Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί μισούν το Στάλιν οι φασίστες; οι σύγχρονοι νεοναζιστές και οι κρυφοναζιστές;

Ομολογώ ότι ποτέ δεν συμφώνησα με τις ακρότητες του Σταλινικού καθεστώτος, όμως κάθε πόλεμος, ιδιαίτερα ο εσωτερικός, έχει την ωμή βία ως "απαραίτητο" συμπλήρωμα.

Όσο περνούν τα χρόνια, με μια καλοκουρδισμένη προπαγάνδα, η "φιλελεύθερη" ανθρωπότητα προσωποποίησε στο Στάλιν περίπου το ανθρωπόμορφο τέρας που αδίστακτα σφάζει, κλέβει περιουσίες, εξοντώνει κάθε αντίπαλο και έχει αλυσοδέσει εκατομμύρια ανθρώπων που ήταν εναντίον του και εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Φυσικά υπάρχουν αλήθειες και ψέματα, όμως κανένας άλλος Ηγέτης της παγκόσμιας ιστορίας δεν έχει χρεωθεί τόσα όσα ο Στάλιν.

Σε πέντε αράδες μιας ανάρτησης, ο Prefadoros δεν θα αναλύσει τόσο πυκνά και σημαντικά γεγονότα, θα ήταν τουλάχιστον επιπόλαιο, ούτε έχει τη δυνατότητα και τη γνώση να ερμηνεύσει χαρακτήρες και συμπεριφορές μόνο από αυτό που φαίνεται.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο "αιμοσταγής δολοφόνος" ήταν επίσημος συνομιλητής και συνεργάτης Αμερικανών, Άγγλων και των άλλων συμμάχων, ήταν και ο "Πατερούλης" εκατομμυρίων Σοβιετικών και φυσικά ο οδηγητής του Κόκκινου Στρατού που διέλυσε τις μεραρχίες του Χίτλερ.

Μετά από τόσα χρόνια, σήμερα, διαβάζοντας για το γιορτασμό της μάχης του Στάλινγκραντ συνειδητοποίησα γιατί τόσο μίσος, από τους επικριτές του, γι αυτά που "έκανε" κυρίως μέσα στη χώρα του, από τους απανταχού παλαιό και νεοναζιστές.

"Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η Ρωσία γιόρτασε σήμερα τα 70 χρόνια από τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων στη μάχη του Στάλινγκραντ, την πρώτη ήττα της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που τιμάται ακόμη και σήμερα από τους Ρώσους ως το γεγονός που έσωσε την Ευρώπη από το ναζισμό."

Περιττό να προσθέσω κάτι άλλο, είναι μάλλον προφανές γιατί το μίσος, τα άλλα τα συζητάμε.

Το κείμενο από το in.gr.