Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Καλά, οι πολιτικοί λένε και κανένα ψέμα, οι δημοσιογράφοι κ. Δάκογλου;

Είναι προφανές ότι ο έμπειρος Πολύδωρος Δάκογλου βλέπει ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος δεν "τραβάει" και άφησε την παρασκηνιακή στήριξη και την ισορροπημένη μέχρι τώρα προπαγάνδα.

Βγήκε με ένα άρθρο που ούτε ο ίδιος πιστεύει αυτά που γράφει και το λέει από την αρχή, τάχα παίζοντας με τις ημερομηνίες, σε ανοιχτή πλέον τακτική του κάνουμε το μαύρο άσπρο και όλο και κάποιοι θα επηρεαστούν.

Αν και όπως είναι γραμμένο το άρθρο μάλλον απευθύνεται στους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Δημάρχου, να τους τονώσει το ηθικό.

Ένας αχταρμάς των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο, απλά αναφέρονται χωρίς να ενδιαφέρει το τι ακριβώς συμβαίνει με το κάθε θέμα.


Να δούμε λοιπόν γραμμή γραμμή τι γράφει ο κ. Δάκογλου.

Αν και ο ίδιος ξεκινάει με το ότι ο Δημήτρης Κωστούρος από το 2007 είναι συνεχώς Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δήμαρχος, δεξί χέρι του πρώην Δημάρχου και εισηγητής των περισσοτέρων θεμάτων και εδώ και 21 μήνες Δήμαρχος, τον αθωώνει για τους συνεργάτες που "κληρονόμησε" και τους υπαλλήλους που είχαν μάθει "σε άλλο τρόπο διοίκησης".

Δεν μου λες Πολύδωρε, διαμαρτυρήθηκε έστω για τα θέματα αυτά; Αν δεν είναι και αυτός συνυπεύθυνος τότε ποιος είναι; Πότε κατάλαβε ο Δήμαρχος για τους συνεργάτες του και πότε κατάλαβε τον "άλλο τρόπο διοίκησης";

Φτηνά Πολύδωρε και πολύ αχαριστία προς τον Αναγνωσταρά, μήπως θέλεις να βάλω το βίντεο με τις συγκινήσεις από την παράδοση της Δημαρχίας;

Αφήνω τις αστειότητες ότι έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα για τον Καλλικράτη και πηδάμε το 2012 αφού έτσι θέλεις.

"Κατάρτισε ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό", μάλιστα, μπορείς να μου πεις Πολύδωρε ένα έργο που ολοκληρώθηκε το 2013 από το Τεχνικό Πρόγραμμα και κατά πόσο εκτελέστηκε ο Προϋπολογισμός της σκοπιμότητας, όπως έχω γράψει τόσες φορές; Να σου θυμίσω, μόλις ξεπέρασε το 50%.

Το Μπούρτζι ξεμπλόκαρε, μπήκε σε φάση υλοποίησης, καλά το λες Πολύδωρε, μόνο που δεν λες ότι το ξεμπλόκαρε και το ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο Υπουργός Γιάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Κωστούρος το έμαθε από τα ΜΜΕ.

Να σου θυμίσω ότι το ΚΑΣ είχε από το 2009 εγκρίνει τη μελέτη, φυσικά το ήξερε από τότε ο νυν Δήμαρχος και τότε Αντιδήμαρχος Κωστούρος.

Αλλά το σημαντικότερο το αποσιωπάς, ότι την διαχείριση ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ότι αυτό σημαίνει.

(Μόνο γι΄αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.)

Το λιμάνι του Ναυπλίου εκσυγχρονίζεται, μπήκε σε φάση υλοποίησης, σωστά, μόνο που χρειάστηκε η συνδρομή και παρέμβαση, του Πρωθυπουργού, των δύο τοπικών Βουλευτών Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και του ακούραστου Λιμενάρχη, άσε που υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αποτέλεσμα, αλλά αυτά θα τα δούμε αργότερα.

Η "πολυπόθητη μαρίνα", όνειρο κάθε Ναυπλιώτη ε Πολύδωρε; Μόνο που και αυτή την παραδώσαμε στην Περιφέρεια και σε έναν άγνωστο ιδιώτη (αν βρεθεί και κυρίως αν κάνει αυτά που προβλέπονται) και να σου πω πως, έτσι που πάει να γίνει πολλοί ονειροπόλοι θα μετανοιώσουν, θυμήσου τα ΞΕΝΙΑ.

Αγαπητέ Πολύδωρε που είδες κάδο ανακύκλωσης να πάω να τον φωτογραφήσω, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μόνο ευθύνες μπορούμε να ζητήσουμε από τον για επτά χρόνια συμμέτοχο ηγέτη της πόλης μας για την αδιαφορία και τη φούρια τον τελευταίο καιρό.

Θαύμα στην επόμενη παράγραφο, η "κατάργηση του σκουπιδότοπου της Καραθώνας" είναι γεγονός, ντροπή Πολύδωρε, τουλάχιστον για τέτοια ευαίσθητα θέματα δεν μιλάνε.

