποτυπώνει σωστά τη θέληση του λαού και ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, δεν εξυπηρετεί στο καλύτερο βαθμό τη λογική των συνεργασιών".

Αυτά μας λέει ο Φώτης Κουβέλης και φανερώνουν τις εξ΄αρχής προθέσεις του για την αποχώρηση από το Συνασπισμό και τη δημιουργία ενός κόμματος "μπαλαντέρ" του συστήματος.

Είναι προφανές και εδώ πάει το πονηρός, ότι διέβλεψε έγκαιρα την καθίζηση των κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και "ποντάρισε" σε ένα μικρό και ελεγχόμενο, από τον ίδιο, κόμμα που θα μπορεί να δίνει στήριξη και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά συμμετέχοντας πάντα στην εξουσία.

Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, είναι απαραίτητη και η απλή αναλογική ώστε να αποκλειστεί αυτοδυναμία και η περιθωριοποίηση έτσι της ΔΗΜΑΡ.

Άσε που θα είναι και περιζήτητος ως αριστερό άλλοθι της Δεξιάς και συντηρητικό ανάχωμα του φόβου της Αριστεράς.

Πονηρός ή ευφυής τελικά ο κύριος Φώτης;

Prefadoros
5-12-2012

ΑΧΡΗΣΤΟΙ

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
σας θυμίζω ότι οι τελευταίες εκλογές που ανέδειξαν το Σαμαρά Πρωθυπουργό έγιναν στις 17 Ιουνίου,δηλαδή πριν 5 1/2 μήνες! Όλον αυτόν τον καιρό ο (έτοιμος) Σαμαράς και τα σαίνια του, δεν κατόρθωσαν να...
συντάξουν ούτε ένα φορολογικό νομοσχέδιο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις τής σημερινής πραγματικότητας... Μέχρι κι αυτήν τη στιγμή σβήνουν και γράφουν, κάνοντας το θολό τοπίο ακόμα πιο σκοτεινό... Ρωτάω κάτι απλό... Ποιος επενδυτής θα επενδύσει έστω κι ένα ευρώ, σε μία χώρα που το φορολογικό σύστημα αλλάζει κάθε πεντάλεπτο,και σίγουρα κάθε βράδυ μετά ή κατά τη διάρκεια του ''δελτίου των οκτώ''; Επίσης είναι σίγουροι εκεί στο Μαξίμου, ότι οι δανειστές μας θα τους εμπιστευτούν τελικά τα χρήματά τους,από τη στιγμή που αποδεικνύονται τόσο άχρηστοι,μόνο και μόνο γιατί είναι ικανοί στο να λένε συνέχεια ''yes sir''...;
Ευχαριστώ.

Αντιγράφω και προσυπογράφω.
Prefadoros. 4-12-2012

Έλεος κ. Μανιάτη

Με δελτίο τύπου ο Βουλευτής μας Γιάννης Μανιάτης μας ενημερώνει πως σε μια ακόμη τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε, για 1.635η φορά, ότι: "...για τα αναμενόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια, που σε βάθος τριακονταετίας τα εκτιμούμε στα 150 δις ευρώ" από τον ορυκτό πλούτο.
Επειδή πλέον και η μάνα μου και η πεθερά μου το έχουν εμπεδώσει αλλά δεν τις ενδιαφέρει, γιατί ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε τριάντα χρόνια, μήπως μπορείτε κ. Μανιάτη να μας πείτε πως και γιατί ναυάγησαν οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου επί Υπουργίας σας; γιατί αυτούς σίγουρα θα τους προλάβαιναν.
30-11-2012

Απίστευτο υβρεολόγιο

"Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματός του, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής."

