Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"ΚΕΜΧ"



Ούτε ένας πολιτικός

Ούτε ένας πολιτικός
Ορκωμοσία σήμερα στο ΚΕΜΧ, απουσία αιρετών. Μετά θα "τρέχουμε". 15-2-2013


Πάλι στον ύπνο θα μας πιάσουν με το ΚΕΜΧ;

"Για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης συζήτησαν στο ... υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν επίσης... θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι στρατόπεδα που θα κλείσουν με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αποτελέσουν κέντρα φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών".
9-11-2012

Δηλαδή τώρα ησυχάσαμε με το ΚΕΜΧ;

Έχω κάθε καλή διάθεση να δεχτώ αυτά που μας είπε ο Δήμαρχος, αυτά που διέρρευσε η ΝΟΔΕ Αργολίδας, τα όσα off the record ψιθύρισε ο Γιάννης Μανιάτης. Δηλαδή ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται θετικά ώστε να παραμείνει το ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο.
Για να μην προσβάλω κανέναν θα πω, έγγραφο με την υπογραφή κάποιου αρμόδιου έχετε; το μόνο επίσημο έγγραφο και επομένως ΙΣΧΥΕΙ, είναι του κ. Καράμπελα Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης που μας πληροφορεί ότι η Σειρά που μπαίνει σε λίγες μέρες θα είναι η τελευταία.
Όλα τα άλλα είναι λόγια, ελιγμοί και υπεκφυγές, αυτά που είπε ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος τα υπογράφει; επομένως; ακόμα και να μην προλάβουν (λέω εγώ) θα μας το πουλήσουν σαν εξυπηρέτηση;
Όποιος δεν το κατάλαβε, από τη στιγμή που το σκέφτηκαν...
2-11-2012

Μήπως να βιαστούμε;

Δήμαρχε, ακόμα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το ΚΕΜΧ; περιμένουμε κάτι; γνωρίζεις τίποτα περισσότερο;
2-10-2012

Πάλι στον ύπνο μας πιάσανε!

Φαίνεται από τις οργισμένες δηλώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή των Ανδριανού, Μανιάτη. Μόνο που αποφεύγουν να ρωτήσουν τι θα γίνει ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία και από το κλείσιμο.
1-10-2012

Τι έγινε παιδιά; θα κλείσει το ΚΕΜΧ;

Και καλά να κλείσει, άντε να δεχτούμε ότι οι καιροί αλλάζουν και η ζωή προχωράει. Ο τεράστιος χώρος, σε εξαιρετική τοποθεσία και φυσικό περιβάλλον, θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε συνεννόηση με το Δήμο για κοινωνικό όφελος και διατήρηση μεγάλου μέρους του οικοπέδου όπως ακριβώς είναι. Οι εγκαταστάσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και φυσικά να δοθούν χώροι για αναψυχή, αθλοπαιδιές, πάρκο και ότι άλλο θα προταθεί μέσα από ένα αξιόπιστο, λειτουργικό και με σεβασμό στο περιβάλλον σχέδιο. Για το άλλο που ακούστηκε, ούτε λόγος φαντάζομαι. Να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι;
28-9-2012