Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι ευκαιρίες για τον Τουρισμό που φεύγουν... η Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης

Στριφογυρίζοντας στη μιζέρια και τη μετριότητα που παράγουν οι δυνατότητές μας, βουλιάζουμε στα αυτοσχέδια ντόμινο της "βενετσιάνικης" αποκριάς που ανακυκλώνει την εσωστρέφεια του αδιεξόδου.

Φαίνεται περίπλοκο; κι όμως, είναι απλό.

Λέγαμε για την παρακμή του Δήμου και του τουρισμού που και ο πλέον αισιόδοξος δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει, είπαμε για την έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής και σχεδιασμού, για επιθετικές ενέργειες προβολής και παρουσίασης ελκυστικών πακέτων της περιοχής μας, λέμε για τις αυτονόητες ενέργειες που δεν γίνονται όπως η απουσία μας από τη PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης.

Με το πρόσχημα της συμμετοχής στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Αργολίδας με την ευθύνη του Επιμελητηρίου -τι γίνεται αυτό παιδιά;- ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος αδυνατούν, να αντιληφθούν (;) την αξία και αναγκαιότητα παρουσίας εκεί που κυρίως "πουλιέται" το τουριστικό προϊόν, στις τουριστικές εκθέσεις.

Θα σας βάλω σε μια λογική που ξεφεύγει από το, "όλη μας η έννοια είναι να κατατροπώσουμε τους αντίπαλους από τα Άνω Κρεμαστά, που θα έλεγε και ο Δήμαρχος Κολοκωτρονιτσίου Περίανδρος Πόπωτας".

Πέρυσι το καλοκαίρι θυμάστε το ντόρο που έγινε στο Φεστιβάλ Ναυπλίου με την παρουσίαση και το αφιέρωμα στην Τουρκική κλασσική μουσική και τις αντιδράσεις που ανάγκασαν τελικά να περιοριστεί η συμμετοχή της Τουρκικής χορηγίας.

Από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2013 έγινε στην Κωνσταντινούπολη η 17η ετήσια τουριστική έκθεση που έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες του είδους.

Η 17η Διεθνής Τουριστική Έκθεση EMITT (East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibition) της Κωνσταντινούπολης λοιπόν, δεν θα μπορούσε να έχει παρουσία ο Δήμος Ναυπλιέων σε αυτήν και μάλιστα με προνομιακή μεταχείριση και προβολή;

Θέλετε να προσθέσω τίποτα άλλο; υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει τι έπρεπε να έχει γίνει;

Ας μη μιλήσουν για κόστος και δεν υπάρχουν λεφτά, εντάξει; φτάνει η κοροϊδία.

Οι φίλοι μας οι καρντάσηδες πήγανε βέβαια, Η Θεσσαλονίκη στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης.

Απλό είναι, μην τρώτε παραμύθι ότι αυτά δεν γίνονται.

Δεν γίνονται γιατί δεν μπορούν να τα κάνουν αυτοί, οι συγκεκριμένοι, γιατί δεν φτάνουν μέχρις εκεί.

Όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ που να ασχολείται με τον Τουρισμό, σε έναν από τους πλέον τουριστικούς Δήμους της χώρας που το εισόδημα του οφείλεται κυρίως στον Τουρισμό, χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο;

Έρχονται οι Απόκριες, θα γλύψουμε ο ένας τον άλλον.