Ούτε για το πρόστιμο 40.000 Ευρώ που επέβαλε ο Περιφερειάρχης στο Δήμο Ναυπλιέων, πριν είκοσι μέρες, για το ΧΑΔΑ της Καραθώνας δεν άκουσες;

Οι πλακοστρώσεις ολοκληρώθηκαν, δεν γινότανε και αλλιώς Πολύδωρε, είχαν γίνει οι δημοπρατήσεις και κάποτε έπρεπε να τελειώσουν.

Ανακόπηκε η δυσμενής πορεία απομάκρυνσης του ΚΕΜΧ και του Διοικητικού Πρωτοδικείου, τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη, του Αντώνη.

Ελευθερώθηκε η χρήση της πλαζ Αρβανιτιάς από την επαχθεί σύμβαση που την κρατούσε δέσμια και βρώμικη, ξεφεύγουμε Πολύδωρε, μήπως ο Prefadoros υπέγραψε την επαχθεί σύμβαση; Πότε ανανεώθηκε; Πόσα χρωστάει ακόμα ο εκμισθωτής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο;

Για ρώτα ποιος ζήτησε να λυθεί η σύμβαση, για να μην εκτίθεσαι Πολύδωρε.

Μπήκαν τα θεμέλια επαναξιοποίησης του χώρου της πισίνας του Αμφιτρίωνα, μακάρι, αλλά δεν ακούσαμε κάτι επίσημα, εσύ ίσως ξέρεις καλύτερα.

Διασώθηκε ο υπό κατάρρευση θεσμός του Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Ναυπλίου.

Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στην κατάρρευση που επήλθε, μετά τα εκπληκτικά Φεστιβάλ των αρχών της δεκαετίας του 2000 επί Δημαρχίας Χαραμή.

Εδώ την έκανες την "πατάτα" Πολύδωρε, ποιος και από πότε έφερε υπό κατάρρευση το θεσμό; Στην προσπάθεια να αναδείξεις ικανότητες του Δημήτρη Κωστούρου, που δεν υπάρχουν, εκθέτεις τον άμεσο συνεργάτη του κ. Κώστα Χελιώτη που εδώ και δέκα χρόνια έχει την ευθύνη του Φεστιβάλ.

Παρέμειναν, εν ώρα κρίσης και περικοπών, αλώβητες οι υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς, μας πληροφορεί το άρθρο, φυσικά αφού προβλέπονται οι κοινωνικές δράσεις από το Νόμο, χρηματοδοτούνται κυρίως από το κράτος και λειτουργούν σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Όσον αφορά τις μειώσεις των κονδυλίων, οι ισολογισμοί του 2011, 2012 και 2013 δείχνουν παρόμοια ποσά.

Αντιπαρέρχομαι τα περί πολλών μικρών έργων βελτίωσης της καθημερινότητας, όπως οι ασφαλτοστρώσεις και η επούλωση δρόμων, αν είναι να επιλέγουμε Δήμαρχο για τέτοια αυτονόητα μικροέργα και να εμφανίζονται αυτά ως κατόρθωμα, τότε μάλλον οι έννοιες χάνουν το νόημά τους.

Η ανάπτυξη των ποδηλάτων μέσω ενός προγράμματος που ο Δήμος διευκολύνει, δεν νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Πολύδωρε άφησες για το τέλος "την πληρωμή των οφειλών (πολλών εκατομμυρίων) σε μικροεπαγγελματίες, συνεργάτες και προμηθευτές του Δήμου".

Κατ΄αρχήν θα λέγαμε γιατί τόσες πολλές οφειλές, ή δεν υπήρχαν χρήματα ή υπήρχε σκοπιμότητα.

Υπάρχει άλλη εξήγηση; Ο Αναγνωσταράς δεν πλήρωνε και ήρθε ο Κωστούρος να πληρώσει;

"Μαγαζί" του εκάστοτε Δημάρχου είναι ο Δήμος; Αν υπονοείτε αγαπητέ κ. Δάκογλου, ότι η χρηστή διαχείριση ενός χρόνου από τον κ. Κωστούρο εξοικονόμησε ρευστότητα τότε πρέπει να απαντήσετε και γιατί άφησε ο κ. Κωστούρος, ως Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος να συμβεί αυτό.

Αλλά να μας δώσετε και τα στοιχεία από την Οικονομική Υπηρεσία για να δούμε τις διαφορές.

..........................

Καταλαβαίνω Πολύδωρε ότι δεν βοηθάει το έργο του Δημάρχου ώστε να γράψεις ένα δυνατό άρθρο, το είπαμε και στην αρχή.

Θα μου πεις, και συ ρε Prefadore δεν βρίσκεις τίποτα καλό να έχει κάνει αυτός ο Κωστούρος; Υπάρχουν κάποια πράγματα, όπως υπάρχουν και πολλά που έχει πει και δεν έγιναν, όπως και πολύ περισσότερα που ούτε καν τα θεωρεί αναγκαιότητες.

Όλα στην ώρα τους, ας αρκεστούμε τώρα στην πρώτη ανοιχτή τοποθέτηση του Πολύδωρου Δάκογλου, που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προεκλογικής προβολής του Δημάρχου.

Prefadoros

Το άρθρο, οι τονισμένες λέξεις και τα εισαγωγικά από το πρωτότυπο:

http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/2014/01/2013.html