Ο κατήφορος δυστυχώς δεν έχει τέλος.
30-11-2012

Η «συγκάλυψη»

Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία. Καλά το ΠΑΣΟΚ είχε τους λόγους του και η "θλιβερή" ΔΗΜΑΡ τους δικούς της. Η ΝΔ όμως; ο Αντώνης Σαμαράς; δεν διδάχτηκαν τίποτα από την τραγωδία που βιώνουμε; πιστεύουν ότι αν κουκουλώσουν, πιθανές και προς διερεύνηση, ευθύνες, προσφέρουν υπηρεσία στον τόπο τους; λυπάμαι, τέτοια εξουσία πως μπορείτε και την χαίρεστε; τόση κοροϊδία πως την αντέχετε;
30-11-2012

Ποιος μας έλεγε ψέματα;

«Σήμερα όμως δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας πως σε περίπτωση απροόπτων «οι επιπτώσεις για όλη την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιες και απρόβλεπτες». Ελληνική χρεοκοπία θα προκαλούσε τη διάσπαση της Ευρωζώνης είπε ο Σόιμπλε, τονίζοντας πως «κανείς δεν ωφελείται περισσότερο από την Ευρώπη από όσο η Γερμανία».
Όταν προεκλογικά, αλλά και μετά, τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν όλοι όσοι είχαν συμφέροντα να τον φάνε. Τώρα τι έχουν να πουν για την ομολογία ότι θα κατέρρεε η Ευρώπη; ως συνήθως το κορόιδο. Τη δουλειά τους βέβαια την έκαναν.
30-11-2012

Τώρα μάλιστα!

Θα τα πάρουμε λέει, σε τρεις δόσεις και αν είμαστε εντάξει. Εμάς όμως μας τα πήρανε προκαταβολικά. Άσε που δεν θα προλάβει να πέσει φράγκο στην αγορά. Παραδώσαμε την εξουσία της χώρας χωρίς αντίκρυσμα. Άξιοι της μοίρας μας.
27-11-2012

Η ανοχή και αντοχή του πολιτικού συστήματος

Είναι σίγουρο ότι η σημερινή κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα, είναι η αποσύνθεση παντού.
Αυτή η αποσύνθεση διαπερνά πλέον όλα τα στρώματα και τα επίπεδα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής καθώς και κάθε δραστηριότητας, την παιδεία και τον πολιτισμό, την υγεία, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών.
Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν η πολιτική εξουσία θα είχε αντικατασταθεί με βαριές μομφές και θα είχε εξοστρακιστεί.
Γιατί σήμερα "αντέχει" και μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά τον άνθρωπο που θα μας βγάλει από την κρίση;
Η εξήγηση είναι ότι το παραδοσιακό στήριγμα της αστικής εξουσίας δεν έχει αυτή τη στιγμή εναλλακτική λύση και πολιτικό προσωπικό έτοιμο να διαδεχτεί την τραγική εσωτερική Τρόικα και γιατί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού αδυνατεί να κατανοήσει τις αιτίες της σημερινής ολόπλευρης σήψης και οικονομικής εξαθλίωσης και εξακολουθεί να πιστεύει σε θαύματα και σε πρόσωπα που τα φαντάζεται όπως δεν είναι.
Η πτώση, έχει δυστυχώς και άλλη, θα είναι τόσο επώδυνη όσο δεν φαντάζονται.
Για το λαό μιλάω, που εξακολουθεί να τους στηρίζει.
6-10-2012

Ο Νεοναζισμός βρυχάται

Όσο προσεκτικοί ήταν πριν στο σκοτάδι τόσο άγαρμπα δρουν τώρα στο φως.
Αμάθητοι, μα πάντα επικίνδυνοι, ιδίως αν τους υποτιμήσεις.
Τα εκτροφεία πάντως θα τρίβουν τα χέρια τους.
Μέχρι να χάσουν τον έλεγχο και να αναρωτιούνται, "ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;".
6-10-2012

Στον απόηχο των εκλογών

Οι μικροαστοί νοικοκυραίοι κακομοιρούληδες φοβηθήκανε τις Συνιστώσες του Τσίπρα μήπως τους πάρουν τη μιζέρια τους.
Όταν σε λίγο καιρό και πάλι θα μουντζώνουν ξέρουν που θα στρέψουν την παλάμη.
Τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι πορευτείτε, άλλωστε η Ελευθερία είναι ατομική υπόθεση.
Δεν χαρίζεται, καταχτιέται.
18-6-2012