Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Είναι πολλά τα λεφτά... για τα σκουπίδια

Μας έχουνε φλομώσει στο παραμύθι, χρόνια τώρα, για το κλείσιμο των χωματερών και την οριστική λύση του θέματος.

Τα σκουπίδια επιμένουν και έχουν διαχρονικά "ξεφτιλίσει" δεκάδες αιρετούς.

Όχι γιατί κατ΄ανάγκη ήταν ανίκανοι να δώσουν λύση ή είχαν το μυαλό τους στο οποιοδήποτε όφελος.

Αντικειμενικά είναι ένα δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα στο οποίο εμπλέκονται από την ανύπαρκτη παιδεία, την περιβαλλοντολογική ευαισθησία μέχρι τη χοντρή κονόμα.

Επομένως εισέρχονται στη λύση του πολλά και διαφορετικά συμφέροντα με κυρίαρχο το χρήμα.

Αυτό δεν το αρνείται κανείς και όλοι υποτίθεται, αλήθεια ή όχι, ότι πασχίζουν για λύση που θα είναι προς το συμφέρον του πολίτη.

Έτσι, εδώ και χρόνια ακούμε για σχέδια και προγράμματα, καταδίκες, πρόστιμα, και ντιρεκτίβες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για διαγωνισμούς, για χρονοδιαγράμματα της Περιφέρειας και ότι άλλο έχει πρόχειρο ο καθένας για να αποφύγει την καυτή πατάτα.

Στο μεταξύ τα σκουπίδια αυξάνονται και μολύνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον.

Έχω γράψει τόσα για την Καραθώνα, έχω φτάσει μέχρι το Υπουργείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εδώ αιρετοί Περιφερειάρχης και Δήμαρχος απαξιούν να απαντήσουν, οπότε περιοριζόμαστε στις δηλώσεις τους.

Εκεί στο Μάιο, ο δικός μας ο Δήμαρχος, "αμόλησε" ένα "σε σαρανταπέντε μέρες θα κλείσει η Καραθώνα" και μετά φρόντισε να δοθούν 73.800 και στη συνέχεια 174.808 Ευρώ για χωματουργικές εργασίες και θάψιμο των σκουπιδιών.

Άσε που πριν λίγους μήνες μας είπε ότι ξεκινούν οι εργασίες στον κοινό Δεματοποιητή με το Άργος.

Όλα αυτά γράφονται με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με Χειβιδόπουλο, Καμιζή, δυο Αντιδημάρχους και αποκλεισμό του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ερμιονίδας Σφυρή.

Μετά τη φωτιά και την καταστροφή που έγινε στο Δεματοποιητή των Διδύμων μαζεύτηκαν να βρουν λύση.

Μα αν θέλανε, όχι μόνο αυτοί, θα σταμάταγαν κάθε άλλη δραστηριότητα, κάθε έργο και ενασχόληση και θα έδιναν προτεραιότητα στα σκουπίδια και μέχρι να λυθεί το θέμα δεν θα έκαναν τίποτα άλλο.

Υπερβολές του Prefadorou, μπορεί, όταν όμως έχουν αποτύχει όλα τα μέχρι τώρα προγράμματα και οι υποσχέσεις τι πρέπει να γίνει;

Τσακώθηκαν λοιπόν γιατί ο Καμιζής δεν ήθελε στη σύσκεψη τον Σφυρή, ο Χειβιδόπουλος σε δύσκολη θέση "αναγκάστηκε" να πάρει θέση υπέρ του Καμιζή και... μύλος.

Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία, ο Περιφερειάρχης από το στρατηγείο της Τροπολιτσάς σχεδιάζει λύσεις και διαδικασίες, οι εδώ τοπάρχες φτύνουν τον κόρφο τους που τους έτυχε να διαχειριστούν το πρόβλημα και όλοι ευτυχισμένοι στο ευγενές άρωμα και το απολυμαντικό που εκπέμπουν τα σκουπίδια ΜΑΣ, περιμένουμε τον μειοδότη εργολάβο που θα "κονομήσει" από την τσέπη μας.